Menu

Det flygande barnet

Stockholm

Orionteatern
onsdag, 1 april 2015 kl:19:00

Gustaf Hammarsten, Vanna Rosenberg och Fire! i en berättelse om en tvåbarnsfamilj mitt i livet, här och nu. En helt vanlig familj som vi ser varje dag. På tusendelen av en sekund förändras allt. En berättelse om närvaro. Vad värdesätter vi, vad ser vi? Lägg bort mobilen. Se dig omkring.

En gata, en mörk bil, inga lyktor. Pojken springer mot strömmen av människor i lykttåget – var är leksaksbilen han höll i handen, han hade den ju nyss? Mamman håller sin gråtande, trötta tvååring i famnen - men var är hennes stora pojke? Mannen som hjälper henne nuddar hennes hand. Hon drar efter andan. Pappan tappar telefonen under sätet, når den inte, hittar inte lysknappen, slår på radion istället, han har bråttom. Bilen är helt ny och han vill möta Dolores Da Silva igen. Bilen är splitterny. Den ska bli en överraskning till familjen.

Det flygande barnet är en totalupplevelse, ett ljudpoem med rösten och musiken i fokus. Regissören Lars Rudolfsson samarbetar med Mats Gustafsson, saxofonist och internationell stjärna inom frijazzen, och hans band FIRE!. Pjäsen Det flygande barnet är skriven av den hyllade och prisbelönte tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig.

Föreställningen är inte lämplig för barn.
Stående publik.
Bekväma skor rekommenderas.
Föreställningens längd: ca 1 timme och 20 min

Regi: Lars Rudolfsson
Musik: Mats Gustafsson och FIRE!
I rollerna: Vanna Rosenberg och Gustaf Hammarsten
Musiker: FIRE! – Johan Berthling, Mats Gustafsson, Andreas Werliin
Sång: Mariam Wallentin (Wildbirds & Peacedrums)
och David Sandström (Refused)

Orionteatern, som startades 1983, har sitt ursprung i den fria barnteatern Modellteatern i Eskilstuna, som 1969 startades av en grupp teatermänniskor som Thomas Roos och under många år etablerade sig som en av Sveriges främsta barnteatrar och med vissa produktioner överförda till Sveriges Television, såsom Med slöja och svärd (1981) med bland andra Johan Rabaeus och Storklas och Lillklas (1982). Trots dessa framgångar tvingades teatern lägga ner sin verksamhet i Eskilstuna och söka en ny lämplig plats för sin fortsatta verksamhet. På Södermalm i Stockholm hittade de lösningen i en stor, före detta mekanisk verkstad och i och med flytten ändrade de namnet till Orionteatern.


Lars Rudolfsson och Stina Oscarson var tillsammans konstnärliga ledare för teatern mellan 2004 och 2011. Stina Oscarson lämnade teatern för att bli chef för Radioteatern 2011 medan Lars Rudolfsson stannade kvar som ensam konstnärlig ledare. Orionteatern är även en utbildningsteater med ett utvecklat samarbete med Teaterhögskolan och Dramatiska Institutet i Stockholm. Dessutom har man intimt samarbete med andra teaterkulturer och ett utvecklat utbyte av föreställningar med bl.a. Theatre de Complicité i London, Le Cirque Invisble från Paris och The Suzuki Company från Japan.

Datum / Tid

onsdag, 1 april 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Orionteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

210kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad