Menu

Evita

Stockholm

Göta Lejon
lördag, 29 november 2014 kl:15:30

”Charlotte Perrelli är magnifik” Kulturbloggen
”Praktfullt och starkt” Expressen
”makalösa sång- och dansinsatser” nummer.se
”Perrelli är magnifik” Expressen
”bland det tjusigaste jag någonsin sett på en musikalscen” Kulturbloggen
”en fantastisk helhet” Kulturbloggen
”Patrik Martinsson i rollen som Che äger scenen” Tidningen Kulturen
”Lisa Stadell sjunger ”Älskarinnans sång”. Det känns, Det lever. Aftonbladet

27 september hade Evita premiär på Göta Lejon i Stockholm med Charlotte Perrelli i huvudrollen.
När hon gjorde rollen på Malmö Opera 2012 fick hon fantastiska lovord från både svensk och dansk press.
Succen var ett faktum och biljetterna räckte inte till alla. För regi står Ronny Danielsson som även låg bakom storsuccen
Jesus Christ Superstar med Ola Salo. Eftersom detta är en uppsättning signerad Göta Lejon kommer inramningen i bästa Broadwayanda att bli ännu mer spektakulär och bjuda på visuella effekter.
Hon föddes fattig, drevs av ambition och trollband en hel värld med sin exceptionella karisma. Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers sofistikerade musikal berättar den sanna historien om ikonen
Evita Peron och hennes korta men intensiva liv i rampljuset. Firad stjärna och skådespelerska vid 22, presidentens älskarinna vid 24, Argentinas första dam vid 27 och en legend redan vid sin död, endast 33 år gammal.
Evita avgudades av underklassen och föraktades av överklassen. Hon var en unik politisk celebritet och en av världens mäktigaste kvinnor. Hon förförde en hel nation och efterlämnade ett politiskt arv som levde långt efter hennes bortgång.
Musikalen bjuder på en rad oförglömliga sånger som Dont Cry For Me Argentina, Another Suitcase In Another Hall, High Flying Adored m fl.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

lördag, 29 november 2014 kl: 15:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

485kr - 795

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad