Menu

LEGENDS GAME-Manchester United Legends vs. Liverpool FC Legends

Stockholm

Friends Arena
torsdag, 3 september 2015 kl:19:30

Den 3 september möts två av Englands mest klassiska lag, Manchester United och Liverpool FC, i en legendmatch på Friends Arena. En unik chans att återigen uppleva några av de båda lagens mest legendariska spelare.

Fler spelare kommer att presenteras för de båda lagen, men redan nu står det klart att det blir två lag med gott om rutin som ställer upp på Friends Arena den 3 september. För svenske Jesper Blomqvist blir det nu ett kärt återseende med bland annat Ronny Johnsen, Denis Irwin och Dwight Yorke som tillsammans startade i den dramatiska finalen av Champions League 1999 mot Bayern München.

Även Liverpool FC har starka meriter från Champions League, där lagkapten Robbie Fowler bland annat har gjort klart med trion Jerzy Dudek, Luis García och Vladimir Smicer, som samtliga spelade avgörande roller i finalen mot Milan 2005 när laget vände och vann efter ett rafflande straffsparksavgörande.

Matchen spelas till förmån för Manchester United Foundation och Liverpool Foundation.


Friends Arena är en multiarena i området Arenastaden i Solna, som är Sveriges nya nationalarena för herrlandslaget i fotboll med plats för 50 000 sittande åskådare under sportevenemang och 65 000 platser (inklusive ståplatser) vid konsertarrangemang. Arenan byggdes av Arenabolaget AB drygt 500 meter nordnordväst om Solna station, cirka sex kilometer från Stockholms centralstation i nordvästlig riktning. Den 7 december 2009 togs det första spadtaget och etapp 1 av Arenastaden med själva arenan öppnades den 27 oktober 2012 till en kostnad av cirka 1,9 miljarder svenska kronor, en siffra som dock stigit och senare uppskattats till 2,8 miljarder kronor på grund av att man upptäckt att fundamentet behövde pålas. I anslutning till arenan byggs ett köpcentrum, Mall of Scandinavia, med plats för 250 butiker på tre våningar, som beräknas vara färdigbyggt hösten 2015. Friends Arena är Nordens största fotbolls- och inomhusarena..

Datum / Tid

torsdag, 3 september 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Friends Arena

Karta (Google)

Typ

Sport

Kostnad

275kr - 485kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad