Vad händer i Stockholm till helgen?
Från 29 maj till 31 maj 2015

PRESS
29 maj
kl: 11:33

Lasse Sigfridsson Gör Succé - Etta På Sverigetopplistan!

När Lasse Sigfridsson bestämde sig för att göra slag i saken och spela in sina favoritlåtar från sin tid i Lasse Stefanz hade han målet inställt på en sak, att ta låtarna tillbaks till Nashville i USA och spela in dem på plats, med några av de mest meriterade studiorävarna i countryvärldens huvudstad.

- För det var ofta så när vi satt och valde låtar, att vi lyssnade mycket på låtar från amerikanska countryartister och som vi sedan spelade in, säger Lasse.

Sagt och gjort - under ett par veckor våras spelades albumet in och i förra veckan släpptes det, och ingen kan säga att det var en dum tanke Lasse kommit på. För denna vecka gick albumet "På mitt sätt" rätt upp i toppen på den svenska topplistan!

- Det är helt otroligt. Det är så jag får nypa mig i armen för att se att jag inte drömmer. Visst jag har legat etta på topplistan med Lasse Stefanz och det var såklart kul, men som soloartist, det hade jag aldrig vågat hoppas säger Lasse. Det känns helt underbart!

På skivan samsas countrylåtar från USA som hans gamla band spelat in med ett gäng andra Lasse Stefanz-låtar som Lasse tyckte passade det sound Nashville-killarna kunde erbjuda och resultatet blev precis så bra som han bara vågat drömma om.

- Att få vara på plats och se dessa killar lira på låtar som jag levt med så länge och se när de gjorde dem till något nytt och fräscht var helt fantastiskt. Det ska bli otroligt kul nu är att få ringa till dom och berätta att de ligger etta på den svenska topplistan. För dom är jag Lassie. De tyckte det var kul att jag var döpt efter en hund skrattar Lasse.

Lasses sommar är fullbokad med konserter i alla former. Det är både allsångskvällar, renodlade konserter och som gästartist på olika danskvällar. Bland annat under Dansbandsveckan i Malung.

Lasse Sigfridsson facebookATENZIA RECORDS


Presskontakt: Rickard Werecki Lycknert, pr@werecki.com tfn:0707-178008 

werecki promotion company 

Pressbilder/pressinfo och downloads se: www.werecki.com

Kontakt: Atenzia Records Anneli Yinen via mail: anneli.ylinen@ginza.se

Atenzia Records är ett av Sveriges största oberoende skivbolag med folklighet som sitt motto.Vi startade våren 2011 och vi har släpps över 100 album varav över 40 hamnat på den svenska topplistan och ett tjugotal av dessa på topp 20. Vi har ett flertal grammisnomineringar. Vi har vunnit Manifestpriset tre år i följd och vi fick juryns specialpris på Guldklavengalan 2013. En gala där våra band varit nominerade och vunnit många priser. Atenzia Records ligger mitt i Västergötland i Fåglum (5 km från Nossebro).

Atenzia facebook


werecki promotion company - Promotion mot Press, Radio, Ny media och TV. Projektledning och rådgivning i samband med skivreleaser, teaterpremiärer, konserter, turnéer och krogshower. Promotionturneér, pressdagar med både internationella som nationella artister inom musik, teater och nöjesbranschen.

Besök oss gärna även på: www.werecki.com

Rickard Werecki Lycknert

e-post: pr@werecki.com
telefon: 0707-178008

werecki promotion company - Skivartister, Konserter, Teater, Turnéer och Krogshower.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Jesper Rönndahls Bildbevis på Rival i Stockholm. Genre: Show - Show
maj
29
kl: 19:30
Stockholm, Rival, Show / Show

Hans skruvade syn på verkligheten är tillbaka - och den här gången har han bildbevis! Äntligen gläntar Jeppe på dörren till sin (kanske lite för) privata samling av de absolut roligaste bilder han tagit och/eller är med i. En asiatisk Staffan Ling, vinballonger, en borg med bulgurförsvar, marockanska massagebord, Galileos Fleshlight(tm), världens töntigaste brandkår, en ukrainsk gogodansare, estländska pudlar, puttade palmer och mustaschgubben med ingenting på underkroppen är bara början av allt som hinns med. Sydsvenskan såg provföreställningen i augusti, och skrev saker som briljanta funderingar, smart och roligt, skrattkrampinslag och Tempot är högt och Rönndahl ingenting annat än riktigt rolig Förra turnén Hej framtiden gick för utsålda salonger runtom i landet, och sändes också i SVT på självaste nyårsdagen. Men om han då blickade framåt, så synar han nu vad som redan hänt - och förevigats! Om Jesper: En av landets mest produktiva TV-, radio- och ståuppkomiker. Gör det prisbelönta (bl.a. Årets underhållning och Årets folkbildare) vetenskapsprogrammet Institutet i P3, nominerad till Årets manliga komiker 2014, vinnare av På spåret 2015.
Biljetter/Info

Evenemang: LIVET ÄR EN SCHLAGER på Cirkus i Stockholm. Genre: Musikal - Musikal
maj
29
kl: 19:30
Stockholm, Cirkus, Musikal / Musikal

Fäll ut texten nedan för att läsa viktig information om föreställningen och ensemble. LIVET ÄR EN SCHLAGER är historien om Mona och hennes man Bosse, hennes bror Candy Darling och killen hon jobbar för, David. Fyra människor så vanliga man kan bli. Möjligen sånär som på att Candy är transsexuell, David cp-skadad och Mona och Bosse så schlagertokiga att de döpt sina fyra döttrar till Kicki, Carola, Lena Ph och Anna Book. Men annars lever de sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år. Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen. Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem. Hon har inte berättat att det inte är hon som har skrivit låten och avslöjas det riskerar hon att förlora allt hon fått. LIVET ÄR EN SCHLAGER är berättelsen om en människa som håller på att vinna hela världen men förlora sin själ. En fruktansvärt rolig, rörande och omtumlande saga om solidaritet, om längtan efter att få va något mer än det som bara ögat ser – och förstås drömmen om en tonartshöjning och en jävlarimig refräng! Musikalen LIVET ÄR EN SCHLAGER bygger på den folkkära filmen med samma namn, men Jonas Gardell har skrivit ett helt nytt manus och tillsammans med Fredrik Kempe har han skrivit en rad helt nya, helt underbara låtar. I rollerna ser vi Helen Sjöholm, Peter Jöback, Jonas Helgesson, Johan Glans, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl. 30/1, 13/2, 13/3 spelas rollen som Mona av Sandra Caménisch, ej Helen Sjöholm. 19-21/2, 19-21/3 samt 16/5 spelas rollen som Candy Darling av Martin Kagemark, ej Peter Jöback. Premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm. Livet är en schlager produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing. Arrangör: Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing Åldersgräns: Ingen Längd: ca 3 tim 10 min inkl paus För bokning av rullstolsplats, se nedan under Övrig info.
Biljetter/Info

Evenemang: Sacred Concert på Matteus Kyrka i Stockholm. Genre: Klassisk konsert - Musik
maj
29
kl: 19:30
Stockholm, Matteus Kyrka, Musik / Klassisk konsert

Vårkonsert med Rudbecks musikklasser och estetiska program. Vi framför delar av Duke Ellingtons Sacred Concerts tillsammans med instrumentalister och solister.Vi får också njuta av vårsång med traditionell touch blandat med nya spännande arrangemang... Tider Start kl 19.30 Spellängd: 1.30
Biljetter/Info

Evenemang: Maffia Comedy SuperWeekend med Christopher Linnell på Underbara Bar i Stockholm. Genre: Komedi - Show
maj
29
kl: 20:00
Stockholm, Underbara Bar, Show / Komedi

Maffia Comedy är en av Sveriges Äldsta och Största Stand-up klubbar. Det är Standup 5 dagar i veckan Tisdag till Lördag året runt på Maffia Comedy Club Magnus Betner, Henrik Schyffert, Petra Mede, Björn Gustafsson,Kodjo Akolor, Shan Atci är några av dom komiker du sett på Maffia Comedy Club. Här ser du Sveriges bästa Komiker och Framtidens stjärnor födas. Varje Fredag och Lördag är det superweekend på Maffia Comedy och då får man se flera av Sveriges Bästa och Hetaste komiker uppträda. Vi öppnar restaurang och bar 18:00 och showen startar 20:00. Spellängd 2 tim med 15 min paus Bordsbokning 08-669 58 55, eller på www.baras.se Om du vill få mer information besök gärna hemsidan www.maffiacomedy.se Välkomna! OBS! Begränsat antal sittplatser
Biljetter/Info

Evenemang: Lost in translation på Boulevardteatern i Stockholm. Genre: Komedi - Show
maj
29
kl: 20:00
Stockholm, Boulevardteatern, Show / Komedi

Lost in Translation is an improv comedy show about finding yourself in Sweden. This hit show has been playing for full houses for the last two years and we are excited to enter our fifth season and our first at Boulevardteatern. The show focuses on the experience of living in Sweden as a foreigner. The actors portray Swedes, foreigners and our cultural differences in an entertaining way that the audience can identify with, laugh at and hopefully learn from. The audience drives the show with their suggestions. We guarantee a theater experience you cant find anywhere else in Sweden. So come on out and get Lost with us! All shows are performed in English. OM FÖRESTÄLLNINGEN Lost in Translation är en improviserad komedi om att hitta sig själv i Sverige. Denna succéföreställning har spelat för fulla hus under de senaste två åren och vi ser fram emot att spela vår femte säsong, och vår första på Boulevardteatern. Föreställningen fokuserar på hur det kan vara att leva i Sverige som utlänning. Skådespelarna skildrar svenskar och utlänningar och våra kulturella skillnader på ett underhållande sätt som publiken kan identifiera sig med, skratta åt och förhoppningsvis lära sig av. Publiken driver föreställningen framåt med sina förslag. Vi garanterar en teaterupplevelse som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Så kom och gå vilse i översättningen med oss! Alla föreställningar är på engelska “Oh, what a hilarious evening! You all were absolutely amazing!!! Thank you for a great show! I will definitely be back!!” -audience member Director: Josh Lenn Cast: Jenny Björk, Erik Broström, Veronica Bergström Carlsten, Anders Fors, My Gudmundsdotter, Josh Lenn, Maria Lindberg, Anders Petterqvist, Katarina Wahlberg, Mia Wallin Musician: Ira Mogilevsky Längd: ca 2 tim inkl. paus
Biljetter/Info

Evenemang: Moulin Noir - En Cirkuskabarét på Metropol Palais i Stockholm. Genre: Kabaré - Musik
maj
29
kl: 20:00
Inställt!
Stockholm, Metropol Palais, Musik / Kabaré

Köpt biljett återlöses senast 29/6 2015. Moulin Noir - En Cirkuskabarét Presenteras stolt av skaparna av Europas största pyrotekniska cirkus Burnt Out Punks Nu tar dekadensen över Stockholm! Ta med era älskare och släpp lös era fantasier! För skitigt för Paris, för queer för Berlin, nu har äntligen kabarén Moulin Noir hittat hem till Metropol Palais i Stockholm. Teatern Metropol Palais är vackert renoverad i stil med biografen så som den en gång såg ut på 20-talet. Moulin Noirs oanständiga ensemble patinerar den nu med humoristisk galenskap, glamorös dekadens och sedeslöst leverne. Den lössläppte domptören Ziegfried och hans ekvilibristiska akrobater, dödsföraktande fakirer och ekivoka dansare tar med publiken på en intim och skandalös resa in i det smutsiga och förbjudna. Ackompanjerat av en aptitretande, gomkittlande gastronomisk upplevelse och självklart champagne! Lämna moralen hemma, bränn era broar, häng in era hämningar och problem i garderoben och förbered er på ömmande skrattmuskler, hjärtat i halsgropen och ståpäls! Helt enkelt sexigt, skitigt och elakt men vackert, lustigt och spektakulärt! Bienvenue! Plats: Metropol Palais, Sveavägen 77, Stockholm Spelperiod: 2015-04-10 tom 04-25 Åldersgränd: 18 år, ej OK för yngre i målsmans sällskap. Showstart: 20:00, matgäster ska vara på plats 18:00 Spellängd: Till varje rätt under middagen bjuds det på en underhållande överraskning. Efter middagen startar showen som pågår i 90 minuter ink 30 minuters paus. Biljettkategorier Moulin Noir: Showbiljett - Onumrerade Showplatser. Ankomst: 19:50. Menybiljett - Bästa sittplatser vid bord ink 3-rätters meny Kött/Fisk/Veg. Ankomst: 18:00 Meny: Förrätt - Två sorters bröd, Anchoiade, Tapenade, Cocobönscrème, smör med lard Varmrätt Kött - Stekt majskycklingsbröst med bourguignonnrgrönsaker & potatispuré Varmrätt Fisk - Ungsbakad rödingfilé med sauterade grönsaker och vitvinssås Dessert - Pot au chocolat För mer info se: www.moulinnoir.se
Biljetter/Info

Evenemang: Klubb Krut 29/5 på Kägelbanan Södra Teatern i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
29
kl: 20:00
Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern, Övrigt /

KLUBB KRUT!! Mörkret hade äntligen sänkt sig över staden. Lindansaren gick högt över manegen på sin lina av stål. Här uppe, badandes i strålkastarens månlika ljus, spatserande han på en tunn lina utan något skyddsnät. Här fann han frid. Han snurrade, sprätte och gled. Här fick han vara sig själv, utan dömande blickar, utan några krav på att vara på ett speciellt sätt, utan att passa in i samhällets ramar för hur kvinnor och män, rika och fattiga, unga och gamla ska bete sig. Här hade han bara publikens kärleksfulla, förväntansfulla blickar på sig. Och sin älskade lina av stål. Cirkusen var hans hem, här var alla välkomna. Men det var också det enda han kände; under hela sin uppväxt hade han tillhört cirkusen och tränat till att bli världens bästa lindansare. Han hade växt upp i denna miljö där alla tilläts vara precis så märkliga, underbara och udda som dom ville. Han önskade att fler människor fick uppleva cirkusens varma, tillåtande mörker. Han önskade att andra också kunde få möjligheten, att kunna flyga iväg över linan i månljuset och se världen ur ett annat perspektiv. Han såg de små människorna långt där nere i publiken och undrade stilla; lever dom sina liv fullt ut? "I follow the night Can't stand the light When will I begin to live again One day I'll fly away..." Nicole Kidman, Moulin Rouge Mina damer och herrar, och allt däremellan: Varmt välkomna till KLUBB KRUT #6, en plats där alla är välkomna. KLUBB KRUT är cirkus, balkan och techno. På Kägelbanan. Tre gånger om året. Låt cirkusen börja! ----------------------------- Datum: 29/5 Tid: 20-02 Plats: Kägelbanan, Mosebacke 1-3 Pris: 20-22: 150 kr, 22-02, 180 kr FÖRKÖP: 120 kr (via Södra Teaterns hemsida fram till 12.00 29/5) Davaj och Coco Transistor presenterar stolt: KLUBB KRUT #6 En klubb där alla är välkomna; klubbkids, folk- och världsmusikälskare och alla däremellan som vill ha en stor och på innehåll mättad klubbupplevelse. Avsändarna bakom konceptet KLUBB KRUT är Balkanbandet Davaj och Sandra Bergman aka Choco Canel. Davaj har spelat på otaligaklubbar, festivaler, fester och event runt om i Sverige sedan 2005 och blandar fritt Balkan, klezmer och jazz till en energisk och medryckande musikalisk mix. Sandra -Choco Canel - Bergman är en av Stockholms flitigaste DJ:s och bandbokare som även ligger bakom konsertverksamheten på Fotografiska, driver företaget Coco Transistor och har förgyllt stadens nattliv i ett decennium. På klubb KRUT kommer hon att husera från öppning till stängning i det lilla rummet och spela de mest obskyra balkanmixarna du har hört! NÅGRA AV AKTERNA SOM MEDVERKAR 29/5 SKA N SKA SKA'N'SKA bildades i Stockholm 2004 under ett annat namn med avsikt att spela punkmusik, ganska snart influerades bandet mer och mer av ska, bytte namn och det band som i dag räknas som Sveriges mest anlitade och uppskattade skaband föddes! Sedan dess har tiomanna bandet spridit sin euforiska ska-reggae-punk-gypsy-party mix med frenesi i Sverige, Tyskland, Ryssland, Storbritannien etc och har spelats på radio i hela världen! Oavsett om de står på en stor eller liten scen spelar de med samma energi, intensitet och närvaro och har delat scen med andra storheter som: Yellowman, Eek - A - Mouse, Karamelo Santo etc. Gör dig redo för bandet som garanterat kommer att få dig skaka rumpa! www.ska-n-skacom/ CRASH NOMADA Crash Nomada är ett internationellt folkpunkband. Med sin unika blandning av dansant folk-och världsmusik laddad med elektrisk punkenergi, är de kända för vilda spelningar och har många gånger hyllats som ett av Sveriges bästa liveband. Utan att någonsin tappa enkelheten, råheten och de dansanta klubbvibbarna, skapar Crash Nomada unik, experimentell och genreöverskridande global folkpunk. Med en kavalkad av folkmusikinfluenser från Sydösteuropa, Nordafrika, Mellanöstern och Skandinavien â?? och förstås en rejäl dos klassisk punkrock, lite reggae och hip-hop â?? axlar de en musikalisk tradition i samma an
Biljetter/Info

Evenemang: Mofeta & Jerre med Spiderdogs på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
maj
29
kl: 21:00
Stockholm, Fasching, Musik /

Spiderdogs med Mofeta & Jerre Klubb Spiderdogs är en av landets mest älskade hiphop-klubbar. Nu är klubben äntligen tillbaka för ett inspel på Fasching. Denna gång tillsammans med klubbens eminenta grundare: Mofeta & Jerre! Jens Siverstedt - Gitarr Victor Marko - Rap Johan Ivansson - Bas Oscar Johansson - Keys Rasmus Blixt - Trummor Erwin Marklund - Percussion
Biljetter/Info

Evenemang: Den Ekologiska Teatern: Kroppar I Mellanrum på Biologiska museet i Stockholm. Genre: Dans - Övrigt
maj
29
kl: 21:00
Stockholm, Biologiska museet, Övrigt / Dans


Biljetter/Info

Evenemang: Photo tour Stockholm by night på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
29
kl: 22:15
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Stockholm by night Följ med oss på ett spännande äventyr och utforska Stockholm om natten. Vi ger dig chansen att utvecklas dina kunskaper i nattfotografering. Denna rundvandring tar dig till våra favorit sevärdheter, genom Gamla stan, slussen och till hjärtat av staden. Under vandringen håller vi kreativa workshops för att förbättra dina kunskaper i kvällsfotografering och med allt vad det innebär. Vi testar allt ifrån långexponering, måla med ljus och hur man fångar mystiken om natten. Turen leds av en professionell fotograf med lokal kunskap. En spännande kväll för alla med ett intresse för fotografi eller för dig som vill se våra favoritplatser i Stockholm om natten (kameran är inte nödvändigt) . Kvällen börjar med inledande kamera kunskap lämpad för nattfotografering. Sedan är det dags att bli kreativ… Med egen kamera kommer vi att visa dig hur du bemästrar hemligheterna i nattfotografering. Utgångspunkten är Slussen var vi möts upp. Här får du tips & tricks som kommer att vara avgörande för ljussvaga scener. Då vi utforskar de mystiska gatorna i Gamla stan med långa smala gränder och svagt ljus genom denna del av staden . I slutet kvällen kommer vi att visa några experimentella ljussättnings tekniker … kom och se! Höjdpunkter Utforska Stockholm på natten Vill lära dig nattfotografering Gillar nattliga äventyr Du kommer se Panorama av Stockholm Gamla Stan Slussen Kungliga Slottet Du kommer att lära dig Förståelse för nattfotografering och praktiska övningar Förståelse för Slutare, Bländare och ISO Komposition Fokusering i svagt ljus Ingår Professionell fotograf och tur guide Ingår inte Kamera Hämtning & Lämning Hotell Transport Guide språk Engelska Svenska Ta med DSLR eller kompakt kamera smartphone med manuella inställningar ( inte nödvändigt om du baravill följa med på turen ) Tripod ( trebens stativ ) Fjärrkontroll (fjärrutlösrea) Lämpliga kläder beroende på väder Vandringsskor Snacks Vatten Längd: 3 km Tid: 3 Timmar Vandringsgrad: Lätt Deltagare: 4 - 10 personer Mötesplats: Slussen, Stockholm Adress: Södermalmstorg 1, Stockholm
Biljetter/Info

Evenemang: Gallery 2.35:1 presents NRG Flash på Berns i Stockholm. Genre: Andra klubbar - Musik
maj
29
kl: 23:00
Stockholm, Berns, Musik / Andra klubbar

Berns Gallery 2.35:1 is an art gallery and a meeting point for all people who enjoy underground electronic music. With courage to promote new and innovative music, with care for staff and our guests and with passion for the work that we do, we hope to brighten up the weekends for all who participate in our weekend endeavors. Make sure to pick up your ticket! Biljetter finns nu tillgängliga för fredagar och lördagar så att du kan säkra din plats för att höra dina favorit Djs och artister. Förköp din biljett och du kommer garanterat in innan midnatt. Biljettförsäljningen slutar 20.00 samma dag som eventet. Se till att hämta ut din biljett! Öppet 23:00-05:00 (biljetter gäller fram till kl 02:00) För mer information besök:http:// www.berns.se/nattklubben
Biljetter/Info

Evenemang: Photo Tour Djurgården with Swedish breakfast på Djurgården i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
30
kl: 02:30
Stockholm, Djurgården, Övrigt / Familjeattraktioner

Djurgården with Swedish breakfast Om du vill uppleva något utöver det vanliga när du besöker Stockholm så är denna tur något för dig. Djurgården är en av de vackraste platserna i Stockholm och är ett måste att utforska. Vi träffas i gryningen vid Djurgårdsbron där vi tillsammans ger oss ut på en fantastisk naturpromenad. Efter hand kommer solen svagt stiga över horisonten och skapa en mystisk dimma över träsket som vi passerar. Vandringen går genom skog, träsk och naturstigar. Om vi har lite tur finns möjligheten att se vilda djur längs turen, räv, hjort och 100 olika sorters fåglar finns i området bara för att nämna några . Under turen dukar vi upp en traditionell svensk frukost med nybryggt kaffe som avnjuts i soluppgången. Frukosten innehåller några av de Svenska klassikerna som Kalles kaviar, limpmacka och leverpastej. Denna fotopromenad är för alla som älskar att fånga naturen med sin kamera eller bara vill ha en guidad tur i gryningen. Om detta låter som en perfekt start på din dag, är du välkommen att följa med oss med eller utan din kamera. Tag med ett glatt humör. Höjdpunkter Se det bästa av Djurgården Svensk frukost i naturen Vilda djur i det fria Professionell guide Soluppgång över djurgården ( beroende på väder ) Vackra skogsstigar Ingår Traditionell Svensk frukost Tur och foto guide Ingår inte Kamera Hämtning & Lämning Hotell Transport Guide språk Engelska Svenska Ta med Kamera ( Smartphone, Kompakt kamera, DSLR ) Lämpliga kläder beroende på väder Vandringsskor Snacks Vatten Längd: 7 km Tid: 3 ½ Timmar Vandringsgrad: Medel Deltagare: 3 - 10 personer
Biljetter/Info

Evenemang: Photo tour Best of Stockholm på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
30
kl: 10:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Best of Stockholm Sveriges huvudstad bjuder på fantastiska vyer och många natursköna promenader. Köp ett vykort eller följa med oss på denna fotoinspirerande tur genom några av Stockholms mest fotograferade och välbesökta platser. Vi besöker Kungliga Slottet, Stadshuset, Svenska riksdagshuset, Gamla stan, Kungsträdgården och får njuta av ett vackert panorama över Stockholm. Vi ger dig också möjlighet att fotografera ur de bästa fotovinklarna för varje plats tillsammans med anekdoter och historia som berättas av eran guide. Längs turen inspirerar vi dig med tips och tricks för att utveckla ditt fotograferande. Vi träffas nära Stadshuset och turen slutar vid de centrala delarna för din bekvämlighet. När du kommer hem är turen inte klar... Ladda upp dina bästa bilder och delta i våran fototävling där du kan vinna fina priser. Höjdpunkter Utforska Stockholm från fotografisk vinkel Få höra historia om Stockholm Bästa möjliga sätt att se Stockholm stad Bästa vyer Statshuset Svenska parlamentet Kungsträdgården Gamla Stan Panorama över Stockholm Kungliga slottet Ingår Tur och foto guide Ingår inte Kamera Hämtning & Lämning Hotell Transport Guide språk Engelska Svenska Ta med Kamera ( Smartphone, Kompakt kamera, DSLR ) Lämpliga kläder beroende på väder Vandringsskor Solskyddsfaktor Snacks Vatten Längd: 5 km Tid: 3 Timmar Vandringsgrad: Medel Mötesplats: Slussen, Stockholm Adress: Södermalmstorg 1, Stockholm
Biljetter/Info

Evenemang: Digital Revolution på Tekniska Museet i Stockholm. Genre: Museum - Övrigt
maj
30
kl: 10:00
Stockholm, Tekniska Museet, Övrigt / Museum

Upplev svindlande illusioner och skapa för alla sinnen. Med teknikens hjälp blir du en del av utställningen. Utforska hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Följ med på en revolutionerande resa från 1970-talets persondator och enkla dataspel in i framtiden. Visas på Tekniska museet 25/10 2014 – 30/8 2015. För att undvika köer och väntetid under helger och lov bokar du en tid för att se utställningen samtidigt som du köper biljett. Museet är öppet mellan kl 10 och 17 och du kan komma när du vill under den tiden. För utställningen gäller vald tid. Som besökare kommer du att kunna uppleva specialeffekterna bakom några av de senaste storfilmerna, utforska gränssnittet mellan det analoga och digitala musikskapandet, skapa konstverk med programkod och spela ännu fler häftiga dataspel. Utställningen är producerad av Barbican Centre i London, med Google som samarbetspartner och sponsrad i Sverige av Samsung Electronics Nordic. I Tekniska museets restaurang kan du fika och äta lunch. När det är många besökare öppnar även pop-up-caféer i museet. Det finns också ett matsäcksrum på museet. Handikapparkering (två platser) finns vid museets huvudentré. Ramper och hissar för rullstolar och barnvagnar finns i hela museet.
Biljetter/Info

Evenemang: Sorgflor, Skilsmässodike & Skokartong på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
30
kl: 11:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Den här turen passar hela familjen, liten som stor. Vi tar en promenad över Gamla stans kullerstenar där barnen kan springa fritt och leta efter guldfåglar, samtidigt som vi lyssnar till historiska anekdoter. Bland annat berättar vi om så kallade flugmöten (stinkande högar med latrin och sopor). Stanken var outhärdlig och vardagen för de som bebodde kvarteren var obarmhärtigt slitsam och inte alls så glamorös som den ibland kan framställas i litteraturen. Så räkna med en skildring av verkligheten – du kommer knappt att tro dina öron! Barnen brukar gilla historien om getter som betat på taken och annat som vi i dag knappt kan föreställa oss. Det kommer mer sådant, vi lovar! Vi skildrar hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Allt det där är historia, ändå lämnar ingen av dessa skildringar någon oberörd. Något som vi också vet intresserar barnen, är berättelser om det Kungliga slottet; om kungar, prinsar och sagolika prinsessor. Här levde man kungligt i högönsklig välmåga, mitt i allt elände. Stockholm är beläget mellan två vatten och hur slussen kom till och fungerade på den tiden är en spännande historia även för de yngre. Med glimten i ögat, humor och spänning tar vi oss an vår historia och vår äldsta stadsdel. Turen är anpassad för liten som stor så ta med såväl mormor som bror! Spellängd: 90 minuter
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan Stockholm med medeltidstema på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
30
kl: 11:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en spännande och lärorik medeltidsvandring bland de smala gränder i Gamla stan. Vi vandrar på kullerstenarna och lyssnar på berättelser om stadens historia. Guiden möter upp i medeltids kläder. Vandringen tar ca 1 timme. Vilken gata hette Helvetets gränd under medeltiden? Hur fick man veta vilka lagar och regler som skulle följa i ett medeltida Stockholm? Vad har uttrycket Sitta på kåken med Stortorget att göra? Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholms blodbad, hemliga gränder, spöken, bödlar och mycket mer på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
30
kl: 12:50
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en av våra populära vandringar i Gamla stan! Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett spännande och roligt sätt. Stockholms Blodbad Vi besöker Helvetets gräns Vem var Stockholms minst omtyckta person? Vi berättar om bödlar, rackare och vandrar i hemliga gränder i Gama stan. Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandringar - Spökvandring för barn på Köpmantorget i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
30
kl: 13:00
Stockholm, Köpmantorget, Övrigt / Familjeattraktioner

Våra stadsvandringar för barn. Följ med i fotspåren av spöken, häxor och andra magiska strapatser i Stockholm. Åldersgräns 6 år, ok för yngre i målsmans sällskap.
Biljetter/Info

Evenemang: Visning Med Ölprovning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
30
kl: 13:00
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Specialvisning av utställningen "ÖL" samt provning av några svenska öl från mikrobryggerier. Tid: 45 min. Biljetten gäller även som entré till museets utställning. Köpt biljett återlöses ej.  
Biljetter/Info

Evenemang: Kliniken på Strindbergs Intima teater i Stockholm. Genre: Teater - Övrigt
maj
30
kl: 14:00
Stockholm, Strindbergs Intima teater, Övrigt / Teater

Calle Flygare teaterelever ger Kliniken av Lars Noren Regissör Andreas Rodenkirchen Obs! En rullstolsplats. Ring 20 08 43 för att boka den!

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Fame Med Kulturama Grundskola Åk 9 på Scen 1 i Stockholm. Genre: Show - Övrigt
maj
30
kl: 14:00
Stockholm, Scen 1, Övrigt / Show


Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Det bästa om det mesta i Stockholm! på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
30
kl: 14:25
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Visning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
30
kl: 15:30
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. 
Guidningen av museet tar cirka 55 minuter.
Köpt biljett återlöses ej.  
Biljetter/Info

Evenemang: Puss & Snusk på Stortorget Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
30
kl: 16:00
Stockholm, Stortorget Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Älskarinnor möter ”kärleken” och famösa, lösaktiga kvinnor kommer med skamlösa förslag till män av rang med välfylld pengabörs. Barnbördshus och sjukstugor är fullbelagda då sjukdomar av allehanda slag härjar bland stadens medborgare. Bedragna män ruvar på hämnd och knipsluga bondfångare ser sin chans att lura av folk en och annan krona, i en stad fylld av vinddrivna figurer blandat med allsköns sorglösa individer som tar livet med en klackspark. Följ med oss på en resa till svunna tider i den gamla staden, där människor uthärdade ett liv i motgång men tidvis också gladdes tillsammans med vänner; man åt, drack och dansade på stadens många krogar. Turen avslutas på Riddarholmen, denna vackra men obebodda och sällan besökta ö, vars historia berättar om munkars liv i celibat, kungligheters skandaler och det ”vanliga” folkets hårda levnadsvillkor. Tänk att två ord och en vandring kan rymma så mycket av Stockholms historia! Turen tar 90 min Mer info på: www.stockholmourway.com/sv
Biljetter/Info

Evenemang: Spökvandring i Gamla Stan - Originalet, bästa vandringen i Stockholm! på Järntorget i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
30
kl: 16:30
Stockholm, Järntorget, Övrigt / Guidad tur

Stockholms populäraste spökvandring! Vi är ingen klassisk spökvandring, vi tar Dig med på en ca 90 minuters historisk vandring i Gamla Stan och Du får höra om legender, sjukdomar, mord och spöken. Vågar Du följa med? 10 års gräns Eventets längd 90 minuter

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Inspirationsmatlagning på Aveqia - Stockholm i Stockholm. Genre: Specialintressen - Musik
maj
30
kl: 17:00
Stockholm, Aveqia - Stockholm, Musik / Specialintressen

Bli stjärnkock för en kväll Laga en fyrarätters avsmakningsmeny tillsammans med AVEQIAs stjärnkockar – sedan njuter du av hela menyn med våra utvalda viner till! Välkommen till AVEQIAs restaurangkoncept! Här får du i några timmar njuta av både mat och matlagning på högsta nivå. Du får laga mat på finaste råvaror och inspireras och lära dig proffsens metoder av AVEQIAs stjärnkockar! Till avsmakningsmenyn kan du köpa ett exklusivt vinpaket speciellt utvalt av AVEQIAs sommelier. Kom ensam, ta med din käraste eller några vänner. Vi garanterar en trevlig och minnesvärd kväll med fantastisk mat – en gemensam upplevelse med inspiration som räcker länge! AVEQIA är en lyxkrog ritad av en av Sveriges främsta arkitekter och utrustad med ett exklusivt hemmakök från Poggenpohl, Siemens och Gaggenau. Vi finns i centrala Stockholm på Tulegatan 11 och Andra Långgatan 46-48 i Göteborg. Så här ser kvällen ut: • Kvällen börjar med bubbel och Amuse Bouche som ger en försmak av kvällens upplevelser. • Efter en gemensam skål presenterar kocken/kockarna kvällen och menyn. • Sällskapet delas upp i fyra grupper som ansvarar för respektive maträtt. • Tillsammans i grupperna lagar vi en fyrarätters avsmakningsmeny. • AVEQIAs kockar vägleder er genom matlagningen och förser er med ekologiska råvaror av högsta kvalitet. • Väl till bords njuter vi av maten tillsammans med fyra kvalitetsviner – noggrant utvalda för varje rätt av vår sommelier. Vad ingår i vår inspirationskväll • Hela matlagningsaktiviteten • AVEQIAs presentförkläde • Amuse Bouche vid ankomst • Fyrarätters exklusiv avsmakningsmeny • Mousserande vid ankomst, vin under matlagningen och vin till alla fyra rätterna Evenemanget tar cirka 4,5 timmar. Är ni ett sällskap på över åtta personer kan ni boka en egen privat AVEQIA-kväll, på lördagar, enligt samma koncept. Läs mer på www .aveqia.se. Amuse-bouche är franska för aptitretare och serveras innan maten för att få igång smaklökarna.
Biljetter/Info

Evenemang: Ölvandring med ölprovning och soppa på Monks i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
30
kl: 17:30
Stockholm, Monks, Övrigt / Guidad tur

Vår vandring börjar med en soppa på Monks, på Lilla Nygatan 2 i Gamla stan. Efter soppan så kommer en guide och möter upp er, ni fortsätter sedan genom Gamla stans gränder där ni får höra spännande historier kring öl och dryck i Stockholm från medeltiden och framåt. Vi avslutar vandringen med en ölprovning på Monks! Mötesplats är Monks, Lilla Nygatan 2, Gamla stan 18-års gräns, ej ok för yngre med målsman
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholm Old Town Tour in German på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
30
kl: 17:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Altstadtrundgang – Von Geschichten zur Geschichte Von Geschichten zur Geschichte ist ein einzigartiger Altstadtrundgang, der Sie mit auf eine Reise durch die Geschichte von Stockholm und Schweden nimmt. Wenn Sie durch die verwinkelten Gassen spazieren und den Erzählungen über Frögun der Wikingerfrau, mittelalterlichen Kaufleuten, Königen och Königinnen der vergangenen Tage, genialen Erfindern wie Nobel und fantastischen Musikern wie ABBA lauschen, wird die Geschichte wieder zum Leben erweckt. Alle Erzählungen, Fakten und Anekdoten haben eine Verbindung zu den geheimnisvollen Gassen, den historischen Gebäuden, dem Marktplatz, den Runensteinen der Wikingerzeit, der Deutschen Kirche, der schmalsten Gasse von Stockholm, dem einstigen zu Hause von zwei ABBA-Mitgliedern, dem Königlichen Palast und der Domkirche. Der Rundgang „Von Geschichte zur Geschichte“ beinhaltet all das und noch viel mehr.
Biljetter/Info

Evenemang: Mat & Musik i Mörker på Svartklubben i Stockholm. Genre: Hotell - Övrigt
maj
30
kl: 18:00
Stockholm, Svartklubben, Övrigt / Hotell

På den legala Svartklubben får du njuta av läcker mat, specialkomponerad musik och fantastiska sinnesupplevelser. Här får du rika möjligheter att utforska mat, dryck och underhållning på ett nytt sätt! Hur fungerar det att kommunicera utan syn för dej och din grupp? Fascineras av synskadade sjungande servitörer. Utmana dej själv och ät en unik måltid! Det här är garanterat en stark upplevelse med många nya dimensioner. Ikväll med Ulf Nordquist & Svartklubben Skrämmande? Ingen fara. Det här mörkret är varmt och välkomnande! Menyn hålls hemlig! 545 kr: Varmrätt. I priset ingår mörkerupplevelsen, underhållning och en varmrätt. 745 kr: Tre-rätter. I priset ingår mörkerupplevelsen, underhållning och en trerätters meny. 1045 kr: Tre-rätter Deluxe. I priset ingår mörkerupplevelsen, underhållning, en trerättersmeny med välkomstdrink samt vin/öl, kaffe & avec! OBS! - Gäster som köpt biljett inkl varmrätt (545:-) är välkomna till Svartklubben kl 18:30 - Dryck köps på plats Om du eller någon i ditt sällskap behöver specialkost kan ni boka det via vår hemsida www.svartklubben.com. Detta måste göras senast 24 timmar innan eventet
Biljetter/Info

Evenemang: Hank T Morris & The Buffalo Brothers på Musikbåten Blidösund i Stockholm. Genre: Musik Rock - Övrigt
maj
30
kl: 18:30
Stockholm, Musikbåten Blidösund, Övrigt / Musik Rock

Lokal: Musikbåten Blidösund
Biljetter/Info

Evenemang: Balettakademien & Kungliga Svenska Balettskolan på Dansens Hus - Stora Scen i Stockholm. Genre: Dans - Dans
maj
30
kl: 19:00
Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen, Dans / Dans


Biljetter/Info

Evenemang: 30/5 TWICE A MAN/MEDIS på Debaser Medis i Stockholm. Genre: - Musik
maj
30
kl: 19:00
Stockholm, Debaser Medis, Musik /

Klubb DÖD och Kollaps Records presenterar "A Warm Wave Concert" på Debaser! Begreppet warm wave myntades av César Canali (Vólkova) och Chris Inlaw inför släppet av albumet Not so Cold, â??A Warm Wave Compilationâ?. När Twice a Man under det tidiga 80-talet framförde deras musikstil i Skandinavien beskyllde kritiker bandet för att spela mörk, depressiv musik som de valde att benämna som cold wave, samtidigt som de poängterade att synthezisers inte är riktiga instrument. â?Ni trycker ju bara på knapparâ?. Uppenbarligen håller inte vi med. Något mer nämnvärt med den här genren är att den nuvarande utvecklingen drivs av mestadels kvinnor. Till denna kväll har vi bjudit in några av de främsta banden inom genren: Vólkova Vólkova är en argentinsk duo, César Canali och Paula Lazzarino, från Buenos Aires som bildades i början av 2013. De skapar musik av elektroniska och experimentella toner och påminner om tidig industrial, inspirerad av minimal wave och post-industrial. Red Mecca Red Mecca kommer från Sundsvall. De har släppt två album hittills â?You were never hereâ? och förra årets hyllade album â?Covered with rainâ?. Keluar Keluar, från Berlin, är en duo som består av Sid Lamars (DE) elektroniska ljud och Zoé Zanias (AU) röst och text. De har släppt två EP's, på Desire Records, som presenterar en mix av vintage hardware, software och found sounds tillsammans med välarbetade texter som tar upp personliga och emotionella teman förklädda i naturliga och övernaturliga fenomen. Det självbetitlade debutalbumet som släpptes juni 2014 innehåller båda EPs och två remixer av Soft Riot och Distel. Alvar Alvar, a.k.a. Alvarets 4 Ryttare, är en duo; det gifta paret Jonas och Johanna som bor i Stockholm. De benämner sin musik som old-school industrial, techno, noise, electronic body music. Twice a Man 1981 ombildades elektropunk-bandet Cosmic Overdose till Twice a Man och blev en av de första helt elektroniska banden i Skandinavien. Dan Söderkvist och Karl Gasleben skapade till en början dark wave/synth pop men med tiden övergick de till det experimentella och ambienta hållet. Under 90-talet blev bandet en projektgrupp som skapade musik för film, dans, teater, ljudböcker och dataspel. Under de senaste åren har de haft konserter med musik från deras â?klassiskaâ? 80-talstid. Under 2014 återanslöt sig Jocke Söderqvist, som var med under 1983-86, för att fira deras 30-årsjubileum av albumet â?From a Northern Shoreâ?. Under 2015 kommer bandet se ut som det gör nu och just nu arbetar de med ett nytt album. OBS! 20 ÅR!
Biljetter/Info

Evenemang: Patti Smith i November på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm. Genre: Teater - Teater
maj
30
kl: 19:00
Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra, Teater / Teater

En monolog som friskt blandar personligt material med klassiska teaterstycken. ”Vad det handlar om? Att min själ är Patti Smiths, men min personlighet är Annie Löövs. Jag sitter fast i skarven. Det är ett helvete! ” Av och med: Katarina Bothén Textbearbetning och Regiöga: Björn Melander Musiker: Erik Häusler Ytterligare evenemangsbeskrivning: ”Jag kommer precis från psykologen, jag har fått en diagnos, jag är deprimerad, har ångest och är supersensitive personality, SSP. Gud va skönt, jag trodde det var något fel på mig!” Skådespelerskan K har fastnat i en pjäs och försöker ta sig ur den. Till sin hjälp har hon sina erfarenheter, några klassiker och sin eviga längtan. Men det är bråttom. Klockan ringer och döden slickar henne i stjärten. ”Hur är det att vara Patti Smith? Jag skall katapulta mig ur min psykologi och in i mitt livsäventyr. Jag har rätt till det. Det har vi alla”. Speldatum: 22 maj Genrep 19.00 23 maj Premiär 19.00 29 maj 19.00 30 maj 19.00 Gästspel: Teater Brunnsgatan Fyra
Biljetter/Info

Evenemang: Snart kommer flugorna 30/5 19.00 på Teaterverket i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
30
kl: 19:00
Stockholm, Teaterverket, Övrigt /

SNART KOMMER FLUGORNA - En pjäs om ensamhet i Högdalen 1985 Mitt i åttiotalets glada dagar sitter Ariel ensam i sin lägenhet. Hon avvecklar sig sakta från samhället, men gör ett sista försök till mänsklig kontakt. Manus & idé: Alexander Felsing Regi: Alexander Felsing I rollerna: Julia Lyskova Juhlin & Charlie Gustafsson Producent: Nelly Jäger Regiassistent: Nelly Jäger Speldatum: Fre 15 maj kl 19.00 Sön 17 maj kl 18.00 Tor 21 maj kl 19.00 Lör 30 maj kl 19.00 Sön 31 maj kl 18.00
Biljetter/Info

Evenemang: Carmen på Dramaten i Stockholm. Genre: Sport Opera - Övrigt
maj
30
kl: 19:00
Stockholm, Dramaten, Övrigt / Sport Opera

Lokal: Stora scenen
Biljetter/Info

Evenemang: LIVET ÄR EN SCHLAGER på Cirkus i Stockholm. Genre: Musikal - Musikal
maj
30
kl: 19:30
Stockholm, Cirkus, Musikal / Musikal

Fäll ut texten nedan för att läsa viktig information om föreställningen och ensemble. LIVET ÄR EN SCHLAGER är historien om Mona och hennes man Bosse, hennes bror Candy Darling och killen hon jobbar för, David. Fyra människor så vanliga man kan bli. Möjligen sånär som på att Candy är transsexuell, David cp-skadad och Mona och Bosse så schlagertokiga att de döpt sina fyra döttrar till Kicki, Carola, Lena Ph och Anna Book. Men annars lever de sitt liv i Skarpnäck med drömmar som de måste klämma in mellan dagishämtning och lämning alltmedan dagarna går, blir till veckor och år. Ända tills Mona råkar höra en sång som David har skrivit och i hemlighet skickar in den till Melodifestivalen – och blir uttagen till den stora finalen. Över en natt blir hon den nya schlagerstjärnan, älskad, omskriven och omsusad. Det är egentligen bara ett problem. Hon har inte berättat att det inte är hon som har skrivit låten och avslöjas det riskerar hon att förlora allt hon fått. LIVET ÄR EN SCHLAGER är berättelsen om en människa som håller på att vinna hela världen men förlora sin själ. En fruktansvärt rolig, rörande och omtumlande saga om solidaritet, om längtan efter att få va något mer än det som bara ögat ser – och förstås drömmen om en tonartshöjning och en jävlarimig refräng! Musikalen LIVET ÄR EN SCHLAGER bygger på den folkkära filmen med samma namn, men Jonas Gardell har skrivit ett helt nytt manus och tillsammans med Fredrik Kempe har han skrivit en rad helt nya, helt underbara låtar. I rollerna ser vi Helen Sjöholm, Peter Jöback, Jonas Helgesson, Johan Glans, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl. 30/1, 13/2, 13/3 spelas rollen som Mona av Sandra Caménisch, ej Helen Sjöholm. 19-21/2, 19-21/3 samt 16/5 spelas rollen som Candy Darling av Martin Kagemark, ej Peter Jöback. Premiär 11 september 2014 på Cirkus i Stockholm. Livet är en schlager produceras av Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing. Arrangör: Lifeline Management & Villman Produktion i samarbete med Universal Music Publishing Åldersgräns: Ingen Längd: ca 3 tim 10 min inkl paus För bokning av rullstolsplats, se nedan under Övrig info.

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Roasten av Özz Nûjen 40 år på Rival i Stockholm. Genre: Komedi - Show
maj
30
kl: 19:30
Stockholm, Rival, Show / Komedi

Özz Nujen fyller 40 år. Han har under sin så kallade karriär drivit med allt och alla. Nu är det hans tur att bli hånad, driven med och skämtad om. Och vem kan göra det hårdast, ärligast och råast? Jo, hans kompisar och kollegor! Och du är bjuden men du får betala för din plats. Välkommen till 40års -festen som Özz sent ska glömma!
Biljetter/Info

Evenemang: Maffia Comedy SuperWeekend med Christopher Linnell på Underbara Bar i Stockholm. Genre: Komedi - Show
maj
30
kl: 20:00
Stockholm, Underbara Bar, Show / Komedi

Maffia Comedy är en av Sveriges Äldsta och Största Stand-up klubbar. Det är Standup 5 dagar i veckan Tisdag till Lördag året runt på Maffia Comedy Club Magnus Betner, Henrik Schyffert, Petra Mede, Björn Gustafsson,Kodjo Akolor, Shan Atci är några av dom komiker du sett på Maffia Comedy Club. Här ser du Sveriges bästa Komiker och Framtidens stjärnor födas. Varje Fredag och Lördag är det superweekend på Maffia Comedy och då får man se flera av Sveriges Bästa och Hetaste komiker uppträda. Vi öppnar restaurang och bar 18:00 och showen startar 20:00. Spellängd 2 tim med 15 min paus Bordsbokning 08-669 58 55, eller på www.baras.se Om du vill få mer information besök gärna hemsidan www.maffiacomedy.se Välkomna! OBS! Begränsat antal sittplatser
Biljetter/Info

Evenemang: Moulin Noir - En Cirkuskabarét på Metropol Palais i Stockholm. Genre: Kabaré - Musik
maj
30
kl: 20:00
Stockholm, Metropol Palais, Musik / Kabaré

Moulin Noir - En Cirkuskabarét Presenteras stolt av skaparna av Europas största pyrotekniska cirkus Burnt Out Punks Nu tar dekadensen över Stockholm! Ta med era älskare och släpp lös era fantasier! För skitigt för Paris, för queer för Berlin, nu har äntligen kabarén Moulin Noir hittat hem till Metropol Palais i Stockholm. Teatern Metropol Palais är vackert renoverad i stil med biografen så som den en gång såg ut på 20-talet. Moulin Noirs oanständiga ensemble patinerar den nu med humoristisk galenskap, glamorös dekadens och sedeslöst leverne. Den lössläppte domptören Ziegfried och hans ekvilibristiska akrobater, dödsföraktande fakirer och ekivoka dansare tar med publiken på en intim och skandalös resa in i det smutsiga och förbjudna. Ackompanjerat av en aptitretande, gomkittlande gastronomisk upplevelse och självklart champagne! Lämna moralen hemma, bränn era broar, häng in era hämningar och problem i garderoben och förbered er på ömmande skrattmuskler, hjärtat i halsgropen och ståpäls! Helt enkelt sexigt, skitigt och elakt men vackert, lustigt och spektakulärt! Bienvenue! Plats: Metropol Palais, Sveavägen 77, Stockholm Spelperiod: 2015-04-10 tom 04-25 Åldersgränd: 18 år, ej OK för yngre i målsmans sällskap. Showstart: 20:00, matgäster ska vara på plats 18:00 Spellängd: Till varje rätt under middagen bjuds det på en underhållande överraskning. Efter middagen startar showen som pågår i 90 minuter ink 30 minuters paus. Biljettkategorier Moulin Noir: Showbiljett - Onumrerade Showplatser. Ankomst: 19:50. Menybiljett - Bästa sittplatser vid bord ink 3-rätters meny Kött/Fisk/Veg. Ankomst: 18:00 Meny: Förrätt - Två sorters bröd, Anchoiade, Tapenade, Cocobönscrème, smör med lard Varmrätt Kött - Stekt majskycklingsbröst med bourguignonnrgrönsaker & potatispuré Varmrätt Fisk - Ungsbakad rödingfilé med sauterade grönsaker och vitvinssås Dessert - Pot au chocolat För mer info se: www.moulinnoir.se
Biljetter/Info

Evenemang: Engmans Kapell på Nalen Stora Salen i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
30
kl: 21:00
Stockholm, Nalen Stora Salen, Övrigt /


Biljetter/Info

Evenemang: Räfven på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
maj
30
kl: 21:00
Stockholm, Fasching, Musik /

Räfven 'Bring back the Dinos' Räfven är orkestern som hellre säger ja än nej. Detta har gett dem möjlighet att möta publik i varje tänkbart sammanhang, allt från att spela upphängda i en trädtopp till att stå inför 10 000 skrikande japaner! Nu ger de sig ut på releaseturné för nya albumet â?Bring back the Dinosâ?. Räfven har uppstått och formats på gatan, vilket märks i sättet att uppträda och fånga publik oavsett storlek. De har genom sina hundratals energiska konserter gjort sig kända som ett av Sveriges bästa liveband. De senaste åren har deras vildvuxna och oemotståndliga dansmusik vunnit stor publik även utomlands. Publikkontakt och spelglädje står alltid i centrum när Räfven spelar sin säregna blandning av balkan beats, gypsy punk och kurbitsklezmer. Den stadigt kringresande och röjiga Göteborgsorkestern är hyperaktiv intill vanvettets gräns, och har allt sedan starten varit en garant för lyckorusiga konserter med ett sanslöst driv. Folkbladet ... handen på hjärtat, säg den person som kan motstå dessa halvnakna sprattelgubbar som studsar upp och ner och sprider såhär mycket fart, glädje och kärlek. För den personen är död inombords. Göteborgsposten Jonas Lundberg â?? gitarr Loke Nyberg â?? fiol Martin Nurmi â?? sax Daniel Wejdin â?? tambura Johan Wejstål â?? accordion David Fraenckel â?? trombon Rasmus Blanck â?? kontrabas Per Svenner â?? slagverk rafven.se
Biljetter/Info

Evenemang: Den Ekologiska Teatern: Kroppar I Mellanrum på Biologiska museet i Stockholm. Genre: Dans - Övrigt
maj
30
kl: 21:00
Stockholm, Biologiska museet, Övrigt / Dans


Biljetter/Info

Evenemang: Gallery 2.35:1 presents Polari på Berns i Stockholm. Genre: Andra klubbar - Musik
maj
30
kl: 23:00
Stockholm, Berns, Musik / Andra klubbar

Berns Gallery 2.35:1 is an art gallery and a meeting point for all people who enjoy underground electronic music. With courage to promote new and innovative music, with care for staff and our guests and with passion for the work that we do, we hope to brighten up the weekends for all who participate in our weekend endeavors. Make sure to pick up your ticket! Biljetter finns nu tillgängliga för fredagar och lördagar så att du kan säkra din plats för att höra dina favorit Djs och artister. Förköp din biljett och du kommer garanterat in innan midnatt. Biljettförsäljningen slutar 20.00 samma dag som eventet. Se till att hämta ut din biljett! Öppet 23:00-05:00 (biljetter gäller fram till kl 02:00) För mer information besök:http:// www.berns.se/nattklubben
Biljetter/Info

Evenemang: Digital Revolution på Tekniska Museet i Stockholm. Genre: Museum - Övrigt
maj
31
kl: 10:00
Stockholm, Tekniska Museet, Övrigt / Museum

Upplev svindlande illusioner och skapa för alla sinnen. Med teknikens hjälp blir du en del av utställningen. Utforska hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Följ med på en revolutionerande resa från 1970-talets persondator och enkla dataspel in i framtiden. Visas på Tekniska museet 25/10 2014 – 30/8 2015. För att undvika köer och väntetid under helger och lov bokar du en tid för att se utställningen samtidigt som du köper biljett. Museet är öppet mellan kl 10 och 17 och du kan komma när du vill under den tiden. För utställningen gäller vald tid. Som besökare kommer du att kunna uppleva specialeffekterna bakom några av de senaste storfilmerna, utforska gränssnittet mellan det analoga och digitala musikskapandet, skapa konstverk med programkod och spela ännu fler häftiga dataspel. Utställningen är producerad av Barbican Centre i London, med Google som samarbetspartner och sponsrad i Sverige av Samsung Electronics Nordic. I Tekniska museets restaurang kan du fika och äta lunch. När det är många besökare öppnar även pop-up-caféer i museet. Det finns också ett matsäcksrum på museet. Handikapparkering (två platser) finns vid museets huvudentré. Ramper och hissar för rullstolar och barnvagnar finns i hela museet.
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Det bästa om det mesta i Stockholm! på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
31
kl: 11:20
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan Stockholm med medeltidstema på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
31
kl: 11:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en spännande och lärorik medeltidsvandring bland de smala gränder i Gamla stan. Vi vandrar på kullerstenarna och lyssnar på berättelser om stadens historia. Guiden möter upp i medeltids kläder. Vandringen tar ca 1 timme. Vilken gata hette Helvetets gränd under medeltiden? Hur fick man veta vilka lagar och regler som skulle följa i ett medeltida Stockholm? Vad har uttrycket Sitta på kåken med Stortorget att göra? Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Skapande söndag - Keramik på Dieselverkstaden, Bild i Stockholm. Genre: Evenemang för barn - Musik
maj
31
kl: 13:00
Stockholm, Dieselverkstaden, Bild, Musik / Evenemang för barn

Målgrupp; från 4 år Längd; 1,5 timmeVår keramiker och pedagog Anna Rutz finns på plats med inspiration och vägledning. Tid: Söndag kl 13:00-14:30 Datum och teman för VT2015 18/1 Vad för slags djur finns i skogen? Vi formar och målar djur som finns i verkligheten eller i fantasin 1/2 Den mjuka leran formas till en skål, inspireras av olika mönster som sedan förs över på formen. 15/2 Gör en egen kopp med öra måla i olika färger och använd mönster som man både kan trycka in eller måla på. 15/3 Utgå från olika blommor, vi kavlar och formar målar leran som sedan målas i olika färgen. 29/3 Djupt ner i havet finns fantastiska fiskar och andra spännande saker, vi formar och målar leran med inspiration från havet. 26/4 Det finns många olika träd som har olika blad och färger, vi inspireras av stammar grenar och bladverk. 10/5 Vi tittar på hur bondgårdens djur ser ut och formar leran till djur som sedan målas. 31/5 I naturen finns det många olika insekter vi kavlar och formar leran till olika små kryp. — Plats: Formsalen, Dieselverkstaden (pl 3), Marcusplatsen 17, Sickla (Nacka) Arrangör: Nacka kulturcentrum Max 12 platser. Biljettförsäljning: Pris: 100 kr per barn och 100 kr per vuxen Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens informationsdisk (tel 08-718 82 90). Välkomna! www.dieselverkstaden.se
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandringar - Spökvandring för barn på Köpmantorget i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
31
kl: 13:00
Stockholm, Köpmantorget, Övrigt / Familjeattraktioner

Våra stadsvandringar för barn. Följ med i fotspåren av spöken, häxor och andra magiska strapatser i Stockholm. Åldersgräns 6 år, ok för yngre i målsmans sällskap.
Biljetter/Info

Evenemang: Esprit! Prinsessan på ärten på Drottningholms Slottsteater i Stockholm. Genre: Barnteater - Teater
maj
31
kl: 13:00
Stockholm, Drottningholms Slottsteater, Teater / Barnteater

En kväll blev det ett fruktansvärt väder och det bultade på porten. Utanför stod det en prinsessa, men som hon såg ut! Kunde det verkligen vara en riktig prinsessa? Längst ner under ett lager av madrasser låg en hård liten ärta och prinsessor som är så ömtåliga varelser. En dockteaterföreställning i Déjeunersalongen med Teater Tummeliten. Barnen får träffa stora, fina dockor, sjunga sånger och upprepa rim och ramsor. 24 och 31 maj kl 11 och kl 13. Spelas i Déjeunersalongen Biljetter 80 kr per person

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Visning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
31
kl: 13:00
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. 
Guidningen av museet tar cirka 55 minuter.
Köpt biljett återlöses ej.    

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Guidad Visning Hovstallet (9 Jan.-31 Maj)/ Guided Tour Royal Stable (9 Jan.- 31 May) på H.M Konungens Hovstall i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
31
kl: 14:00
Stockholm, H.M Konungens Hovstall, Övrigt / Övrigt

Biljetten är öppen och gäller som entré på samtliga reguljära visningar fredagar och lördagar tom. 30 maj The ticket is open and valid for all guided tours at Fridays and Saturdays until 30 May.   OBS!  Familjevisningen den 31 maj är inställd! / The childrens tour 31 May is cancelled!   Vänligen bortse från speldatumet. / Please, ignore the date on the booking site.
Biljetter/Info

Evenemang: Fame Med Kulturama Grundskola Åk 9 på Scen 1 i Stockholm. Genre: Show - Övrigt
maj
31
kl: 14:00
Stockholm, Scen 1, Övrigt / Show


Biljetter/Info

Evenemang: AIK-Helsingborgs IF ONUMRERAT på Friends Arena i Stockholm. Genre: Fotboll - Sport
maj
31
kl: 15:00
Stockholm, Friends Arena, Sport / Fotboll


Biljetter/Info

Evenemang: AIK-Helsingborg IF NUMRERADE PLATSER på Friends Arena i Stockholm. Genre: Fotboll - Sport
maj
31
kl: 15:00
Stockholm, Friends Arena, Sport / Fotboll


Biljetter/Info

Evenemang: Morsdagspaket på Nordiska museet på Nordiska Museet i Stockholm. Genre: Mat & Dryck festival - Festival
maj
31
kl: 15:00
Stockholm, Nordiska Museet, Festival / Mat & Dryck festival

Något sött till mor? Ge bort ett museibesök med fikastund på Mors dag! Bjud din mor på en eftermiddag på Nordiska museet söndag 31 maj. I Morsdagspaketet ingår inträde till Nordiska museet, en specialvisning av utställningen Socker och kaffe med kaka i museets restaurang. Vill du göra din mor sällskap? Erbjudandet gäller även dig. Priset inkluderar museientré och visning av utställningen Socker. Museet bjuder på kaffe eller te med en valfri småkaka i museets restaurang mot uppvisande av biljett. Tid: kl 13.00 Tid: kl 15.00 Dessutom 20% på allt i Museibutiken mot uppvisande av Ticnetbiljetten.

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Kliniken på Strindbergs Intima teater i Stockholm. Genre: Teater - Övrigt
maj
31
kl: 16:00
Stockholm, Strindbergs Intima teater, Övrigt / Teater

Calle Flygare teaterelever ger Kliniken av Lars Noren Regissör Andreas Rodenkirchen Obs! En rullstolsplats. Ring 20 08 43 för att boka den!
Biljetter/Info

Evenemang: Sommar 2015 på Eric Ericsonhallen i Stockholm. Genre: Klassisk - Musik
maj
31
kl: 16:00
Stockholm, Eric Ericsonhallen, Musik / Klassisk

Varmt välkommen till Symfoniorkestern Pro Musicas försommarkonsert i Eric Ericsonhallen! Vi börjar med kammarmusik av Samuel Barber och Antonin Dvorak, fortsätter med riktig sommarmusik i Hugo Alfvéns Midsommarvaka och avslutar med vår dirigent Staffan Mårtensson som solist i Mozarts vackra klarinettkonsert.
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholms blodbad, hemliga gränder, spöken, bödlar och mycket mer på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
31
kl: 16:25
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en av våra populära vandringar i Gamla stan! Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett spännande och roligt sätt. Stockholms Blodbad Vi besöker Helvetets gräns Vem var Stockholms minst omtyckta person? Vi berättar om bödlar, rackare och vandrar i hemliga gränder i Gama stan. Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Akademiska kapellet: Vårkonsert på Gustav Vasa Kyrka i Stockholm. Genre: Klassisk konsert - Musik
maj
31
kl: 17:00
Stockholm, Gustav Vasa Kyrka, Musik / Klassisk konsert

Kungliga Akademiska kapellet är Uppsala universitets symfoniorkester. Orkestern grundades 1627 och hör till de äldsta i Europa. Sedan 2002 leds Akademiska kapellet av director musices Stefan Karpe. På denna konsert framförs Ravel: Le tombeau de Couperin Prokofiev: Pianokonsert nr 3 Sibelius: Symfoni nr 5 Solist: Roland Pöntinen Dirigent: Stefan Karpe Konserten framförs även 30 maj i Universitetsaulan, Uppsala, kl. 15.00, samt på Wisby strand, Visby, 7 juni, kl. 15.00. Entré: 120 kr (inkl. serviceavg) Gratis för barn och student (med stud.leg.). Barn- och studentbiljetter delas ut på konsertdagen, samt i Uppsala universitets reception på S:t Olofsgatan 10 B en vecka innan konsert. Tider Insläpp kl 16.30 Start kl 17.00 Spellängd: ca 1,5 h inkl paus
Biljetter/Info

Evenemang: Snart kommer flugorna 31/5 18.00 på Teaterverket i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
31
kl: 18:00
Stockholm, Teaterverket, Övrigt /

SNART KOMMER FLUGORNA - En pjäs om ensamhet i Högdalen 1985 Mitt i åttiotalets glada dagar sitter Ariel ensam i sin lägenhet. Hon avvecklar sig sakta från samhället, men gör ett sista försök till mänsklig kontakt. Manus & idé: Alexander Felsing Regi: Alexander Felsing I rollerna: Julia Lyskova Juhlin & Charlie Gustafsson Producent: Nelly Jäger Regiassistent: Nelly Jäger Speldatum: Fre 15 maj kl 19.00 Sön 17 maj kl 18.00 Tor 21 maj kl 19.00 Lör 30 maj kl 19.00 Sön 31 maj kl 18.00
Biljetter/Info

Evenemang: 31/5 JACCO GARDNER/STRAND på Debaser Strand i Stockholm. Genre: - Musik
maj
31
kl: 18:30
Stockholm, Debaser Strand, Musik /

OBS! 18 år (13 år med målsman) Psychpopens underbarn, holländske multiinstrumentalisten Jacco Gardner återvänder till Sverige för en spelning i Stockholm. Debutskivan â?Cabinet Of Curiositiesâ? släpptes ifjol och hyllades av kritikerkåren för sin melankoliska neopsych som han mästerligt blandade med en stor dos barockpop. Efter en 18 månaders lång turné världen över började han jobba med en uppföljare, som släpps nästa år.
Biljetter/Info

Evenemang: Lisa Ekdahl på Cirkus i Stockholm. Genre: Rock - Musik
maj
31
kl: 19:30
Stockholm, Cirkus, Musik / Rock

Hon har inte skämt bort sin svenska publik de senaste åren, legendariska Lisa Ekdahl, men nu är det bestämt att hon och hennes fyrmannaband landar på hemmaplan och gör sju efterlängtade spelningar i Sverige under våren. På Cirkus 31/5! Lisa är nu aktuell med nya Kuba-doftande albumet Look to your own heart som släpptes i slutet av oktober och fått strålande recensioner med en 4 i betyg av bland andra Svenska Dagbladet, Uppsala Nya Tidning, Gaffa och Östgöta Correspondenten. Annars är det i de mer södra delarna av Europa som Lisa Ekdahl verkar mest numera. I Frankrike, till exempel, står hon på landets största och mest legendariska teatrar och konserthus. I Portugal, Belgien, Schweiz, Istanbul och Amsterdam turnérar hon också flitigt. Sverige har fått stå tillbaka, tills nu. Som uppvärmning inför de sex Sverige-spelningarna åker hon och bandet i mars till Kina där hon spelar i Hong Kong, Peking och Shanghai. Bandet består av: Mathias Blomdahl (gitarrer, kör, slagverk, keyboard), Tomas Hallonsten (keyboard, trumpet), Josef Zackrisson (bas, kör) och Per Texas Johansson (saxofon & klarinett). I slutet av oktober 2014 släpptes albumet ”Look to your own heart” inspirerat av Kuba, producerat av Mathias Blomdahl och Tobias Fröberg. Arrangör: Live Nation Åldersgräns: 13 år (oavsett målsmans godkännande) Längd: ca 1 tim 40 min Inget förband! Vid köp av menybiljett ingår denna meny: Kalvmedaljong med säsongens primörer, serveras med gräddig rödvinsås smaksatt med timjan samt potatis- & rotfruktsterrin.
Biljetter/Info

Evenemang: Jacco Gardner på Debaser Strand i Stockholm. Genre: Övrig musik - Musik
maj
31
kl: 20:30
Stockholm, Debaser Strand, Musik / Övrig musik

Psychpopens underbarn, holländske multiinstrumentalisten Jacco Gardner återvänder till Sverige för en spelning i Stockholm. Debutskivan ”Cabinet Of Curiosities” släpptes ifjol och hyllades av kritikerkåren för sin melankoliska neopsych som han mästerligt blandade med en stor dos barockpop. Efter en 18 månaders lång turné världen över började han jobba med en uppföljare, som släpps nästa år. Åldersgräns 18 år. Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 20.30 Arrangör: www.luger.se
Biljetter/Info

Evenemang: Vlatko Stefanovski Trio på Kägelbanan Södra Teatern i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
31
kl: 21:00
Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern, Övrigt /

Vlatko Stefanovski - en av vår tids störste gitarrist på besök i Stockholm De tre världsledande tidskrifterna Rolling Stone, Guitar Player och Stereophile beskriver Vlatko Stefanovski som en av vår tids största gitarrister. Och de får medhåll av musiker som Goran Bregovic, Jan Akkerman, Tommy Emmanuel, Stefan Milenkovic, Kudsi Erguner, Theodosii Spassov, Ivo Pogorelic, Manu Katche, Toni Levin och Eric Clapton. Tre fenomenala virtuoser som har slagit sig samman och gör en världsturné som ska få publiken att häpna av artisteri på högsta nivå: â?? Vlatko Stefanovski trio! Vlatko Stefanovski från Makedonien är själva sinnebilden för gitarrmusik på Balkan. Med sin avspända teknik, improvisationsfantasi och inkännande samspel är han den idealiska tredje parten som fulländar denna exklusiva konstellation. Vlatko turnerar över hela världen och har utsetts till hedersdoktor vid universitet i Skopje. I hans händer förvandlas gitarren till en hel orkester där stämmorna på ett magiskt vis flätas i varandra och ger musiken nya dimensioner. För alla musikälskare är det ett tillfälle som bara inte får missas!
Biljetter/Info

Evenemang: Den Ekologiska Teatern: Kroppar I Mellanrum på Biologiska museet i Stockholm. Genre: Dans - Övrigt
maj
31
kl: 21:00
Stockholm, Biologiska museet, Övrigt / Dans


Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här