Menu

Andreas Varady Trio

Stockholm

Fasching
torsdag, 29 januari 2015 kl:20:00

Andreas Varady Trio


Han besitter en närmast utomjordlig talang och självaste Quincy Jones menar att han är "one of the most talented people on this planet". Den blott 16-årige Andreas Varady har på ett par år spelat sig in på den internationella jazzscenen. Nu kommer gitarrsensationen till Fasching med sin egen trio!


Han var den yngste någonsin när han 13 år ung spelade på Ronnie Scotts i London. Sedan dess har han betat av flera av de stora internationella jazzfestivalerna. På en av dessa, närmare bestämt International Montreux Jazz Festival, satt Quincy Jones i publiken. Ett par månader senare erbjöd Quincy Jones sina tjänster om manager och så blev det!


Andreas Varady har romskt ursprung och är uppvuxen i en liten by i Slovakien där han redan som 4-åring började spela gitarr med pappa Bandi som lärare (som för övrigt är den enda lärare Andreas nånsin haft). Andreas lärde sig spela jazzlåtar på gehör. Sedan dess har han hungrigt utforskat jazzen och lyssnat på alla de stora namnen, inte minst George Benson, som är en av Andreas förebilder.


9 år ung flyttade Andreas och hans familj till Irland. Där spelade Andreas på gator och torg, och den unge talangen väckte naturligtvis uppmärksamhet. Trummisen och producenten David Lyttle fattade tycke och snart blev Andreas en del av Lyttles band. Det blev också Lyttle som producerade debutskivan Questions som kom ut 2010!


Sen har det rullat på med turnéer och konserter med musiker som Frank Vignola, Andreas Oberg, Casey Benjamin, Terell Stafford, Lee Ritenour, Stochelo Rosemberg, Alfredo Rodriguez, Nikki Yanofsky, Henry Cole, Reiner Elizarde, Louis Stewart, Soweto Kinch och många fler. Förra våren spelades nästa skiva in, denna gång med storbolaget Verve i ryggen. Skivan släpptes i augusti 2014.


Andreas Varady â?? gitarr, Bendi Varady - bas, Adrian Varady - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 29 januari 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

90kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad