Menu

Erja Lyytinen + Ida Bang & the Blue Tears

Stockholm

Fasching
lördag, 29 november 2014 kl:20:00

Erja Lyytinen + Ida Bang & The Blue Tears


Finlands stora blues- & gitarrdrottning Erja Lyytinen i double bill med hyllade bluessångerskan Ida Bang och hennes Blue Tears.


Erja Lyytinen är en fantastisk musiker som tagit sig förbi tradition, geografiska gränser, genrebegränsningar och fördomar. Hon har den där magiska kombinationen av skicklighet, känsla, talang och utstrålning. För Stockholmspubliken är hon välkänd sen länge och vi vet att många väntat på att få se henne här igen!


Miri Miettinen - trummor, Roger Inniss - bas, Davide Floreno - git + sång, Erja Lyytinen - git + sång


Ett ungt, up-and-coming bluesband från Stockholm. Trots att de bildades bara förra sommaren, har de hunnit med mycket. Förutom att de spelat flitigt på Stockholms klassiska bluesscener och blivit bokade till sommarens största bluesfestivaler runtom i Sverige, t ex årets Åmåls Blues Fest där de gjorde succé, så har bandet även befunnit sig i studion och släppte i somras deras första platta â?? en 5-spårig EP med egenskrivet material.


Sångerskan Ida Bang har kallats det nya stjärnskottet på blueshimlen, och kunde t ex ses i våras som initiativtagaren till Ladies Got The Blues, en hyllningskonsert till alla stora kvinnliga bluesmusiker genom tiderna, vilket blev en otrolig succé med ett utsålt Fasching. Det går även att läsa en lång intervju med henne i Jefferson Blues Magazine (#180).


Det tighta kompbandet The Blue Tears består av gitarristerna John Bernström och Leo Henriksson, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Sväng, känsla och spelglädje är vad de förmedlar.


Lyssna på första singeln Living In The Past:
open.spotify.com/track/6TmcOH2U2Y8qUGrqh28PWm


www.idabang.se


www.facebook.com/IdaBangMusic


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 29 november 2014 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

190kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad