Menu

MIYABI Japan Story 2014 - Lördag

Stockholm

Norra Latin - Stockholm City
lördag, 29 november 2014 kl:10:00

TIDER
lördag 29:e november 2014: 10-18
söndag 30:e november 2014: 10-16

Separata biljetter:
Smygpremiär kväll 28:e! Med Special shower

MEDVERKANDE
• Kalligraf - Taisan Tanaka
• Wa-taiko - Taro Kobayashi, tillsammans med Swedentaiko Andrew Hickman
• Stopmotion film - Taijin Takeuchi (Stop-Motion Animation/Regisör/Animatör)
• Naglar - Rina Osburg (Nagel Design)
* Bijinga Illustrator - Sioux, Benicco, Teresa Chiba
• Kimono - Yuko Takeuchi
* Ninja Klaner - från Musashi & Iga
* Världsklass Origami artist - Norio Torimoto
* 3D latte art - George Kazuki Yamamoto
* Animation filmer - Japan Media Art Festival
* Film - Sake bomb - Prisvinnare på “Best Narrative Feature” kategori San Diego Asian Film Festival.
* Lolita Fashion Show med japansk känd märkeskläder
* Två Super Manga artister som gör LIVE DRAWING på plats!
* Live Musik - Little Viking med Jun Elding
* Butiker - från små till stora
• Musik - Professor Sakamoto
• Musik - AniCrush
* Musik - Orochi

Beskrivning:

Fredagen den 28:e november kommer Japan till Stockholm!

På Miyabi Japan Story 2014 presenterar vi inspirerande artister från Japan, med shower, live drawing, live painting, workshop, panel diskussion, intervjuer, utställningar, butiker, historieberättelser och m.m...och allt annat som visar Japan från tradition och nu.

Kulturälskare i alla ålder är välkomna, detta är en evenemang med aktiviteter för alla i familjen.

Festivalen inleds med en unik föreställning av Live-kalligrafi med Wa-taiko (trummor) kl.11 på lördagen den 29:e november. Därefter en helg fylld med många premiärer i Norden, föreställningar som sällan visas i Norden, Europa och inte ens även i Japan, och med konst och hantverk som skapas just för er i Sverige på MIYABI Japan Story 2014!

Under festivalen kommer ni att ta del av skapandet av konstverk, nya kunskap, breda nätverk och samarbete, samt inspirationskällor till egna kreativitet….och det är just detta varför vi skapar MIYABI Japan Story 2014.

Hemsida: www.jstory.info / www.jstory.se
Facebook: www.facebook.com/JapanStorySweden
Twitter: @JapanSweden
Festival lokal: Norra Latin: http://www.stoccc.se/hitta-hit/hitta-stockholm-city-conference-centre.html

***
TAISAN TANAKA
En väluppskattad konstnär med modern tolkning och utformning av kalligrafi med hjärta. Hållit workshop i Frankfurt och New York. Uppdrag från Defense Ministry att forma gratifikation till U.S Navy Admiral för Tomodachi-mission efter jordbävningen i 2011.

TARO KOBAYASHI
En riktig taiko ljud - Haja Kensho no Oto, med innovativ och egen form.Utbildads av Sukeroku Daiko tränare i Miyamoto Japanese Music School.Uppträdandet: Öppningsceremonin av Tokyo SkyTree, NBA Super Dream Games, och konserter i USA, Tyskland och Kina m.m.

TAIJIN TAKEUCHI
Känd för animation “Wolf and Pig”, han skapar underbar stop motion film med 1300 foton. Han fick pris 2007 i film festilvaen Baca-ja, Wolf and Pig har en rekord av över 3 millioner visningar på Youtube. Taijin har också jobbat med Olympus och Sony, en konstform med obegränsade möjligheter.

SIOUX. BENICCO. TERESA CHIBA
Bijinga Illustrations av tre olika artister.
Sioux kommer att vara på festivalen och Live painting, body paint speciellt belly painting för våra gravida besökare. Benicco och Teresa designar också vår hemsida www.jstory.info, och skapar Orochis CD album. Teresa med sin inspiration från Kabuki, visar upp även hennes illustration i form av Yukata/Kimono.

KIMONO
YUKO TAKEUCHI visar den vackra traditionen med modern touch i Kimono värld, eventuellt ett samarbete med vår illustrator Teresa Chiba. Kimono x Bijinga illustration show.

NINJA
Musashi Ninja klan skapades och arbetade för den historiska figuren Tokugawa Ieyasu i 15-16:e talet. Sedan dess har de fört vidare traditionen och historia i 420år, och har fortfarande idag mål att sprida deras historia och Ninja mentalitet internationellt.
Tillsammans med en Ninja Ichikawa från Iga.

GEORGE YAMAMOTO
Kazuki Yamamoto som blev känd via Internet och social media, med sin 3D latte art.På plats på Miyabi 2014 för att servera 3D latte till lattesugna, även med matcha latte och varmchoklad variationen till barnen.

LOLITA FASHION SHOW & TEA PARTY
Kuniko Ishii ordnar Lolita Show med ett av lolita världens mest kända märken från Japan. Håll utsikt på vår facebook / websida för vilka de är!

Medföljd av Lolita Tea Party på söndag.

AYANO YAMANE / LIBRE (MANGA)
Yaoi/Boys Love mangans drottning med över en miljon sålda böcker enbart för Finder Serien. På plats i festivalen kommer hon att framföra en “Live Drawing” inför publik, där hon tecknar manga, något som är väldigt sällsynt även i Japan!

MASAKAZU ISHIGURO / SHONEN GAHOSHA (MANGA)
Vinnaren av Japan Media art Festival’s Excellence Award in Manga Division, med bl.a. “Soredemo Machi wa Mawatteiru” (And Yet the Town Moves).

LITTLE VIKING
Japansk sångerska / Låtskrivare Jun Elding, bor i Stockholm.Släppt tre album Were in a Small Flight, STHLM, and Home av Ping Pong Musik in Sweden, med bl.a. känd soundtrack FUTURE för animation “Kiddy Grade”.

NORIO TORIMOTO (ORIGAMI)
Mästare av Origami av Nippon Origami Association sedan 2000. Känd bl.a. Eniros telefonbokslag grafik med olika origami konst.

Datum / Tid

lördag, 29 november 2014 kl: 10:00

Plats

Stockholm, Norra Latin - Stockholm City

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 645

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad