Menu

Zara McFarlane

Stockholm

Fasching
lördag, 26 april 2014 kl:20:00

'Echoes of Nina Simone and Ella Fitzgerald shimmer at the margins, along with the sound of a rising talent claiming new ground of her own.' - LA Times


'McFarlane has set about the business of changing the industryâ??s standard with a bar-raising aesthetic.' - OkayPlayer


Hennes debutalbum "Until Tomorrow" från 2011 översköljdes av hyllningar och priser. Och det stod klart att en ny stjärna tänts på den brittiska jazzscenen. Uppföljaren, som också den släpptes av Gilles Petersons anrika Brownswood Recordings, bjuder på en ambitiös samling låtar med influenser från Pharoah Sanders kosmiska jazz, dub och reggae.


Zara McFarlane båda föräldrar är från Jamaica, men familjen bor sedan länge i Dagenham, mellan Essex och London. I familjen lyssnade man på reggae, r&b, Michael Jackson och Luther Vandross. Med musiken ständigt närvarande utvecklade Zara från tidig ålder en sångröst att avundas! Som 14-åring gjorde hon sin tv-debut så hon med framgång imiterade Lauryn Hill. Zara har också studerat jazz och improvisation på flera namnkunniga skolor i England.


Hon har sjungit med kända jazzmusiker som Orphy Robinson, Denys Baptiste och Soweto Kinch. Hon har också figurerat i housesammanhang och samarbetat med en hel rad prominenta producenter och låtskrivare. Hon har frontat Nicola Contes Big Band och framträtt tillsammans med Hugh Maskela och Gregory Porter. Med andra ord - detta är en stjärna på väg uppåt. Vi gissar att hon om några år räknas som en av de största!


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 26 april 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad