Menu

Drottning Kristina - roller i dans och rörelse

Stockholm

Kungliga Slottet
onsdag, 11 mars 2015 kl:19:30

MEDVERKANDE
Karin Modigh, Camilla Kandare och Noah Hellwig dansar och berättar

EVENEMANGSBESKRIVNING
Barockens gester, rörelser och ceremonier

Välkommen att möta Drottning Christina i fart och rörelse. Barockens store konstnär Bernini lär ha sagt om Christina att det var omöjligt [att det var omöjligt] att måla hennes porträtt eftersom hon aldrig befann sig i stillhet.

I Christinas 1600-talsvärld lade man märke till varje steg, rörelse och placering. Personligheter, även roller på scenen, definierades utifrån ett intrikat och kreativt kroppsspråk, som kommunicerade med omgivningen. I Karl XV-salen levandegörs Christinas fysiska värld genom dans, rörelse och text.

Med den svenska hovbaletten som relief låter oss Karin Modigh och Camilla Kandare följa Christina till Rom, där hon som drottning utan land lär sig att koreografera sin fysiska närvaro för att skapa den position hon eftersträvade.

MER INFO PÅ:
www.musikpaslottet.se

Reservation för ändringar

OBS! Biljetter som är köpta till eventet 20/10 2014 gäller till det nya datumet





Stockholms slott har funnits på samma plats vid Norrström på nordöstra Stadsholmen i Stockholm sedan senare hälften av 1200-talet. Dess första århundradens historia tillhör den medeltida slottsanläggningen Tre Kronor. I modern tid avser begreppet byggnaden som heter Kungliga slottet, det av de kungliga slotten i landet som fortfarande ligger i Gamla stan. Slottet är den svenske monarkens officiella residens och på denna plats har befästningar legat sedan medeltiden. Den nuvarande slottsbyggnaden är ritad av Nicodemus Tessin d.y. och uppfördes på platsen efter att det gamla slottet Tre Kronor hade förstörts i en häftig brand den 7 maj 1697. På grund av det Stora nordiska kriget, som inleddes av Sachsen-Polen, Danmark och Ryssland 1700 och tog oerhörda svenska resurser i anspråk, avstannade byggnadsarbetena helt 1709 och återupptogs först 1727- sex år efter krigets slut. Då Tessin avled 1728 färdigställdes slottet under ledning av Carl Hårleman, som ritade många av slottets ursprungliga rokokointeriörer. Slottet kunde inte tas i bruk förrän 1754, då kung Adolf Fredrik och drottning Lovisa Ulrika flyttade in men en del invändiga arbeten pågick fortfarande ända fram till 1770-talet. Efter att det nya slottet färdigställdes har inga större ombyggnader av anläggningen företagits, bortsett från en rad anpassningar, nya inredningar, moderniseringar och ommöbleringar för olika regenter och deras familjer samt fasadernas färgsättning och tillkomsten av slottets olika museer.

Datum / Tid

onsdag, 11 mars 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Kungliga Slottet

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

133kr - 138kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad