Menu

För sensibelt begåvade

Stockholm

Vurma Birger Jarl
tisdag, 21 oktober 2014 kl:19:00

Välkommen till en kväll i känslan och känslighetens tecken!

Det är tid att hylla passionen, euforin och all sköns andra sinnesintryck. För detta är en föreställning om oss med känslospröt utöver det vanliga. För sensibelt begåvade är en slagkraftig pepp och manual i subjektiv version med och av Sarah Nilsson. I en personlig scenupplevelse vid och kring pianot, mitt bland publiken på Vurmas charmiga övervåning, delar hon med humor och värme med sig av sina egna erfarenheter och tankar om livet som känslig.

Detta är föreställningen för dig som upplever dig själv som känsligare än de flesta, för dig som är nyfiken på begreppet högkänslighet eller för dig som vill veta mer om hur en sensibelt begåvad person kan vara funtad. Men kanske mest för alla som vill underhållas, förfäras, inspireras och lämna föreställningen med ett leende på läpparna och något tänkvärt att grunna på.

VISSTE DU att upp emot en femtedel av alla människor föds med ett nervsystem som är känsligare än snittet? För sensibelt begåvade är föreställningen som lyfter och hyllar känsligheten och de känsligas betydelse - inte bara för de som kallas högkänsliga - utan för oss alla.

Frågor på tapeten:
-Vad är så bra med att vara känslig? (och är nåt egentligen dåligt?)
-Ska känsliga särbehandlas alltså? (eller hålla tyst och veta hut?)
-När ska man lyssna på sina känslor? (och när inte?)
-Hur drar man nytta av sin känslighet? (hur blir man stolt över den?)
-Hur sjutton begriper man sig på en känslig en? (går det?)
-Hur curlar man sig själv till en nöjd känslig? (så att andra slipper?)


OM SARAH NILSSON:
Sarah Nilsson är skådespelare, sångare och upphovsman med en parallell erfarenhet som licensierat krisstöd i näringslivet. 2010 släppte hon skivan Just like they do in France under alias Once Upon A Girl.

”Det började med en serie note-to-selfs, slutsatser från den samling empiriska experiment vi kallar livet. Så föddes visionen om en föreställning.
Jag vill göra underhållning av livet som känslig. Öppna dörren för det intima. Skratta åt det, hylla det, vurma för det! Rent krasst hämta in känsligheten från avbytarbänken och släppa in den i matchen jämte tanke, logik och förnuft.

Röster om Sarah Nilsson och hennes tidigare föreställningar:
Med Sarah Nilsson i spetsen har Teater Kärlek på kort tid vuxit till något av det mest intressanta och vitala i Malmös fria teatervärld. / Skånska Dagbladet
En kärleksfull vitaminspruta. /Sydsvenskan
Rösten är elektrisk och stilen uppfriskande. /Tv 5 Mont Blanc

Datum / Tid

tisdag, 21 oktober 2014 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Vurma Birger Jarl

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad