Menu

Angel Olsen

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
tisdag, 16 september 2014 kl:20:30

För bara några veckor sen lämnade Angel Olsen Sverige efter två hyllade spelningar och med en hel uppsjö lyriska kritiker som vinkade farväl med vit näsduk. Men vi kan här med stilla eventuell sorg med den glada nyheten att hon återvänder redan i september. För er som missade henne sist, se det som en andra chans. För er som var där, se det som en andra chans ni med.


Det omedelbara med Angel Olsen är hennes makalösa röst, en tidlöst vibrerande urkraft som sträcker sig från änglaviskande väsen till ett sårat vilddjur. Denna ofrånkomliga rösten guidar dig igenom fröken Olsens högst personliga melodier, innehållande en magiskt inneboende styrka som lämnar lyssnaren fullkomligt trollbunden, mållös och förförd.


Indie-folkdebuten â?Half Way Homeâ? på lilla bolaget Bathetic Records från 2012 skvallrade om en exceptionell singer/songwriter-begåvning som var en av årets mest spännande nykomlingar och det dröjde inte länge innan förnämliga indielabeln Jagjaguwar (Bon Iver, Sharon Van Etten, Foxygen) signat Angel Olsen till sitt stall.


Tidigare har Angel Olsen lånat sin stämma till Bonnie â??Princeâ?? Billy & The Cairo Gang, både på skiva och turnéer. Under året har Olsen turnerat enormt i eget namn och ryktet om denna säregna artist har vuxit ytterligare.


Senaste kritikerrosade albumet â?Burn Your Fire For No Witnessâ? är producerat tillsammans med meriterade demonproducenten John Congleton (St. Vincent, Anna Calvi, Okkervil River). Det är tydligt att Olsen gått mot en djärvare produktion, större melodier och en sprakande elektriskt ljudvärld redo att fördjupa Angel Olsen som artist.

Datum / Tid

tisdag, 16 september 2014 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

185kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad