Detta händer i Stockholm idag

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Urkultståget på Stockholm C i Stockholm. Genre: - Övrigt
juli
30
kl: 07:20
Stockholm, Stockholm C, Övrigt /

Urkultståget För 6:e året i rad kör vi Urkultståget tur/retur Stockholm-Näsåker/Urkult! Avgång Stockholm torsdag 30 juli 07.20, ankomst Näsåker/Urkult 17.30. Returresan avgår söndag 2 augusti 08.30. Välj mellan 1:a eller 2:a klass, enkel eller tur/retur. Även barnbiljetter är bokningsbara, till och med 12 års ålder. Mer info om mat och andra detaljer samt vilka artister som underhåller på tåget hittar du på www.urkultståget.seallt eftersom det blir klart. Boka nu, först till kvarn gäller, 250 platser är allt vi har.
Biljetter/Info

Evenemang: Astrid Lindgrens Saltkråkan på Blidösundsbolaget i Stockholm. Genre: Övrigt Rundvisning - Övrigt
juli
30
kl: 08:45
Stockholm, Blidösundsbolaget, Övrigt / Övrigt Rundvisning

Lokal: Blidösundsbolaget
Biljetter/Info

Evenemang: Digital Revolution på Tekniska Museet i Stockholm. Genre: Utställning - Konst/Utställning
juli
30
kl: 10:00
Stockholm, Tekniska Museet, Konst/Utställning / Utställning

Upplev svindlande illusioner och skapa för alla sinnen. Med teknikens hjälp blir du en del av utställningen. Utforska hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Följ med på en revolutionerande resa från 1970-talets persondator och enkla dataspel in i framtiden. Visas på Tekniska museet 25/10 2014 – 30/8 2015. För att undvika köer och väntetid under helger och lov bokar du en tid för att se utställningen samtidigt som du köper biljett. Museet är öppet mellan kl 10 och 17 och du kan komma när du vill under den tiden. För utställningen gäller vald tid. Som besökare kommer du att kunna uppleva specialeffekterna bakom några av de senaste storfilmerna, utforska gränssnittet mellan det analoga och digitala musikskapandet, skapa konstverk med programkod och spela ännu fler häftiga dataspel. Utställningen är producerad av Barbican Centre i London, med Google som samarbetspartner och sponsrad i Sverige av Samsung Electronics Nordic. I Tekniska museets restaurang kan du fika och äta lunch. När det är många besökare öppnar även pop-up-caféer i museet. Det finns också ett matsäcksrum på museet. Handikapparkering (två platser) finns vid museets huvudentré. Ramper och hissar för rullstolar och barnvagnar finns i hela museet.
Biljetter/Info

Evenemang: S/s Mariefred Till Gripsholm Mariefred på Ångfartyget Mariefred i Stockholm. Genre: Övrigt Familj - Övrigt
juli
30
kl: 10:00
Stockholm, Ångfartyget Mariefred, Övrigt / Övrigt Familj

Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett över hundraårigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en koleldad ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande. Målet är Mariefred med det historiska och berömda slottet Gripsholm. Ångfartyget Mariefred sattes i trafik år 1903 på traden Stockholm-Enhörna-Mariefred. På denna trad har hon seglat under samma namn, med få förändringar ombord och med samma ångmaskin alltsedan dess. För bordsbokning i matsalen och ytterligare information: www.mariefred.info och  08-669 88 50. Lokal: Ångfartyget Mariefred
Biljetter/Info

Evenemang: Sorgflor, Skilsmässodike & Skokartong på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
juli
30
kl: 11:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Den här turen passar hela familjen, liten som stor. Vi tar en promenad över Gamla stans kullerstenar där barnen kan springa fritt och leta efter guldfåglar, samtidigt som vi lyssnar till historiska anekdoter. Bland annat berättar vi om så kallade flugmöten (stinkande högar med latrin och sopor). Stanken var outhärdlig och vardagen för de som bebodde kvarteren var obarmhärtigt slitsam och inte alls så glamorös som den ibland kan framställas i litteraturen. Så räkna med en skildring av verkligheten – du kommer knappt att tro dina öron! Barnen brukar gilla historien om getter som betat på taken och annat som vi i dag knappt kan föreställa oss. Det kommer mer sådant, vi lovar! Vi skildrar hur människor levde i nödtorft och att många stackare av ekonomiska skäl, tvingades flytta ut från staden. Allt det där är historia, ändå lämnar ingen av dessa skildringar någon oberörd. Något som vi också vet intresserar barnen, är berättelser om det Kungliga slottet; om kungar, prinsar och sagolika prinsessor. Här levde man kungligt i högönsklig välmåga, mitt i allt elände. Stockholm är beläget mellan två vatten och hur slussen kom till och fungerade på den tiden är en spännande historia även för de yngre. Med glimten i ögat, humor och spänning tar vi oss an vår historia och vår äldsta stadsdel. Turen är anpassad för liten som stor så ta med såväl mormor som bror! Spellängd: 90 minuter
Biljetter/Info

Evenemang: Heart. Beats. på Stadsteatern i Stockholm. Genre: Samhällskritik - Teater
juli
30
kl: 12:00
Stockholm, Stadsteatern, Teater / Samhällskritik

BELLA vet inte om hon gillar tjejer eller killar. KATTA har blivit kär i FANNY. Det måste ju vara kärlek, eftersom hjärtat slår så hårt. EVELINA orkar inte med MIA längre, kan det inte bara få vara enkelt? NICOLE hittar sina gamla klassfoton och börjar resa tillbaka till sin barndom för att finna svar. Vi får möta människor som lever nära varandra men som ändå inte når varandra. De är förvirrade i sin sexualitet, sina relationer och sina livsval. Vi får följa med från tonårens sökande framåtblickar till de åldrande ögonens tillbakablickar. I slutändan har de bara sig själva och vem ska stå upp för dem om inte ens de själva gör det?
Biljetter/Info

Evenemang: Visning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
juli
30
kl: 13:00
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. 
Guidningen av museet tar cirka 55 minuter.
Köpt biljett återlöses ej.  
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandringar - Spökvandring för barn på Köpmantorget i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
juli
30
kl: 13:00
Stockholm, Köpmantorget, Övrigt / Familjeattraktioner

Våra stadsvandringar för barn. Följ med i fotspåren av spöken, häxor och andra magiska strapatser i Stockholm. Åldersgräns 6 år, ok för yngre i målsmans sällskap.
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholm BAUHAUS Athletics - Diamond Star paket på Stockholms Stadion i Stockholm. Genre: Friidrott - Sport
juli
30
kl: 16:00
Stockholm, Stockholms Stadion, Sport / Friidrott

Läs mer om Stockholm BAUHAUS Athletics och stjärnorna som deltar den 30 juli på http://stockholmbauhausathletics.se THE GREATEST SPORTSHOW OF 2015 DIAMOND STAR PAKET EXKLUSIVT VIP PAKET PÅ STOCKHOLM BAUHAUS ATHLETICS BÄSTA PLATS PÅ STADION 16:00 STOCKHOLM BAUHAUS ATHLETICS SEMINAR 17:00 WARM UP PARTY Generös buffe av spännande plockmat, dryck, dessert och kaffe. Musik och uppsnack inför galan. 19:00 STOCKHOLM BAUHAUS ATHLETICS MED BÄSTA PLATS (går ej at köpa separat) 22.00 COOL DOWN PARTY Området byter skepnad och blir en cool och trivsam festplats i sommarnatten. Varm mat, dryck och tillbehör. Musik och intervjuer med kvällens hetaste stjärnor. Ett stjärnspäckad Cool-Down party med intervjuer, mingel, mat och dryck 23:30 AFTER TRACK Exklusivt nattklubbsvimmel med friidrottsprofiler PRIS: 2995 SEK
Biljetter/Info

Evenemang: Sommarens Ölprovningar på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
juli
30
kl: 16:30
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. Provningen tar cirka 50 minuter. Köpt biljett återlöses ej. Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Vår ölbrygga är öppet tis-söndag vid bra väder och museirestaurangen öppnar kl 17 om ni vill äta efter provningen.
Biljetter/Info

Evenemang: Bellmanvandrig i Gamla Stan på Järntorget i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
juli
30
kl: 18:00
Stockholm, Järntorget, Övrigt / Guidad tur

Hör om Carl Michael Bellman, hans ursprung och anknytning till livet i 1700-talets Stockholm, delar av hans livsverk och de karaktäristiska figurerna i Fredmans Espistlar. Följ med på en vandring bland gränderna i Gamla Stan. Upplev det historiska Stockholm, lyssna på visor. Möt Fredman, Ulla Winblad, Movitz, Fader Berg, Mollberg och flera andra i deras upplevelser. 15 års gräns Eventets längd 90 minuter
Biljetter/Info

Evenemang: Sumprunkare & Högrev på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
juli
30
kl: 18:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Sumprunkare, Bönhasar och Iskarlar - många är de yrken och begrepp som fallit i glömska. Livet präglades förr ofta av ens yrke och en del levnadsöden ter sig ganska eländiga när vi läser om dem idag. Tillsammans tar vi oss en promenad genom de centrala delarna av Östermalm, en stadsdel med epitetet ”Sveriges mest fashionabla stadsdel”. I dag är priserna på de mondäna våningarna högst i hela landet. Här lever man i en lugn och respektabel del av Stockholm med eleganta modebutiker, välstädade parker och enkelriktade gator som ger ett tyst och vilsamt gaturum. Annat var det förr! Här dränker vi katter i viken, köper oss en sommarstuga och förvarar vapen i mjöldammet. Stockholms drägg spelar kronvägg, skurkarna sänker varandra, inbakade i cement eller släckt kalk. Vi promenerar längs eländiga gångstigar, förbi skitiga och illaluktande fiskerier och tvättstugor. Det är bilden vi målar upp under promenaden som tar oss från Nybroplans havsutsikt upp till Östermalmshallens stinna diskar av allehanda matnyttiga basvaror och delikatesser. Kom! Upplev denna stadsdel som genomgått en häpnadsväckande förvandling.
Biljetter/Info

Evenemang: Evening Cruise 2015 på Ångfartyget Norrskär i Stockholm. Genre: Övrigt Rundvisning - Övrigt
juli
30
kl: 18:00
Stockholm, Ångfartyget Norrskär, Övrigt / Övrigt Rundvisning

Lokal: Ångfartyget Norrskär
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring - Krig och slagfält på Köpmantorget, Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
juli
30
kl: 18:00
Stockholm, Köpmantorget, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Hur gammalt är stockholm egentligen? Varför grundades Stockholm på den plats det grundades? Vilka viktiga slag har inträffat i Stockholm? Det och många andra frågor får du svar på i denna vandring. Åldersgräns 7 år, ok för yngre i målsmans sällskap.
Biljetter/Info

Evenemang: Abalone Dots på Musikbåten Blidösund i Stockholm. Genre: Musik Country - Övrigt
juli
30
kl: 18:30
Stockholm, Musikbåten Blidösund, Övrigt / Musik Country

Lokal: Musikbåten Blidösund

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Stockholm BAUHAUS Athletics på Stockholms Stadion i Stockholm. Genre: Friidrott - Sport
juli
30
kl: 19:00
Stockholm, Stockholms Stadion, Sport / Friidrott

Läs mer om Stockholm BAUHAUS Athletics och stjärnorna som deltar den 30 juli på http://stockholmbauhausathletics.se Stockholm BAUHAUS Athletics (fd DN Galan) ingår i den nya högsta friidrottsserien IAAF Diamond League. Tävlingen har varit Sveriges ledande friidrottstävling sedan starten 1967 och är dessutom Sveriges största årligen återkommande sportevenemang. Galan genomförs på det anrika och vackra Stockholms Stadion som uppfördes redan i samband med olympiska spelen 1912. Genom åren har inte mindre än 83 världsrekord satts på Stadion vilket är långt fler än på någon annan arena i världen! Förtävlingar från kl 16.00 och invigning av huvudtävlingen 19.00 Stockholm BAUHAUS Athletics Diamond League-grenar torsdag 30 juli 2015 Män: 200 m, 400 m, 1500 m, 3000 m hinder, 110 m häck, höjd, längd och diskus. Kvinnor: 100 m, 800 m, 3000/5000 m, 400 m häck, stav, tresteg, och spjut. Stockholm BAUHAUS Athletics, IAAF Diamond League Nationella tävlingar start kl. 16:00 Män: 200 m, 400 m, 800 m, 1500 m och 110 m häck. Kvinnor: 100 m, 800 m, 400 m häck och höjdhopp. Invigning kl. 19:00 Män: 200 m, 400 m, 1500 m, 3000 m hinder, 110 m häck, höjd, längd och diskus. Kvinnor: 100 m, 800 m, 3000/5000 m, 400 m häck, stav, tresteg, kula och spjut
Biljetter/Info

Evenemang: AIK UEFA Europa League kval 3 på Friends Arena i Stockholm. Genre: Fotboll - Sport
juli
30
kl: 19:00
Stockholm, Friends Arena, Sport / Fotboll

AIK-Atromitos Observera, matchen ingår ej för årskort. Endast sittplatser, inga ståplats- eller onumrerade sektioner. Rullstol Norra på läktare 1 bokas denna match via biljett@friendsarena.se.
Biljetter/Info

Evenemang: Wildlife Safari på Stockholm i Stockholm. Genre: Fotboll - Sport
juli
30
kl: 19:45
Stockholm, Stockholm, Sport / Fotboll

Vi ger dig en fantastisk möjlighet att möta ”Skogens konung” i skymningen. Du kommer att få vara med om en naturupplevelse och mötet med olika djur. Här finns möjligheten att se rådjur, älg, vildsvin, räv och hare. Mötet med Skogens konung är en mäktig upplevelse, från och till kommer tjuren eller kon att spana åt ditt håll medvetna om att det finns något i närheten. Till slut vänjer dom sig och flera älgar kommer sakta ut i gläntan för att beta. Vidare på turen kommer vi att bekanta oss med vildsvin som kan nå en vikt på upp till 500kg. Dess kultingar ser ut som små tigerungar i pälsen, mycket söta att se på. Dock ska man veta att mamman alltid finns i närheten och att det är vilda och skygga djur vi ser. Vi hämtar upp dig i centrala delarna av Stockholm för att gemensamt ta oss ut i naturen. Wildlife turen är begränsad till en grupp om 8 personer vilket gör att alla får möjligheten att både fotografera och se djuren i deras rätta miljö. När kvällssolen faller över trädtopparna passerar vi öppna landskap, skogar och dimmiga fält. Vi kör lugnt och försiktigt för att inte störa de vila djuren. Finns möjligheten kommer vi att gå ur bilen för att ta oss till fots, detta för kunna se på spåren som djuren lämnat efter sig. Efter vägen gör vi även ett stop för att bekanta oss med runstenarna och historien om Vikingarna i Sverige. Vi bjuder på kaffe och svenskt fika, här finns möjligheten till att ställa frågor eller bara njuta av tystnaden… När solen har gått ner och mörkret infunnit sig tar vi oss sakta tillbaka in mot Stockholm med ett härligt minne för livet. Höjdpunkter: Utforska Stockholms vilda djur Endast 20 minuter från Stockholm Se klassiska Svenska vilda djur i naturen Besök runsten från vikingatiden Gratis vykort med Postify Vilda djur som kan ses: Älg, Vildsvin, Hjort, Rådjur , Hare , Uggla Inkluderat: Transport med luftkonditionerad minibuss Tur och foto guide Fika Kaffe, The och kaka Ingår ej: Kamera Hämta/ Lämna Hotell Tillval: Hämta/ Lämna Hotell ( 20 Euro / Hotell ) Guide språk: Engelska Svenska Ta med: Kamera Snacks Vatten Mötesplats: Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm Tid: 3½ - 4 Timmar
Biljetter/Info

Evenemang: Comedy Boat @Patricia på Patricia i Stockholm. Genre: Show - Show
juli
30
kl: 20:00
Stockholm, Patricia, Show / Show

Varje torsdag hela sommaren kan ni se standupshower på nöjesbåten Patricia vid Slussen. Kom och se artister som Al Pitcher, Zinat Pirzadeh, Jakob Öqvist och många, många fler. Info om artistprogrammet och menypaket mm. hittar ni på www.patricia.st Varmt välkomna på gungande skrattfester med en fantastisk utsikt över vår huvudstad. Åldersgräns 18 år
Biljetter/Info

Evenemang: Spökvandring Gamla stan på Köpmantorget i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
juli
30
kl: 20:00
Stockholm, Köpmantorget, Övrigt / Familjeattraktioner

Varför visar sig vita frun på slottet? Vad händer på stortorget natten mellan den 8e och 9e november? Vem rör sig om natten i källarvalven till det gamla klostret? Det och många andra frågor får du svar på i denna vandring i de hemsöktas fotspår… Åldersgräns 7 år, ok för yngre i målsmans sällskap.
Biljetter/Info

Evenemang: Underklädesfesten på Kägelbanan Södra Teatern i Stockholm. Genre: - Klubb
juli
30
kl: 21:00
Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern, Klubb /

Underklädesfesten har blivit legendarisk. Den äger rum endast en gång om året, under Prideveckans torsdag och är hela årets mest omtalade, älskade och efterlängtade fest där alla sorters sexualiteter, könsidentiteter, kroppar och åldrar slår klackarna i taket i bara trosor och kalsonger. Underklädesfesten startade för sju år sedan som en svartklubb i en källare, och ända sedan dess har mottot varit detsamma: alla är välkomna men lämna kläderna och attityden i dörren. För varje år har festen vuxit ur lokal efter lokal och börjar därför nu en ny spektakulär epok när klubbens grundare Petter Wallenberg gör evenemanget till det största hittills och flyttar till Kägelbanan på Södra Teatern. Petter berättar: â??Alla som kommer till Underklädesfesten för första gången säger att de minsann inte kommer våga ta av sig något, sen dröjer det två minuter så slänger de av sig kläderna och dansar tills svetten rinner. Det spelar ingen roll hur du ser ut eller vilken kropp du har. Det finns en glädje här som du inte hittar nån annanstans. Inga kläder = ingen attityd. Peace and love. Det är viktigt i dessa tider. Nu blir vi återigen glada grottmänniskor som dansar halvnakna i grottan!â?
Biljetter/Info

Evenemang: Tingsek på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
juli
30
kl: 22:00
Stockholm, Fasching, Musik /

Tingsek har de senaste åren pendlat mellan Seattle och Malmö som producent och låtskrivare till amerikanske soulsångaren Allen Stone och hans nya platta "Radius". Under tiden så har Tingsek också lagt grunderna för sin egen nya platta som blir hans sjätte i ordningen och första på fem år. Tanken denna sommaren var att enbart fokusera på inspelningen och inte spela live alls. Men efter ett årligt, stående gig på Västkusten där han tillsammans med sitt band valde att testa flera låtar från det kommande albumet så slängde han sig personligen på telefonen till oss på Fasching för att få in ett exklusivt Stockholmsgig i sommar. SÅ HIMLA FETT, tycker vi. Så nu kommer Tingsek med sitt sexmanna band. Det blir låtar från hans 10 år som artist och en hel del nyskrivet material! Magnus Tingsek â?? sång, gitarr, John Venkiah - keyboard , kör, Oscar Johansson â?? eyboard, kör, Rasmus Svensson â?? trummor, Kör, Ale William Sjöström â?? bas, Sara Lehmann â?? kör
Biljetter/Info

Evenemang: Moxy Pride Thursday på La Isla i Stockholm. Genre: - Övrigt
juli
30
kl: 23:00
Stockholm, La Isla, Övrigt /

Moxy Pride Thursday featuring So, for jenter som liker jenter. DJ Ubbe (Copenhagen) DJ Paris (Oslo) Dj Winnie Blaise (Oslo) www.so-oslo.no Age 22 Advance tickets 150 SEK (200 at door)
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här