Menu

Weld Company+Shannon Cooney

Stockholm

Weld
fredag, 27 november 2015 kl:19:00

27 november kl 19.00

Weld
Norrtullsgatan 7 (T-bana Odenplan)

Biljettpris: 60 kr

Biljetter: book.weld.se

Denna kväll redovisas arbetet som förts mellan Berlinbaserade kanadensiskan Shannon Cooney och Weld Company Shannon Cooneys danspraktik Dynamic Expansion, bygger på ett somatiskt förhållande till utforskandet av rörelse, vilket förenar den samtida dansen med kunskapen om det craniosacrala systemet. Moveable Cinema är en praktik inom praktiken som utforskar rörelse tillsammans med en förhöjd perception av det visuella fältet. Cooney undersöker genom sina performances narrativiteten genom strukturerna av aktioner i real-tid och hur dessa formar och skapar ett rum.

Cooneys koreografiska process är förenad med ett ifrågasättande och en research betonad praktik. De senaste åren har hon intresserat sig för hybrida former mellan installation och performance i vilka hon försökt utmana det traditionellt linjära berättandet.

Som ett svar på inbjudan att arbeta med Weld Company, kommer kompaniet att under en vecka utforska dessa somatiska rörelse-mandalas. En tydlig aspekt av arbetet handlar om övergången från praktik till performance

Medverkande denna kväll: Caroline Byström (SE), Robin Dingemans (NZ/GB/SE), Sybrig Dokter (NL/SE), Noah Hellwig (SE), Disa Krosness (SE), Josefine Larson Olin (SE) och Anna Westberg (SE)

Datum / Tid

fredag, 27 november 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Weld

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

60

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad