Menu

WELCOME TO NIGHT VALE - LIVEPODCAST

Stockholm

Rival
lördag, 25 oktober 2014 kl:21:45

Kult-podcasten WELCOME TO NIGHT VALE live på STAND UP FOR STOCKHOLM

Den amerikanska kult-podcasten WELCOME TO NIGHT VALE har varit iTunes mest nedladdade podcast i nio länder och kallats en blandning av Stephen King och Twin Peaks” (The Guardian). Nu är det klart att den kommer till Sverige för en livesändning på Rival under höstens nya humorfestival STAND UP FOR STOCKHOLM. WELCOME TO NIGHT VALE är en unik show som handlar om en fiktiv stad och de mystiska händelser som utspelar sig där.

WELCOME TO NIGHT VALE är en annorlunda podcast om den fiktiva ökenstaden Night Vale. Lokala väderprognoser och utannonseringar från polisen varvas med nyheter och historier om mystiska ljusfenomen på himlen och skrämmande figurer i mörka kåpor.

Podcasten görs av Joseph Fink och Jeffrey Cranor med gästande skådespelare och Cecil Baldwin som radioshowens programledare. Under sina två år i etern har WELCOME TO NIGHT VALE växt till att bli en både kultig och populär serie. De hängivna fansen följer allt som händer i den mystiska staden och skriver fanfiction om seriens karaktärer. Nyfikenheten kring podcasten har spridit sig utanför USA:s gränser och i Sverige har de 50 avsnitten laddats ned över 250 000 gånger.

I början av 2015 släpps en bok baserad på podcasten och det förs även diskussioner om att göra en film eller tv-serie som utspelar sig i Night Vale.

Under våren har WELCOME TO NIGHT VALE gjort ett dussintal utsålda liveshower i USA och Kanada och i höst kommer den till Europa för första gången. Ett nytt specialavsnitt av podcasten med Cecil Baldwin och den brittiska sångaren Mary Epworth framförs då live på Rival den 25 oktober under humorfestivalen STAND UP FOR STOCKHOLM.

STAND UP FOR STOCKHOLM fyller under tre helger i oktober huvudstaden med högklassiga internationella och svenska humorakter.

Arrangör: STAND UP FOR STOCKHOLM & Blixten & Co
Mer info på www.standupforstockholm.se

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt hotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, ett café, en salong med 700 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Datum / Tid

lördag, 25 oktober 2014 kl: 21:45

Plats

Stockholm, Rival

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad