Menu

Vita Kränkta Män

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
fredag, 24 april 2015 kl:19:00

Kawa Zolfagarys Vita kränkta män med Lo Kauppi i huvudrollen spelades för utsålda hus på Teater Brunnsgatan i Stockholm förra våren och likaså för utsålda hus på Stora Teatern i Göteborg under hösten. Föreställningen drog så mycket publik att man flyttade den till stora scenen på Södra teatern i Stockholm. Nu kommer den åter till Södra teatern 24 April Södra Teatern.
När Vita kränkta män hade premiär på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm i april lät inte gensvaret vänta på sig. Föreställningen, som började som en facebook-grupp och som sedan blev en bok av skribenten och debattören Kawa Zolfagary, resulterade i utsålda salonger. Kritikerna var positiva och beskrev pjäsen som skarp och rolig politisk teater. Lo Kauppi, som spelar pjäsens enda roll och som också står för dramatiseringen, är glad över den uppmärksamhet som Vita kränkta män väckte.


- Jag är glad över att det blev så mycket befriande skratt åt det absurda hatet som föreställningen handlar om. Men uppmärksamheten ligger i tiden. Begreppet "Vita kränkta män" som Kawa Zolfagary skapat är enormt befriande i en tid med ökade klyftor, kvinnohat och invandrarhat. Sedan är det extra roligt att vara tillbaka och spela på Gävle Teater, säger Lo Kauppi.
- När Vita kränkta män gick från facebookgrupp till bok blev det något helt annat, och när Lo Kauppi sedan tog det till teaterscenen så fick det liv på riktigt. Det är först då, i kött och blod, som man ser hela tragedin och komedin bakom de rasistiska och kvinnohatande inläggen, säger Kawa Zolfagary.
Om pjäsen: Den vita mannen står ensam på scenen. Han ska hålla sitt jämställdhetstal inför den fullsatta publiken, men han möts av uppenbara fysiska hinder. Scenen är inte färdig ännu. Det hänger sladdar överallt. Livsfarliga eluttag som han felkopplar. Nätaktiviteten på diverse forum gör att han blir tvungen att avbryta talet genom att skriva svar och inlägg som utspelar sig på fonden och i högtalarna.
Allt är emot honom. Han ligger där, byxorna har slitits av, skjortan sönderriven â?? det är då han skriker fram listan på Sveriges 100 farligaste kvinnor.
Nu kommer Vita kränkta män åter till Södra teatern. Den 24 april spelas den på Stora scen.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

fredag, 24 april 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad