Menu

Till häst genom Västerbotten

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 8 mars 2015 kl:16:00

I juni 2014 lämnar Sven Björklund och Olof Wretling Umeå (till häst) för en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Som Bröderna Grimm fast 200 år senare. Med hjälp av en sherpa från Arbetsförmedlingen Kultur (utan häst) bärgas en muntlig berättarskatt.


Boken är en reseskildring (till häst) genom sly och avfolkningsbygd där en ny bild av länet växer fram. Visste du att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför? Glöm Rödluvan och Snövit â?? den nya tidens klassiker här, som Postiljonen från Dalkarså och Miami Vice-villan i Brände.


Sven och Olof utgör ena halvan av teaterkollektivet Klungan. Vi som är trogna fans har kunnat följa dem i Mammas nya kille (P3) och Ingen bor i skogen (SVT) etc. Olof syns även som den bortskämde rikemanssonen Bröli i tv- serien Pappas pengar, i långfilmen Jag, Kjell- Olof Feldt i rollen som Kjell-Olof. De har också satt upp ett tiotal kritikerrosade föreställningar i Umeå och runt om i landet på turné med Riksteatern och Södra teatern.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 8 mars 2015 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

335

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad