Menu

Östersjöfestivalen / The Baltic Sea Festival

Stockholm

Berwaldhallen
fredag, 22 augusti 2014 kl:19:30

Östersjöfestivalen är en årlig internationell musikfestival för klassisk musik i Berwaldhallen i Stockholm. I år är det det tolfte året i rad som festivalen arrangeras. Årets musikfestival, som pågår 22-30 augusti, bjuder i år på ett mångsidigt program med en tydlig ungdomsprofil. Tonsättaren Alice Tegners 150-årsdag uppmärksammas med ett särskilt program. Barn från El Sistema Sverige spelar tillsammans med Göteborgssymfonikerna. Esa-Pekka Salonen dirigerar Finska Radions Symfoniorkester i Sjostakovitjs nyligen upptäckta opera "Orango". Pianofantaster får sin egen kväll med alla Prokofjevs pianokonserter. Sveriges Radios Symfoniorkester gör ett turnestopp på väg till the Proms i London och Kievs Kammarkör ger en konsert i Oscarskyrkan. Det är bara några av programpunkterna. För mer info se: www.balticseafestival.com

Östersjöfestivalen verkar inom tre huvudområden i syfte att skapa en bättre framtid för Östersjöregionen: musik, miljö och ledarskap. Festivalen samarbetar bland annat med Världsnaturfonden WWF, Radiohjälpen och Raoul Wallenberg Academy.

Berwaldhallen är ett konserthus på Östermalm i Stockholm i hörnet Dag Hammarskjölds väg och Oxenstiernsgatan, uppkallad efter Franz Berwald. Berwaldhallen är hemmascen för Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören. Konserthuschef är Helena Wessman.

Datum / Tid

fredag, 22 augusti 2014 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Berwaldhallen

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

100-795

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad