Menu

Nyfikenhet och förundran

Stockholm

Cirkus
lördag, 12 december 2015 kl:13:30

Den 12 december kl 13.30-16 bjuder Fri tanke i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien in till årets vetenskapsevent på Cirkus i Stockholm. Missa inte detta!

Vad vet vi om vårt universum och vad vet vi att vi inte vet?
Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik och författare till boken Mörkret vid tidens ände, möter Max Tegmark, professor i fysik och författare till boken Vårt matematiska universum, i ett stjärnspäckat samtal om kosmologi och fysik. (Samtalet sker på svenska)

Kampen mot illusionerna
Richard Dawkins är en av världens mest kända och kontroversiella vetenskapsmän. Med både skärpa och humor har han förmågan och viljan att blåsa nytt liv i diskussioner om vetenskap, religion och kultur.
Dawkins är etolog, evolutionsbiolog och populärvetenskaplig författare. Han var från 1995 till 2008 professor i allmänhetens förståelse av vetenskap vid Oxfords universitet. Bland hans omtalade böcker märks Den själviska genen, Illusionen om Gud och Verklighetens magi.
I ett unikt samtal med Björn Ulvaeus talar han öppet om sitt liv vid forskningens frontlinjer och om kampen mot vidskepelse och villfarelser. (Samtalet sker på engelska)


Arrangör: Fri tanke Förlag
Längd: ca 2,5 tim

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

lördag, 12 december 2015 kl: 13:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad