Menu

Jan Martens - Victor

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
lördag, 1 november 2014 kl:19:00

Jan Martens
VICTOR

Finstämt och finurligt porträtt av en relation
En vuxen man och ett litet barn. Den ena har redan en lång resa bakom sig. Den andra vill bli stor så fort som möjligt. Till tonerna av gregoriansk körsång målar VICTOR ett intimt och finstämt porträtt av en relation.

Utan ord lyfter, bär och utmanar de båda medverkande varandra. Ibland i lekfullt samförstånd, ibland i en ojämlik maktkamp. VICTOR är en suggestiv duett där publiken inte ges några tydliga svar om vilken relation de båda medverkande har till varandra. Det är en trollbindande och finurlig lek med kulturella normer. En historia i det lilla formatet om att vara stor och ärlig, stark och oskyldig, men framför allt om att vilja vara nära.

Den belgiska koreografen Jan Martens samarbetar för första gången med teaterregissören och skådespelaren Peter Seynaeve. På scen står 13-åriga Victor Caudron och dansaren Steven Michel. Föreställningen har gått hem hos såväl kritiker som publik, och den har spelat för utsålda hus runtom i Europa. Nu kommer den äntligen till Sverige!

Om Jan Martens
Koreografen och dansaren Jan Martens har arbetat som dansare i flera belgiska kompanier, däribland United-C och Ann Van den Broek. Han utexaminerades från Artesis Conservatory for Dance i Antwerpen 2006. Sedan 2009 är han även verksam som koreograf med ett flertal internationella succeer bakom sig, senast THE DOG DAYS ARE OVER och SWEAT BABY SWEAT.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 1 november 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

122kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad