Menu

Hans Appelqvist: I Was Born, But ..., 29 november

Stockholm

Bio Victor, Filmhuset
lördag, 29 november 2014 kl:18:00

Hans Appelqvist spelar nyskriven musik till I Was Born, But â?¦ (Otona no miru ehon â?? Umarete wa mita keredo).


Ömsint om två bröder som idoliserar sin far, men tappar respekten för honom när han svansar för chefen på jobbet. Yasujiro Ozu, en av den japanska filmens allra största regissörer, är mest känd för sina filmer om vardagslivet i efterkrigstidens Japan, men han påbörjade sin karriär redan under stumfilmsperioden (som i Japan stäckte sig ända till mitten av 30-talet) med humoristiska dramer. I Was Born, But ... är en av hans mest älskade filmer och en fantastisk barndomsskildring.


Regi: Yasujiro Ozu, 1932, Japan, 1 tim 31 min, engelska mellantexter, tillåten från 15 år.


Hans Appelqvist bygger upp suggestiva ljudbilder av samplingar, electronica och musikaliska narrativ. Han har komponerat musik för film, teater och dansföreställningar och på scen har han spelat gitarr till Youtube-klipp och interagerat med rörliga bilder från sin egen kortfilm Sjunga slutet nu. Att gå steget fullt ut och komponera för och spela till stumfilm är helt enkelt ett naturligt steg på Appelqvists musikaliska upptäcksfärd.


Konserten är en del av serien Sounds of Silence och genomförs med stöd av Statens musikverk.


Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Munblåsta glaslampetter, träpaneler i ädelträ, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta ditt biografbesök. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal

Datum / Tid

lördag, 29 november 2014 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Bio Victor, Filmhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 900

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad