Menu

Stjärnlösa Nätter SKOLFÖRESTÄLLNING

Stockholm

Boulevardteatern
tisdag, 21 oktober 2014 kl:13:00

- Om rätten att själv välja sitt liv

Föreställningen bygger på Arkan Asaads bok med samma namn.

En gripande berättelse om 18-åriga Amár, uppvuxen i en svensk småstad. En dag bestämmer pappan att hela familjen ska åka på bilsemester till Irak och hälsa på släkten. Det blir ett kärt återseende, inte minst med kusinen Amina. Snart anar dock Amár att något är i görningen. Det viskas bakom hans rygg. Ett flertal gånger får han frågan om det inte snart är dags att gifta sig. Till slut kommer sanningen fram. Pappan har bestämt att Amár och Amina ska gifta sig. Amár får en chock och vägrar gå med på detta. Han klarar dock inte trycket från familjen och går till slut med på giftermål.
När han senare ångrar sig börjar helvetet.

Trots det svåra rymmer berättelsen humor i beskrivningen av Amárs relation till den dominante fadern. Och vem är egentligen Amárs far och varför handlar han som han gör? Och vad hände med Amina, den försmådda bruden?

En berättelse om kampen om rätten till ett eget liv, om skuld och straff och om den långa och svåra vägen till försoning. Likt ett grekiskt drama rullas en historia upp om ett omöjligt val som oavsett hur du väljer leder till tragedi för andra eller dig själv.
Till slut, när allt ser som allra mörkast ut, tar historien plötsligt en ny vändning och ett hopp föds om en möjlig väg framåt.

Arkan Asaad är den första som beskriver hederskultur sedd från en ung mans perspektiv.

Bilden är från repetition

Skådespelare Daniel Goldmann & Sofia Rönnegård
Regi Roger Westberg
Regi-assistent Marina Almen
Tekniker Simon Söderberg

Boulevardteatern startade 1984 på Götgatan 73 på Södermalm i Stockholm av Tidningsteatern. Lokalen är en ombyggd biograf - Söderbio. Teatern invigdes den 10 januari 1985 med en nyskriven pjäs av Michael Segerström Teaterterroristerna, som handlade om en liten teatergrupp i svårigheter som börjar tvivla på sitt eget existensberättigande, man har sedan starten gjort ett tjugotal uppsättningar, bland andra Revisorn, Onkel Vanja och Den Girige. På hösten 2002 spelades Clownen luktar bensin.

Datum / Tid

tisdag, 21 oktober 2014 kl: 13:00

Plats

Stockholm, Boulevardteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

120kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad