Menu

The Crazy World of Arthur Brown

Stockholm

Geronimo Inn
fredag, 6 mars 2015 kl:20:00

Legendariska The Crazy World of Arthur Brown till Geronimo's FGT


Arthur Brown är mannen som med kraftig baryton, högfrekventa skrik och säregna scenshower â?? som ofta har innefattat att vara helt naken och ha brinnande huvudbonader â?? har influerat en hel våg av efterföljande artister med smak för det bisarra. Den 6:e mars kommer legendariska och mytomspunna The Crazy World of Arthur Brown till Geronimo's FGT för en spektakulär konsert.


Det var med låten Fire från albumet The Crazy World of Arthur Brown från 1968 som den brittiske och psykedeliska skräckrockspionjären Arthur Brown slog sig in hos breda skarans medvetande. Låten blev en stor succé på båda sidor av Atlanten och i Sverige nådde den förstaplatsen på Tio i topp. Låten har levt ett helt eget liv sedan dess och spelas fortfarande i både radio och på grymma rockklubbar världen över. Ozzy Osbourne, Die Krupps, The Prodigy och The Who är exempel på artister och band som valt att göra sin egen tolkning på mästerverket.


Arthurs nästkommande projekt fick namnet Kingdom Come och under tidigt 70-tal var detta ett stort band, särskilt i Europa och som en hyllad live-akt. Under 1971-års upplaga av jättefestivalen Glastonbury var Kingdom Come huvudattraktionen. Utöver stora konserter kan nämnas att det expremitella bandet var det första att släppa ett album där en trummaskin användes helt och hållet. Året var 1973.


Kom till Geronimo's FGT den 6:e mars och ta del av den person som uttalat varit en av de absolut största förebilderna åt artister som Peter Gabriel, Alice Cooper och Bruce Dickenson, men också influerat både Kiss, Marilyn Manson, George Clinton och King Diamond i sitt unika sätt att uppträda. Är det något man bör se live innan man tar sin Mats ur skolan så är det Arthur Brown.

Datum / Tid

fredag, 6 mars 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Geronimo Inn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad