Menu

I skuggan av betongen - hyllning till Latin Kings

Stockholm

Delight Studios
söndag, 27 april 2014 kl:20:00

Svenska hiphop-eliten hyllar The Latin Kings och deras klassiska platta "I skuggan av betongen" med en livesänd konsert från Hamburger Börs i Stockholm 27 april.


Nu sluter hela hiphop-Sverige upp för en hyllningskonsert och tolkning av The Latin Kings ikoniska platta "I skuggan av betongen" från 1997. Konserten livesänds på Folkets Hus och Parkers biografer runt om i Sverige.


- Hyllningskonserten för The Latin Kings är den första i en rad Hall of Fame-konserter som hyllar årets invalda. Det positiva gensvaret från hiphop-Sverige har varit massivt, vilket visar på The Latin Kings starka position i vår musikhistoria, säger Charlotte Wiking, vd för Swedish Music Hall of Fame.


Artisterna som medverkar vid hyllningskonserten för The Latin Kings har 100 procents kreativ frihet att tolka och framföra låtar från I skuggan av betongen. Det enda kravet är att låtarna ska framföras i kronologisk ordning som på albumet. Den unika konserten sker bara en gång, men tillgängliggörs i realtid runt om i Sverige genom livesändningar på flera av Folkets Hus och Parkers biografer.


The Latin Kings valdes in i Hall of Fame tillsammans med Eva Dahlgren, Jan Johansson, Roxette, ABBA, Evert Taube, Ebba Grön, Nationalteatern, Cornelis Vreeswijk, Entombed, Stina Nordenstam och Monica Zetterlund. Utställningen Hall of Fame öppnade den 20 mars på Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm. Konserten blir den första i en rad livesända hyllningskonserter från Swedish Music Hall of Fame

Datum / Tid

söndag, 27 april 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Delight Studios

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad