Menu

Juliet Letters

Stockholm

Etablissemanget
tisdag, 3 mars 2015 kl:20:00

Prismakvartetten & David Saulesco ger "The Juliet Letters"


The Juliet Letters är en sångcykel skriven av Elvis Costello tillsammans med den brittiska stråkkvartetten The Brodsky Quartet. Verket inspirerades av en tidningsartikel om en italiensk akademiker som under en tid svarat på fiktiva brev från Julia Capulet, hjältinnan i Shakespeares pjäs. Varje sång är som en ögonblicksbild ur livet, skriven som en form av korrespondens; kärleksbrev, kedjebrev, självmordsbrev, vykort, med mera. Ofta skildras svåra och ångestfyllda situationer, vilket ger sångcykeln ett övergripande narrativ. Sångerna pendlar mellan det komiska och allvarsamma, mellan ömsint och plågat, men alltid med starka och uttrycksfulla människoporträtt â?? trots rollfigurernas anonymitet.


David Saulesco, född 1985, är en musiker och tonsättare som rör sig obehindrat mellan olika genrer och sammanhang: från spelmusik till symfoniorkester, från körverk till poplåtar. Hans musik har framförts såväl i Sverige som runt om i Europa och Nordamerika och han har givit ut flera skivor. David är sedan unga år en flitig körsångare och solist och har uppträtt med bland annat Kungliga Filharmonikerna. (Länk: www.saulesco.se)


Prismakvartetten bildades hösten 2013 och har sedan dess framträtt under Stockholms Internationella Filmfestival, Julgalan i Globen, vid studioinspelningar av nyskriven opera, fest- och eventspelningar, bröllop med mera. Kvartetten, som gärna rör sig inom olika genrer, består av Isabelle Andö och Gaianeh Pilossian (violin), Sophie Bretschneider (viola) och Anja Strautmanis (cello). (Länk:www.facebook.com/prismakvartetten)

Datum / Tid

tisdag, 3 mars 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Etablissemanget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 460

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad