Menu

Skånes Dansteater

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
torsdag, 5 mars 2015 kl:19:00

Skånes dansteater: M&M&M

Minnen, mening och mellanrum – 3 dansverk från 3 koreografer
Skånes Dansteater bjuder in till helaftonsföreställningen M&M&M med tre dansverk från tre högintressanta koreografer: Marina Mascarell, Marcos Morau och Martin Forsberg. Kvällen handlar om minnen, ritualer och ingenting, och bjuder på allt från det lågmälda och avskalade till det estetetiskt överdådiga.
I sitt dansstycket The Bone Woman skärskådar dansaren och koreografen Marina Mascarell den kvinnliga själen. Vi kommer att följa med på resan mellan mörkt och ljust i själens alla mellanrum. Mascarell intresserar sig ofta för verklighetens närvaro i konsten. Hon har tidigare arbetat med bland andra Nederlands Dans Theater.
Med utgångspunkt i begravningen ställer Marcos Morau kroppens rörelser i förhållande till de omgivande ritualerna i Och jord ska du åter vara. Med humor och lekfullhet utmanar han den hemlighetsfulla döden. Morau är grundaren till det egna kompaniet La Veronal. Hans verk känns ofta igen på en underfundighet och en osviklig känsla för stil.
Är ingenting verkligen ingenting? Martin Forsbergs verk The Extented Version of Nothing återskapar minnet av en händelse och leker med begreppet ingenting. Mot loopade ljudslingor frågar sig en beigeklädd danskvartett om sanningen kanske är ett tomrum. Forsberg är en internationellt verksam koreograf, med sin bas i Köpenhamn.



Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 5 mars 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

0kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad