Menu

DAM

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
söndag, 21 december 2014 kl:21:30

Från Haifa till Ramallah, från New York till San Francisco och nu även till Sverige!
Med DAM föds historien om den palestinska hiphopen! De tre palestinska rapparna Tamer Nafar, Suhell Nafar och Mahmoud Jreri har väckt stor uppmärksamhet med sina politiska ramsor. Deras texter beskriver upplevelser av att vara en palestinsk minoritet i en judisk stat, om förtryck, kamp, korruption och om sociala problem i det palestinska samhället. Franska tidningen Le Monde kallar dem för â?den nya generationens talesmänâ?.


â?Ibland kan du inte förändra världen på en minut eller med en låt, men du kan väcka tankar som kommer att förändra världen och göra människor mer medvetna om de problem som vi delar och den verklighet som vi lever i. " - DAM


DAM rappar på arabiska, hebreiska och engelska. Med inspiration av artister såsom Ghassan Kanafani, Ahlam Mosteghanemi, Tupac och Public Enemy har de skapat en unik fusion av öst och väst, där storstadens hiphop möter arabiska trummor och melodier från Mellanöstern. Mer än ett årtionde efter sitt första singelsläpp fortsätter de att fascinera, inspirera och ge röst till unga i Palestina och övriga Mellanöstern.

Datum / Tid

söndag, 21 december 2014 kl: 21:30

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

155kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad