Menu

Seth Meyers Live

Stockholm

Göta Lejon
torsdag, 28 maj 2015 kl:19:30

Den 28 maj kommer en av humorvärldens mest inflytelserika personer till Sverige för en exklusiv standup-föreställning. Seth Meyers är tv-stjärnan som slog igenom i den legendariska humorshowen Saturday Night Live (SNL) och sedan fick sin egen talkshow när han tog över NBC:s klassiska Late Night efter Jimmy Fallon. Den mångfaldigt prisbelönta komikern, som varje kväll lockar miljonpublik till sin tv-show, uppträder också med standup runt om i USA.

Seth Meyers är en av USA:s mest centrala humorprofiler. Han har utsetts till en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine, har en egen tv-show som sänds varje kväll på NBC och har vunnit åtskilliga priser under sina många år på det klassiska humorprogrammet Saturday Night Live. Där slog Seth Meyers igenom i Weekend Update bredvid Amy Poehler och var även showens head writer under åtta år.

2014 lämnade han Saturday Night Live för att ta över som programledare för talkshowen Late Night efter Jimmy Fallon. Parallellt med hans dagliga tv-show är Seth Meyers även värd för stora galor så som Emmy Awards och ESPY Awards på ESPN och uppträder också som standup-komiker runt om i USA.

Mer om Seth Meyers
Seth Meyers är en av USA:s populäraste programledare och manusförfattare. Han har vunnit en Emmy och tre Writers Guild of America Award och är sedan 2014 programledare för den egna talkshowen Late Night på NBC, som han tog över efter Jimmy Fallon. Där har han bland annat haft gäster som Tina Fey, Bill Clinton, Kanye West, Jennifer Lopez och Edward Norton. Den 18 mars gästades han dessutom av svenska artisten Tove Styrke.

Efter att ha arbetat som improvisationskomiker i flera olika humorgrupper fick Seth Meyers sitt stora genombrott när han 2001 började på den legendariska showen Saturday Night Live. Först som manusförfattare och skådespelare och senare som head writer och programledare för det klassiska segmentet Weekend Update tillsammans med Amy Poehler. Seth Meyers stannade på Saturday Night Live till 2014 och nominerades under den här tiden till hela 17 priser för sitt arbete.

2013 och 2014 skrev Seth Meyers manus åt Tina Fey och Amy Poehler när de ledde den stora Golden Globe-galan. Ett arbete som belönades med hans tredje Writers Guild of America Award.

2014 ledde Seth Meyers även den prestigefulla galan Emmy Awards och utsågs till en av världens 100 mest inflytelserika människor av Time Magazine.

Videoklipp
Roast av Barack Obama och Donald Trump på White House Correspondents Association Dinner 2011: https://www.youtube.com/watch?v=0Km4R377s4M
Från Late Night: Game of Thrones-frågesport med R.R. Martin och Amy Poehler: https://www.youtube.com/watch?v=gwT9BhS9Cos
Samlade klipp från Saturday Night Lives Weekend Update: https://www.youtube.com/watch?v=rPQZEqRsTAc




Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Datum / Tid

torsdag, 28 maj 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Göta Lejon

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320kr - 375kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad