Menu

Wear it like a crown 26/9

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
lördag, 26 september 2015 kl:18:00

Wear it like a crown kan slå rekord på Södra teatern
Cirkus Cirkör fyller 20 år 2015. Södra Teatern vill fira Cirkus Cirkör genom att återigen presentera megasuccén Wear it like a crown, som denna gång dessutom kommer att kunna slå rekordet och bli Södra Teaterns allra mest spelade föreställning någonsin.
Cirkus Cirkör går nu in i en nionde spelperiod med 20 nya föreställningar av Wear it like a crown på Södra teatern i Stockholm. Gästspelet pågår 2 - 27 september 2015. Över 30 000 personer har redan sett den på Södra teatern och föreställningen har spelats 420 gånger för 177 000 personer i Europa och USA sedan premiären i april 2010. Detta gör den till tveklöst en av Cirkus Cirkörs och Södra teaterns största publiksuccéer.
I denna tragikomiska och absurda föreställning utforskas kaos och ordning och hur risker förvandlas till möjligheter. Det handlar om att välja att bära våra misslyckanden, rädslor och tillkortakommanden som en krona. Och att putsa den och bära den med stolthet. Wear it like a crown är regisserad av Tilde Björfors. Musiken i föreställningen är komponerad av Rebekka Karijord och titeln Wear it like a crown är hämtad från hennes album The noble art of letting go.
I ett snurrande scenrum rör sig cirkusartisterna genom en värld av illusioner, skuggspel, knivkastning, akrobatik, jonglering och dramatik. Sex udda karaktärer, som alla känner sig ensammast på jorden, brottandes med varsitt dilemma. De har var och en sitt eget sätt att försöka nå fram till varandra, bl.a. genom pingisbollar och sugproppar. I Wear it like a crown fortsätter regissören och cirkusdirektören Tilde Björfors att undersöka livets stora frågor i förhållande till cirkusens värld. Den här föreställningen är skapad i ett försök att förstå den kaosartade ordning som råder i höger hjärnhalva.
Wear it like a crown är en del av Tilde Björfors nu slutredovisade forskningsarbete vid Dans och Cirkushögskolan där hon undersökte möjligheter och risker i forskningsprojektet â?Nycirkus som gränsöverskridare i konst och samhälleâ?.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 26 september 2015 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

280

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad