Menu

Dagerman - att förändra världen 22/5 kl 19 PREMIÄR

Stockholm

Teaterverket
fredag, 22 maj 2015 kl:19:00

En musikalisk kabaré med texter av Stig Dagerman (1923-1954).


â?Kort är livet hos de ting som brinnerâ?¦â?


Stig Dagermans liv utspelas i ett Sverige präglat av depression, världskrig och i krigets slutskede, atombomben. Men också i ett spirande hopp om en bättre värld. Hans korta livskurva bildar en bana från bondpojk till kulturelit, från Andersson till Dagerman. Bondgården och småbrukarsamhället är hans första verklighet. I arbetarkvarteren på Södermalm vaknar Dagerman politiskt. Tiden som uppburen författare och familjefar framlevs i en småborgerlig villamiljö utanför Stockholm. På 50-talet drabbas Dagerman av depressioner och långa perioder av svår skrivkramp. Dagsedlarna i tidningen Arbetaren fortsätter dock oförtrutet, och in i det sista, att kommentera smått och stort i samtiden.


I denna föreställning, byggd på Dagermans texter, medverkar:


Ola Sandström - Vissångare, gitarrist, kompositör.


Inga Landgré - Skådespelerska med otaliga teater- och filmroller, senast anställd på Stockholms Stadsteater. Nära vän och granne till Stig Dagerman på 1950-talet.


Bengt Lundström - musiker och kompositör


SPELDATUM:
22 maj kl 19.00
23 maj kl 19.00
24 maj kl 17.00


Rollen: Ola Sandström
Rösten: Inga Landgré
Musikern: Bengt Lundström
Manus: Bengt Lundström
Regi: Bengt Lundström och Ulf Evrén
Scenografi, kläder och rekvisita: Ann Bengtsson
Ljus: Olle Axén


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

fredag, 22 maj 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad