Menu

1/3 EZRA FURMAN/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
tisdag, 1 mars 2016 kl:18:30

FKP Scorpio presenterar:


Ezra Furman har tokhyllats i internationell musikpress, hans senaste album "Perpetual Motion People" är ett av årets bästa och The Guardian skriver att han är den mest fängslande liveakten som finns just nu. Vi är galet glada att kunna berätta han kommer till Stockholm för ett svettigt klubbgig i mars.


Ezra Furman har jämförts med storheter som David Bowie, Sufjan Stevens, Richard Hell och Jonathan Richman, och det med all rätt. Med geniala texter och ett sound som blandar indiepop, garage och 50-tals rockn’r’roll, med Velvet Undergroundisk R&B har Ezra lyckats charma typ alla med öron. Lite som att se Jonathan Richmans och Wayne Countys hemliga kärleksbarn spela på Max’s Kansas City, anno 2015.


Ezra har sedan skolåldern turnerat med bandet The Harpoons, men det var först 2012 som han släppte sitt första soloalbum "The Year of No Returning", efter att ha finansierat plattan via Kickstarter. Albumet spelades in på vinden i huset han delade med producenten och bandkollegan Tim Sandusky. När första plattan skulle sättas hade han över 4000 outgivna låtar. Inte så konstigt då att det bara tog honom ett år att sy ihop uppföljaren ”Day of the Dog”, som också kom att bli startskottet för hans internationella framgång.


I somras gav Ezra ut ”Perpetual Motion People” som är bland det bästa som släppts under 2015, och när The Guardianjournalisten Michael Hann såg Ezra och hans band The Boyfriends i början av sommaren slog han fast att ” Ezra Furman is the most compelling live act you can see right now”.


Med dessa lovord vågar vi utlova en kväll du inte vill missa när samma gäng i mars intar Debaser Strand.


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

tisdag, 1 mars 2016 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad