Menu

DJANGO! - Stockholm Jazz Festival 2015

Stockholm

Fasching
söndag, 11 oktober 2015 kl:18:00

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL 2015


En helkväll med musik som går i den ikoniska gitarristen Django Reinhardts fotspår.


Det kanadensiska gypsyjazzbandet Les Petits Nouveaux inleder kvällen med energisk musik, inspirerad av Reinhardt och Grapelli, men med en modern twist.


Därefter följer en konsert med Noe Reinhardt, en av världens främsta gypsyjazzgitarrister och släkting till Django himself, tillsammans med Gustav Lundgren Quartet som för kvällen utökas med den franske gitarristen Remi Oswald.


Sist ut denna afton är Aurelien Trigo Quintet som här gästas av Sebastien Giniaux och Barbie Camion. Aurelien har turnerat världen över och är en mycket ansedd violinist. Sebastien trakterar numer oftast gitarren, men är också en virtuos cellist. Han har turnerat med välkända namn som Taraf de Haidouks och Richard Galliano. Sångerskan Barbie Camion inledde sin karriär inom den klassiska musiken, men är nu hängiven jazzen. Hon räknas som ett av Frankrikes mest lovande namn inom jazz och swing!


Det blir alltså massor av gypsyjazz, jazzstandards i nya tolkningar, en hel del nyskrivet och några svenska folklåtar i ny tappning! Kvällen avslutas med jam med alla artisterna och gäster.


Kvällen presenteras i samarbete med Svenska Django Reinhardt Sällskapet (SDRS) aom bildades 2005 i Stockholm. SDRS skall främja, understödja och utveckla intresset för och kunskapen om den musik som framförts och
skapats av Django Reinhardt. Föreningen avser bland annat att arrangera och på olika andra sätt medverka till konserter och andra musikaliska sammankomster och framträdanden i Django Reinhardts anda.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 11 oktober 2015 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad