Menu

Treize Points (Den Svarta Kaninen)

Stockholm

Olympiateatern
lördag, 10 oktober 2015 kl:19:00

Teater Quimera, som består av etablerade skådespelare, sätter i höst upp det nyskrivna dramat “Treize Points (Den svarta kaninen)” på Olympiateatern i Stockholm för att uppmärksamma psykisk ohälsa. En del av biljettintäkterna går till Suicide Zeros arbete för att minska självmordsantalen i Sverige.

Treize Points (Den Svarta Kaninen) är en teaterföreställning som tar upp ämnet psykisk ohälsa och hur det kan påverka nära relationer. Pjäsen kretsar kring en familj i en lägenhet i centrala Stockholm. Christoffer, pappan i familjen, ser fram emot att se finalen i Eurovision Song Contest på TV, men ett besök av hans bror Fredrik stör den trygga tillvaron. Han beter sig märkligt och pratar om känslor långt utanför familjens bekvämlighetszon.

Hur blir det när en ”udda” individ stör de ”normala” personerna i sin närhet, och vad är det som stör? Är det en persons till synes plötsligt förändrade tillstånd? Är det bristen på svar på alla frågor som uppstår? Eller rädslan för vad svaren skulle kunna vara? Och vems ”fel” är det?

Suicide Zero
2013 begick 1600 personer självmord i Sverige, och statistiken ökar varje år. Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst oavsett bakgrund. Teater Quimera sätter upp pjäsen i samarbete med Suicide Zero som är en partipolitiskt obunden organisation som arbetar med att lobba för politiker att ta upp frågan om de höga självmordstalen i Sverige. Och vad som kan göras på politisk nivå vad gäller suicidprevention. En del av Teater Quimeras biljettintäkter kommer gå till Suicide Zeros arbete.

Manus och regi:
Josefin Enoksson

Medverkande på scen:
Henrik Lundström
Pontus Olgrim
Birgitta Rudklint
Gabriella Rudén

Premiär: 10 oktober på Olympia teatern i Stockholm

www.facebook.se/teaterquimera

Datum / Tid

lördag, 10 oktober 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Olympiateatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

Ordinarie 220kr. pensionär/stude

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad