Menu

The Music of Cole Porter (1891-1964) Amanda Sedgwick altsax och sång

Stockholm

S:ta Clara Bierhaus
onsdag, 14 oktober 2015 kl:18:00

S:ta Claras husband för dagen förstärkt med Amanda Sedgwick hyllar en av jazzens största. Amanda Sedgwick förknippar man främst med skönt saxofonspel, men här får vi höra att hon också är en begåvad sångerska.

Cole Porter kom från en förmögen familj, älskade ”the good life” och hans personlighet kunde vara hämtad från en av Scott Fitzgeralds noveller om det glada 20-talet. Större delen av hans liv var överdådigt och glamoröst men innehöll också stor tragik. Han är en av de stora mästarna vad gäller The Great American Songbook där han bidragit med musik till än 30 musikaler och filmer. Han lär ha skrivit mer än 800 sånger och många av hans kompositioner har blivit en del av jazzens standardrepertoar, mycket beroende på hans originella ackordföljder. Typexempel på detta är låtar som Love for Sale, Night and Day och What is this thing called love. Ackordföljden i den sistnämnda har används av bl.a. Tadd Dameron i Hot House, av Charles Mingus i Wham, Bam Thank You Mam och Lee Konitz i hans märkliga tema Subconcious Lee. Han var också en mycket begåvad textförfattare vilket kommer att framgå av kvällens konsert där Amanda Sedqwick kommer att sjung
a ett urval av hans bästa sånger. Repertoaren denna kväll kommer bl.a. att innehålla Anything Goes, Get Out of Town, Evrytime we say goodbye och From this moment on.

Amanda Sedgwick – altsax, sång

Ulf Adåker – trumpet

Leo Lindberg – piano

Jess Jaques Gersztenkorn – kontrabas

Bosse Söderberg - trummor

Tider
Insläpp kl 17.30
Start kl 20.00
Spellängd: 2 timmar

Mat och dryck
Mat och dryck serveras under konserten och betalas på plats.
Samtliga biljettinnehavare erhåller 10% på mat och dryck
DN-kortinnehavare får 25% rabatt på mat

Ej handikappsanpassad lokal

Datum / Tid

onsdag, 14 oktober 2015 kl: 18:00

Plats

Stockholm, S:ta Clara Bierhaus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad