Menu

Gudshjälmen

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
söndag, 26 oktober 2014 kl:16:00

Nacka Riksteaterförening presenterar föreställningen Gudhjälmen.

Kan man omvända alla världens troende till ateister? Eller är lösningen på dålig religion – bättre religion? Kan man ens kalla sig ateist? Förutsätter inte själva ordet existensen av just det som det förnekar? I den dramatiska komedin Gudshjälmen ställs frågorna på sin spets när mor och son går i existentiell närkamp.

Agneta är professor i naturvetenskap och känd för sin fräna religionskritik. När hennes son Tomas berättar att han ska skola om sig till präst sätts marken under Agnetas fötter i gungning. Det blir startskottet för en rad uppslitande och dråpliga konflikter. Frågor om lojalitet, kärlek, tro och existens viner genom luften i de upphetsade diskussionerna. Så även frågan om man genom Doktor Sven Grefsruds transkraniella magnetiska stimulator – även kallad Gudshjälmen – kan framkalla religiösa upplevelser på vetenskaplig väg.
Gudshjälmen av Mick Gordon och A.C. Grayling, hade urpremiär på Soho Theatre i London 2006, då med titeln On – Religion. Mick Gordon grundade och drev teatergruppen On – Theatre där han skrev och regisserade ett antal pjäser som han beskrev som theatre essays. Mick Gordon är idag teaterchef för Århus Teater i Danmark.

Riksteaterns uppsättning regisseras av Linus Fellbom som tidigare satt upp publik- och kritikersucceerna Rikard III och Fordringsägare för Riksteatern. I rollen som Agneta ser vi guldbaggebelönade Cecilia Nilsson. Hennes son Tomas spelas av Peter Perski, hans pappa Harry av Per Burell och Tomas flickvän Ester spelas av Hedda Gullander


Nacka riksteaterförening

har funnits i Nacka sedan 2008. Föreningen arrangerar minst två professionella teaterföreställningar i Dieselverkstaden varje år. Föreningen, som består av en styrelse med fem aktiva medlemmar, arbetar med hjälp av bidrag från Nacka kommun och intäkter från föreställningar. För mer information om föreningen kontakta ordförande Jonny Jergander jonny@kulturdirekt.se

Söndag 26 okt kl 16:00
Dieselverkstadens Stora scen

Längd: 1 timme och 45 minuter utan paus.

Biljetter: 225 kr, scenpass: 170 kr

Köps här på ticnet eller i Dieselverkstadens biljettkassa.

www.dieselverkstaden.se


VÄLKOMNA!

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

söndag, 26 oktober 2014 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

170kr - 225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad