Menu

MONEY

Stockholm

Kägelbanan Södra Teatern
onsdag, 2 mars 2016 kl:21:00

MONEY förkroppsligar den passion, kreativitet och optimism som den nya generationen Manchesterartister och –musiker besitter. "Det är en extraordinär, poetisk stad", säger frontman Jamie Lee. "Det känns som att du kan göra vad som helst här". Utöver Jamie består bandet av Charlie Cocksedge, Billy Byron och Scott Beaman, alla uppvuxna i Manchester, men allt vad det innebär. Det är en stad som har haft en enorm inverkan på musikhistorien; Joy Division, The Smiths, Oasis och The Stone Roses är några av otalet band som bildats i Manchester och banat vägen.
När MONEY bildades var det just hemstadens kreativa, ändock karga, klimat som gjorde att de, utan att ens ha släppt en singel, sålt ut gig på de märkligaste och vackraste av platser. En övergiven kyrka, en övergiven fabrik, alltid med deras egen tolkning av skönhet i tomrummet. ”Celebration is at the heart of doom”.
Efter att de etablerat sig i Manchester gick det fort att komma utanför stads- och landsgränserna, och de har turnerat spelställen och festivaler runt om i Europa, USA och Kanada. Deras debutalbum ”The Shadow of Heaven”, släppt på Bella Union, har blivit hyllat i musikpressen. The Guardian skriver: ”The Shadow of Heaven låter som att det skulle kunna vara ett av de där albumen som är början på någonting. […] Det slår dig direkt hur bekant det låter, samtidigt som det skiljer sig från allt annat”.
Exakt vad det är början på har vi ingen aning om än, men vi kan nog alla enas om att det ska bli ett sant nöje att ta reda på det. Snart släpps uppföljaren, och vi ser fram emot att få ta del av denna live när de kommer till Kägelbanan i mars.

Datum / Tid

onsdag, 2 mars 2016 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad