Menu

Svarta Hål 2/10

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
torsdag, 2 oktober 2014 kl:19:00

Ett inbillat äventyr om början, mitten och det vi alla en gång ska bli â?? stjärnstoff. Sång, musik och mörk materia utifrån en alldeles egen händelsehorisont där trolleriakter upplöses i tomma intet. Bakom den svävande röda ridån döljer sig oändligheten. Brutal variéunderhållning förenas med ljuv kvantteori i en musikal om inre och yttre svarta hål. Om livet i universums utkant, as we know it!
Den 23 september är det urpremiär för den nyskrivna musikalen Svarta Hål - En Kvantfysisk Vaudeville med Charlotte Engelkes och Lindy Larsson på Södra Teatern. Peder Bjurman regisserar tillsammans med Charlotte Engelkes. Musiken är komponerad av Leif Jordansson, med texter av Sophie Holgersson. Musikalen framförs 23-24 september samt 2-3 oktober.
Dansaren, skådespelerskan och performanceartisten Charlotte Engelkes, senast aktuell med den egna föreställningen All is Divine på Dansens Hus i Stockholm, antar i Svarta Hål - En Kvantfysisk Vaudeville skepnaden som Miss Parallell Universum. Rollen som den farlige och attraktive Mr Dark Energy görs av Lindy Larsson, som senast kunde ses som konferenciern i musikalen Cabaret på Malmö Opera. Kapellmästaren Leif Jordansson och orkestern förvånar med modern och specialskriven varitémusik.
â?? Vi tänker oss att Vaudevillen är ett roligt sätt att använda scenen för att reflektera, förädla, förvilla och förblända, som en oväntad öppning mellan kvantfysik och scenkonst. Någonstans mellan underhållning och melodram, inte långt ifrån burlesken â?? som en pärleport mot evigheten! säger Charlotte Engelkes och Peder Bjurman.
Charlotte Engelkes och Peder Bjurman har var för sig skapat ett flertal omtalade föreställningar i och utanför Sverige och även framgångsrikt samarbetat i tidigare produktioner. Charlotte Engelkes och Sophie Holgersson (textförfattare till Svarta Hål - En Kvantfysisk Vaudeville) gjorde senast kortoperan KIRA - i Huset där jag bor för Västerås Sinfonietta samt den Wagnerinspirerade All is Divine på Dansens Hus där också Lindy Larsson medverkade. Peder Bjurman gjorde nyligen föreställningen Sisyfos tillsammans med Lars Bethke, New Tide Orchestra på Södra Teatern och Grow in the Dark och Archive of Moments med Leif Jordansson.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

torsdag, 2 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

185kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad