Menu

20/8 THE DAMNED/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
onsdag, 20 augusti 2014 kl:19:00

Med den stabilaste sättningen i bandets historia, energi och vitalitet som vore det â??77 är The Damned fortsatt redo för â?Anarchy, Chaos and Destructionâ?. I augusti gör punklegendarerna fyra konserter i Skandinavien med stopp på Debaser Medis den 20 augusti.


Biljetterna släpps kl 10.00 den 28 april.


The Damned är ett brittiskt punkband som bildades i London1976. Det var det första brittiska punkbandet som släppte en singel, gav ut ett album och turnerade i USA.


The Damned har splittrats och återförenats många gånger, med sångaren Dave Vanian som den enda stadigvarande medlemmen. Influenserna har kommit från många håll som exempelvis från garagerocken, psykedelisk musik och från new wave. Bandet ses som en av grundarna till goth-musiken och har på så vis influerat ytterligare en hel genre. Då The Damned tidigt introducerades till den amerikanska marknaden har de även haft stort inflytande på den amerikanska hardcore-scenen.


The Damned gav ut sina första skivor på kultbolaget Stiff Records men bytte så småningom till Chiswick där man släppte â?The Black Albumâ? vilket i retrospektiv anses vara det mest inflytelserika. Under 80-talet skrev man på för major-bolaget MCA med vilka man släppte två skivor.


Genom åren har The Damned samarbetat med en rad artister. Bland annat gav man ut en cover på Sweets glam-dänga â?Ballroom Blitzâ? tillsammans med Lemmy från Motörhead på bas strax efter att han tillfälligt var med i bandet som live-basist 1978. The Damned har turnerat med Motörhead så sent som 2009.


Dave Vanian debuterade 2009 som filmmusikkompositör med musiken till filmen â?The perfect sleepâ? av regissören Jeremy Alter.


The Damned består av:
Dave Vanian â?? sång
Captain Sensible â?? gitarr
Monty Oxymoron â?? synt
Stu West â?? bas
Pinch â?? trummor


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 20 augusti 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad