Menu

Klubb Krut 29/5

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
fredag, 29 maj 2015 kl:20:00

KLUBB KRUT!!


Mörkret hade äntligen sänkt sig över staden. Lindansaren gick högt över manegen på sin lina av stål. Här uppe, badandes i strålkastarens månlika ljus, spatserande han på en tunn lina utan något skyddsnät. Här fann han frid. Han snurrade, sprätte och gled. Här fick han vara sig själv, utan dömande blickar, utan några krav på att vara på ett speciellt sätt, utan att passa in i samhällets ramar för hur kvinnor och män, rika och fattiga, unga och gamla ska bete sig. Här hade han bara publikens kärleksfulla, förväntansfulla blickar på sig. Och sin älskade lina av stål.


Cirkusen var hans hem, här var alla välkomna. Men det var också det enda han kände; under hela sin uppväxt hade han tillhört cirkusen och tränat till att bli världens bästa lindansare. Han hade växt upp i denna miljö där alla tilläts vara precis så märkliga, underbara och udda som dom ville. Han önskade att fler människor fick uppleva cirkusens varma, tillåtande mörker.


Han önskade att andra också kunde få möjligheten, att kunna flyga iväg över linan i månljuset och se världen ur ett annat perspektiv. Han såg de små människorna långt där nere i publiken och undrade stilla; lever dom sina liv fullt ut?


"I follow the night
Can't stand the light
When will I begin to live again
One day I'll fly away..."
Nicole Kidman, Moulin Rouge


Mina damer och herrar, och allt däremellan: Varmt välkomna till KLUBB KRUT #6, en plats där alla är välkomna.
KLUBB KRUT är cirkus, balkan och techno. På Kägelbanan. Tre gånger om året.


Låt cirkusen börja!
-----------------------------
Datum: 29/5
Tid: 20-02
Plats: Kägelbanan, Mosebacke 1-3
Pris: 20-22: 150 kr, 22-02, 180 kr FÖRKÖP: 120 kr (via Södra Teaterns hemsida fram till 12.00 29/5)


Davaj och Coco Transistor presenterar stolt: KLUBB KRUT #6
En klubb där alla är välkomna; klubbkids, folk- och världsmusikälskare och alla däremellan som vill ha en stor och på innehåll mättad klubbupplevelse.


Avsändarna bakom konceptet KLUBB KRUT är Balkanbandet Davaj och Sandra Bergman aka Choco Canel. Davaj har spelat på otaligaklubbar, festivaler, fester och event runt om i Sverige sedan 2005 och blandar fritt Balkan, klezmer och jazz till en energisk och medryckande musikalisk mix. Sandra -Choco Canel - Bergman är en av Stockholms flitigaste DJ:s och bandbokare som även ligger bakom konsertverksamheten på Fotografiska, driver företaget Coco Transistor och har förgyllt stadens nattliv i ett decennium. På klubb KRUT kommer hon att husera från öppning till stängning i det lilla rummet och spela de mest obskyra balkanmixarna du har hört!


NÅGRA AV AKTERNA SOM MEDVERKAR 29/5


SKA N SKA


SKA'N'SKA bildades i Stockholm 2004 under ett annat namn med avsikt att spela punkmusik, ganska snart influerades bandet mer och mer av ska, bytte namn och det band som i dag räknas som Sveriges mest anlitade och uppskattade skaband föddes! Sedan dess har tiomanna bandet spridit sin euforiska ska-reggae-punk-gypsy-party mix med frenesi i Sverige, Tyskland, Ryssland, Storbritannien etc och har spelats på radio i hela världen! Oavsett om de står på en stor eller liten scen spelar de med samma energi, intensitet och närvaro och har delat scen med andra storheter som: Yellowman, Eek - A - Mouse, Karamelo Santo etc. Gör dig redo för bandet som garanterat kommer att få dig skaka rumpa!


www.ska-n-skacom/
CRASH NOMADA
Crash Nomada är ett internationellt folkpunkband. Med sin unika blandning av dansant folk-och världsmusik laddad med elektrisk punkenergi, är de kända för vilda spelningar och har många gånger hyllats som ett av Sveriges bästa liveband. Utan att någonsin tappa enkelheten, råheten och de dansanta klubbvibbarna, skapar Crash Nomada unik, experimentell och genreöverskridande global folkpunk. Med en kavalkad av folkmusikinfluenser från Sydösteuropa, Nordafrika, Mellanöstern och Skandinavien â?? och förstås en rejäl dos klassisk punkrock, lite reggae och hip-hop â?? axlar de en musikalisk tradition i samma an

Datum / Tid

fredag, 29 maj 2015 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad