Menu

The Band That Stole Christmas

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
torsdag, 18 december 2014 kl:19:30

I årets svängigaste julföreställning får ni se dansare och musiker som framför den bästa underhållningen från 20-, 30- och 40-talet!
I denna snötäckta, glittrande dansmusikal åker ni på en resa från hemmets lugna vrå med finstämd körsång, till snöknarriga gator med frusna gatumusikanter, via julshoppingens hetsiga energi och vidare till svettiga rödglödande dansgolv!
Härlig julmusik fylld med löften om glädje, snö, glögg, tomtar och julefrid hörs i varenda hörn. Men vad händer om musiken försvinner? Vem är det som stulit den? Detta är öppningen som leder vidare in i en magisk blandning av livemusik, sång, stepp, halsbrytande Lindy Hop, Charleston, komik, missförstånd, frustration, försoning och skratt; precis som julen kan vara!
Föreställningen är fylld med musik från swingens storhetstid. Det dixieinspirerade bandet â?The Rhythm Baby Makersâ? står för all livemusik men ni får även höra klassiska originalinspelningar med jazzens giganter som Duke Ellington, Benny Goodman och Ella Fitzgerald.
Vilken är den perfekta jullåten? Det får musiktjuvarna svara på i â?The band that stole christmas!â?
2012 samproducerade Sandra Klack och Mattias Lundmark sin första julshow â?In the Mood for Christmasâ? och 2013 kom uppföljaren â?A Christmas puzzleâ?.
Mattias har arbetat med dans på professionell nivå sedan 1999 och han är både artist, koreograf, producent och pedagog. 2007 var han assisterande koreograf till "Singing in the rain" som vann guldmasken för bästa koreografi. Som artist har han bl. a. jobbat för "Wallmans" och "Kabaret Lorensberg".


Sandra är en eldsjäl och dansare som även producerat föreställningar som "Uppe på farmors vind" och två uppsättningar av â?Stor och Litenâ?. I Stockholm driver hon klubben Royal Jazz Joint på Etablissemanget på Södra Teatern och arrangerar vintage-eventet Sugar Hill Stockholm.


Dansare och artister i showen är:
Hanna Lundmark, Mattias Lundmark, Sandra Klack, Emil Håkansson, Markus Rosendal, Isabelle Enedahl, Patrik Pettersson, Marielle Hjalmarsson och Gustav Lindström.
Livemusik: The Rhythm Baby Makers från Uppsala.
Dansarna har även medverkat i kända produktioner som â?Wallmans salongerâ?, "Rhapsody in Rock", "The Last Bounce", "Allsång på Skansen" samt i musikvideor som "Happyland" med Amanda Jenssen och "Come to me" med Koop.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

torsdag, 18 december 2014 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad