Menu

NDT2

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
fredag, 19 september 2014 kl:19:00

NDT2 är Nederlands Dans Theaters plattform för unga dansare som framför verk av den nya generationens koreografer. Den 18-20 september gästas Dansens Hus av tre kända koreografer och deras verk som alla innehåller lika delar teknisk briljans och nyfikenhet.

Left right left right är en uppsättning av den internationellt erkända svenska koreografen Alexander Ekman som kretsar kring koncentration, timing och rytm där han har studerat rörelserna av människor i rörelse. Han gör detta på ett okonventionellt sätt som kännetecknas av humor, originalitet, rytm och moderna ljudlandskap.

PostScript är en uppsättning av koreografduon Paul Lightfoot och Sol León som bjuder på ett innovativt partnerarbete av en trio och två duos i en bländande vacker dans som ackompanjeras av en violinist och en pianist med musik av Philip Glass.

I new then är en uppsättning av koreografen Johan Inger som bland annat har varit konstnärlig ledare på Cullbergballetten. Här utforskas dansarnas konstnärliga identiteter i en virvlande och energisk kavalkad. Det är ett färgstarkt, optimistiskt och lekfullt verk till musik av Van Morrison.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 19 september 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

157kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad