Menu

Söndag på Konstakademien

Stockholm

Konstakademien
söndag, 27 april 2014 kl:15:00

Beata Arnborg, Kerstin Thorvall och Anita Strandell


Beata Arnborg har med Uppror i skärt och svart skrivit den första biografin över Kerstin Thorvall, smädad som författare, skandalomsusad för att senare bli omvärderad och tillhör nu 1900-talets banbrytare. Anita Strandell kompletterar berättelsen med en rad av Kerstin Thorvalls tonsatta dikter.


Beata Arnborg är författare och kulturjournalist. Hon var under 15 år medarbetare på Svenska Dagbladets kulturredaktion, där hon bevakade litteratur, konst och museer. Under senare år har hon medverkat i en rad kulturtidskrifter och var senast redaktör för tidskriften Författaren. Hon har givit ut en rad böcker, förutom Uppror i skärt och svart bland annat också Krig, kvinnor och gud: En biografi om Barbro Alving.


Anita Strandells sång har fört henne runt världen, inte minst i Gimmick där hon hade en på många sätt tongivande roll. Karriären har bjudit på ett brett spektrum av musik och musikaliska sammanhang, bland annat i Tre Damer, men har också blivit känd för sina tolkningar av Cornelis Wreeswijks visor och nu också av Kerstin Thorvalls tonsatta dikter.

Datum / Tid

söndag, 27 april 2014 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Konstakademien

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad