Menu

Damir Imamovic

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
söndag, 10 maj 2015 kl:20:00

Damir Imamovic är en av Bosniens och Hercegovina främsta sevdah-artister. Damirs traditionella sevdah är en slags bosnisk blues eller fado med ottomanska rötter, korsbefruktad med modern jazz.


â?Sevdahâ? betyder kärlek och â?sevdalinkaâ? är ett sätt att beskriva själen. Denna melankoliska sångstil, som är karaktäristiskt för Bosnien och Hercegovina, uttrycker längtan, passion och obesvarad kärlek.


Ordet â??Takht" är av persiskt ursprung och betecknar en scen, en tron, eller ett podium. På bosniska, kroatiska och serbiska blev det bevarat som Tahta vilket betecknar ett podium och Tahtali som betyder platt sång. Detta är i vår nutid en av de viktigaste rötterna inom musikgenren Sevdah.


Damir Imamovic Sevdah Takht korsar gränserna mellan existerande genrer och hämtar inspiration från olika traditioner. Efter två mycket framgångsrika skivor med Damir Imamovic Trio och ett par soloalbum tar Damir tillsammans med sitt nya band ett nytt steg i den fortsatta utforskningen av Sevdah-genren.


Vid sin sida i Sevdah Takht har Damir ImamoviÄ? den här gången:â?¨
Nenad Kovacic (född 1982, Zagreb, Kroatien) - En trumslagare och utforskare av rytmer med bred erfarenhet och inspiration från Balkanmusiken. Hemma i Zagreb driver han en skola som inriktar sig på afrikanska rytmer. Dessutom skriver Nenad musik för teater samt film och är medlem i flera världsmusikband i sin hemstad.


Ivan Mihajlovic (född 1980, Kladovo, Serbien) - En av Belgrads mest spännande unga basister! Förutom att han har medverkat i ett flertal band skriver han även musik för film och teater.


Missa inte detta unika konsert med â?Själens musikâ?!

Datum / Tid

söndag, 10 maj 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad