Menu

25/10 OFF!/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
lördag, 25 oktober 2014 kl:19:00

OFF! är inget annat än ett riktigt allstar-band med rötterna i den amerikanska hardcorescenen. Med ett tufft, skitsnabbt och kompromisslöst nytt album i bagaget kommer bandet med Keith Morris i spetsen till Debaser Strand den 25 oktober.


Vi känner väl till herrarna i OFF! sedan tidigare. Keith Morris (Black Flag, Circle Jerks), Dimitri Coats (Burning Brides), Steven McDonald (Redd Kross) och Mario Rubalcaba (Hot Snakes/Earthless/Rocket From The Crypt). De är kraften och andan i Los Angeles-punken, nu återupplivad och med ny energi.


Bandet släppte sin debut-sjua, "1st EP", i oktober 2010 och följde snabbt upp detta med tre stycken till, som alla samlades i "First Four EPs". Fans och kritiker kunde enas utan något jidder, det här var exakt lika grymt som vi bara kunde drömma om när vi först fick nys om denna drömuppställning till band.


2012 släppte OFF! ett självbetitlat album som inte heller gjorde någon besviken. Fullt ös, gasen i botten och 100 procent. 16 låtar som tillsammans klockar in på under 16 minuter. Keith Morris, vars sångstil ligger någonstans mellan sång, tal och skrik, låter så arg att han inte kan få ur sig orden snabbt nog. Det låter som 1978 och smakar som äkta vara.


Nu är bandet aktuell med ett nytt album som fått titeln Wasted Years och liksom släpp ges ut av Vice Records. I mars fick vi ta del av ett smakprov i form av låten â?Hypnotizedâ? som släpptes med tillhörande video. I denna får vi se David Yow, från band som Scratch Acid och The Jesus Lizard, i huvudrollen som en minst sagt degenererad superhjälte i sann Charles Bukowski-ish anda.


Tillsammans med massvis av nyfunna yngre fans består en stor skara av publiken till OFF! av hardcorefans som hängt med sedan begynnelsen. Så ge nu grannungen ett par hundralappar och boka genast upp hen som hund- eller barnvakt den 25 oktober, för då jävlar är det dags för lite klassisk old school-punk av absolut högsta kvalitet på Debaser Strand i Stockholm.


obs! 18 år med förköp, 20 år i dörren!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 25 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad