Menu

Esprit! Kulisser & krukor

Stockholm

Drottningholms Slottsteater
fredag, 24 april 2015 kl:11:00

En utställning där konstföremål visas tillsammans med Drottningholmsteaterns 1700-talskulisser. 1-26 april. Öppet dagligen 11-16.

Scenograf Anna Bergman och keramiker Annika Wallström har arbetat fram en kollektion konstföremål inspirerad av Drottningholms Slottsteaters kulisser. Lergods och unika screentryck, allt med motiv från kulisserna, exponeras tillsammans med ett urval av teaterns handmålade kulisser. Bildspråket i teaterns kulisser lyfts fram i en ny kontext. Som förlagor har även tryckblock för 1700-talstapeter använts. Samtliga konstföremål i utställningen är till försäljning och mindre objekt kommer också att finnas i Teaterboden. Utställningen är ett samarbete mellan konstnärerna och Drottningholms Slottsteater.

Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Datum / Tid

fredag, 24 april 2015 kl: 11:00

Plats

Stockholm, Drottningholms Slottsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad