Detta händer i Stockholm idag

PRESS
27 maj
kl: 11:07

Nytt Samarbete Mellan Röda Korset Och Kristina Från Duvemåla För Dagens Kristina Och Karl Oskar

Musikalen Kristina från Duvemåla ger inlevelse och förståelse för migranter och flyktingar som liksom Karl Oskar och Kristina tvingas bryta upp från sina hem idag. Det vill Röda Korset, Blixten & Co och Charlotta Teaterproduktion ta fasta på i ett nytt samarbete. Tillsammans vill parterna skapa samtal och konkret visa hur nyanlända kan välkomnas bättre in i samhället. En helkväll på Cirkus den 9 september om nytänkande integration blir ett första viktigt avstamp för samarbetet.

När Kristina från Duvemåla hade premiär i Göteborg började GöteborgsOperan på olika sätt utforska hur Vilhelm Mobergs berättelse om utvandrarna relaterar till migration i dag. Bland annat gjordes en konstnärlig workshop med nyanlända, i samarbete med Röda Korset. När musikalen kommer till Stockholm utvecklas det vidare. Syftet är att ta vara på tankarna som musikalen väcker och engagemanget som den kan ge för alla som tvingas göra liknande resor som Karl Oskar och Kristina idag. Samarbetsparterna vill tillsammans visa vad man konkret kan göra, i såväl små som stora handlingar.

- Efter att bland annat ha hört om mötet med deltagarna i Röda Korsets verksamhet i Göteborg väcktes nya tankar och funderingar på ämnet integration som vi ville utveckla när Kristina reser vidare till Stockholm. Det känns fantastiskt bra att kunna göra det här angelägna samarbetet med Röda Korset, säger Leif Blixten Henriksson, vd på Blixten & Co.

- Vi ser att nätverk, delaktighet och personliga kontakter är mycket betydelsefulla för att nyanlända ska komma in samhället, men det talas för lite om det i debatten. Det handlar inte om välgörenhet, utan om att ge människor egenmakt och skapa delaktighet i samhället. Under kvällen på Cirkus kan vi samla ovanligt många människor som är engagerade, samtidigt som vi lyfter fram konkreta exempel på vad man kan göra, säger Rita de Castro, projektledare på Röda Korset.

- Integration av migranter är en av de största utmaningarna i Sverige idag. Jag är stolt över att Röda Korset ser en möjlighet att använda Kristina från Duvemåla som ett verktyg för att skapa empati med nyanlända säger Björn Ulvaeus, textförfattare och en av musikalens upphovsmän.

Cirkus blir mötesplats för nytänkande integration
I samband med ett genrep av Kristina från Duvemåla, den 9 september skapas en mötesplats för samtal om initiativ och projekt som kan skapa delaktighet och nätverk för nyanlända. Innan föreställningen startar kommer allt från mindre initiativ av eldsjälar, till större verksamheter ges plats på scenen. Förutom deltagare i Röda Korsets verksamheter och organisationer kommer arrangörerna att bjuda in och uppmuntra berörda politiker och tjänstemän att delta under kvällen.

Kvällen på Cirkus ska genomsyras av just delaktighet - det är initiativen, de som deltar och eldsjälarna som ska stå i fokus. Nyanlända som liksom Karl Oskar och Kristina har tvingats lämna sina hemländer, ska tillsammans med etablerade vänner som vill lära känna och välkomna dem till Sverige, inta scenen och salongen.
Samarbetet planeras att utvecklas vidare för att det viktiga frågorna och budskapet ska sätta sin prägel när Kristina från Duvemåla spelas i Stockholm.

Kristina från Duvemåla presenteras av Blixten & Co i samarbete med Charlotta Teaterproduktion och GöteborgsOperan.

För mer information:
Maria Sachs, presskontakt Kristina från Duvemåla, mail: maria.sachs@blixten.se, telnr: 0733-67 66 56


Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.  

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.

Namnsdag: Beda Blenda

27 maj 1660 – Sverige och Danmark sluter freden i Köpenhamn, vilken gör slut på det krig mellan länderna, som har varat i två år. Denna fred bekräftar freden i Roskilde från 1658, med undantag av att Trondheims län i Norge och ön Bornholm utanför Skånes sydöstkust återförs till Danmark. De båda länderna håller därefter fred med varandra till 1675, då danskarna inleder ett försök att återta de förlorade östdanska landskapen Skåne, Halland och Blekinge.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Skärgårdsstiftelsens Vänresor på Blidösundsbolaget i Stockholm. Genre: Övrigt Rundvisning - Övrigt
maj
27
kl: 08:00
Stockholm, Blidösundsbolaget, Övrigt / Övrigt Rundvisning

Lokal: Blidösundsbolaget
Biljetter/Info

Evenemang: Digital Revolution på Tekniska Museet i Stockholm. Genre: Utställning - Konst/Utställning
maj
27
kl: 10:00
Stockholm, Tekniska Museet, Konst/Utställning / Utställning

Upplev svindlande illusioner och skapa för alla sinnen. Med teknikens hjälp blir du en del av utställningen. Utforska hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Följ med på en revolutionerande resa från 1970-talets persondator och enkla dataspel in i framtiden. Visas på Tekniska museet 25/10 2014 – 30/8 2015. För att undvika köer och väntetid under helger och lov bokar du en tid för att se utställningen samtidigt som du köper biljett. Museet är öppet mellan kl 10 och 17 och du kan komma när du vill under den tiden. För utställningen gäller vald tid. Som besökare kommer du att kunna uppleva specialeffekterna bakom några av de senaste storfilmerna, utforska gränssnittet mellan det analoga och digitala musikskapandet, skapa konstverk med programkod och spela ännu fler häftiga dataspel. Utställningen är producerad av Barbican Centre i London, med Google som samarbetspartner och sponsrad i Sverige av Samsung Electronics Nordic. I Tekniska museets restaurang kan du fika och äta lunch. När det är många besökare öppnar även pop-up-caféer i museet. Det finns också ett matsäcksrum på museet. Handikapparkering (två platser) finns vid museets huvudentré. Ramper och hissar för rullstolar och barnvagnar finns i hela museet.
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholms blodbad, hemliga gränder, spöken, bödlar och mycket mer på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
27
kl: 10:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en av våra populära vandringar i Gamla stan! Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett spännande och roligt sätt. Stockholms Blodbad Vi besöker Helvetets gräns Vem var Stockholms minst omtyckta person? Vi berättar om bödlar, rackare och vandrar i hemliga gränder i Gama stan. Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan Stockholm med medeltidstema på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
27
kl: 11:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en spännande och lärorik medeltidsvandring bland de smala gränder i Gamla stan. Vi vandrar på kullerstenarna och lyssnar på berättelser om stadens historia. Guiden möter upp i medeltids kläder. Vadringen tar ca 1 timme. Vilken gata hette Helvetets gränd under medeltiden? Hur fick man veta vilka lagar och regler som skulle följa i ett medeltida Stockholm? Vad har uttrycket Sitta på kåken med Stortorget att göra? Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: BABYMÅLNING: EN TÅ I DET BLÅ på Dieselverkstaden, Bild i Stockholm. Genre: Evenemang för barn - Musik
maj
27
kl: 11:30
Stockholm, Dieselverkstaden, Bild, Musik / Evenemang för barn

En tå i det blå - babymålning för dig och ditt barn från 9 mån – 3 år. Små barn och bebisar upplever med alla sinnen och med hela kroppen. Känn färgen med fingrar, gör avtryck med tå och fot, smaka på färgen, prova vad som händer när du blandar olika kulörer! Ge dig och ditt barn en upplevelse utöver det vanliga – en inre och yttre resa i färgens och fantasins underbara värld. Som förälder kanske du får svar på några av dina frågor om skapande processer med små barn! Oömma kläder och en handduk rekommenderas. Nacka kulturcentrums bildpedagog Mia Widoff finns på plats med inspiration och vägledning. Onsdagar kl. 11:30-12:30 Plats: Bildsalen, Dieselverkstaden pl.3 Arrangör: Nacka kulturcentrum Pris: 90 kr vuxen, 90 kr barn Biljetter kan även köpas direkt i Dieselverkstadens informationsdisk. Varmt välkomna! www.dieselverkstaden.se
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Det bästa om det mesta i Stockholm! på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
27
kl: 12:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Stockholms historia på 60 minuter på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
27
kl: 13:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan -Stockholms historia på 60 minuter Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Visning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
27
kl: 13:00
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. 
Guidningen av museet tar cirka 55 minuter.
Köpt biljett återlöses ej.  

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Kändisvandring med öl/vin och soppa på Monks i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
27
kl: 18:00
Stockholm, Monks, Övrigt / Guidad tur

Vår vandring börjar med en god soppa på Monks, Lilla Nygatan 2 i Gamla stan. Efter soppan så kommer en guide och möter upp dig och berättar om alla de kända personerna som bott och lever i Gamla stan. Här visas författares kända platser, kungligheters både kända och okända platser, näringslivstoppars tillhåll samt politikernas tillhåll.. Onsdagar kl 18 (för soppan samling kl 17.30). Mötesplats är Monks, Lilla Nygatan 2, Gamla stan 18-års gräns, ej ok för yngre med målsman
Biljetter/Info

Evenemang: Bellmanvandrig i Gamla Stan på Järntorget i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
27
kl: 18:00
Stockholm, Järntorget, Övrigt / Guidad tur

Hör om Carl Michael Bellman, hans ursprung och anknytning till livet i 1700-talets Stockholm, delar av hans livsverk och de karaktäristiska figurerna i Fredmans Espistlar. Följ med på en vandring bland gränderna i Gamla Stan. Upplev det historiska Stockholm, lyssna på visor. Möt Fredman, Ulla Winblad, Movitz, Fader Berg, Mollberg och flera andra i deras upplevelser. 15 års gräns Eventets längd 90 minuter
Biljetter/Info

Evenemang: The End And The Beginning Sing/song 1A på Scen 2 i Stockholm. Genre: Konsert - Övrigt
maj
27
kl: 18:00
Stockholm, Scen 2, Övrigt / Konsert


Biljetter/Info

Evenemang: Allmän ölprovning - Monks Café & Brewery på Monks Café & Brewery i Stockholm. Genre: Hotell - Övrigt
maj
27
kl: 18:30
Stockholm, Monks Café & Brewery, Övrigt / Hotell

En introduktion till ölets ljuva värld. Vi går igenom vad öl är, hur det bryggs och vad som kännetecknar de olika sorterna. Vi provar 5 öl och håller på i ungefär en timme. Provningen startar kl. 18.30 på Monks Café & Brewery, Wallingatan 38. Ni får 100 kr tillbaka i form av ett presentkort på Monks. Välkomna!
Biljetter/Info

Evenemang: Klassisk vinprovning på Monks Wine Room i Stockholm. Genre: Hotell - Övrigt
maj
27
kl: 18:30
Stockholm, Monks Wine Room, Övrigt / Hotell

Detta är en bred introduktion till vinets värld. Vi berättar lite om historien, om tillverkningen och om det som kännetecknar viner från olika regioner. Vi provar minst 5 viner och berättar om dessa. Provningen börjar kl. 18.30 och tar ca en timme i anspråk. Denna vinprovning hålls på Monks Wine Room, Lilla Nygatan 2. Åldersgräns 18 år
Biljetter/Info

Evenemang: Ola Magnell på Musikbåten Blidösund i Stockholm. Genre: Musik Rock - Övrigt
maj
27
kl: 18:30
Stockholm, Musikbåten Blidösund, Övrigt / Musik Rock

Lokal: Musikbåten Blidösund
Biljetter/Info

Evenemang: Ölprovning - Lambic & Gueuze på Monks Café & Brewery i Stockholm. Genre: Hotell - Övrigt
maj
27
kl: 18:31
Stockholm, Monks Café & Brewery, Övrigt / Hotell

Spontanjäsning är världens äldsta och mest naturliga jäsningsmetod. Spontanjäsning med vildjäst skapar en av de mest exklusiva och unika ölerna som finns. Denna provning startar kl. 18.30 och tar ca en timme i anspråk. Provningen hålls på Monks Café & Brewery, Wallingatan 38. 100 kr tillbaka Efter provningen erhåller alla deltagare ett presentkort om 100 kr som kan användas på valfri Monks. Åldersgräns 18 år.
Biljetter/Info

Evenemang: De Struise Brouwers Ölprovning på Monks Porter House i Stockholm. Genre: Hotell - Övrigt
maj
27
kl: 19:00
Stockholm, Monks Porter House, Övrigt / Hotell

Kom och prova öl från de Struise Brouwers och få reda på varför vi gillar dom så mycket att vi dedikerat en hel bar åt dom! Efter ölprovningen erhåller ni ett presentkort på 100 kr att använda på valfri Monks. Provningarna börjar kl. 19:00 och tar ca en timme i anspråk. Dessa provningar hålls på Monks Porter House, Munkbron 11.
Biljetter/Info

Evenemang: En helkväll med Özz och Måns på Södra Teaterns Stora Scen i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
27
kl: 19:00
Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen, Övrigt /

Özz Nûjen och Måns Möller kör en helkväll på Södra Teatern, det var längesen de lärde känna varandra men har inte stått på scen ihop så ofta. Nu bjuder de på en helkväll full med underhållning med material från nu och då. Om Özz Nûjen På Svenska Standupgalan 2014 blev Özz Nûjen korad till Årets manliga komiker med motiveringen: â?Med en utstrålning som försätter berg och en vilja att förändra världen är han branschens ledstjärna. Han har visat att han vill och kan leda nationen men vi hoppas han förgyller våra scener i många år framöver.â? Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland. Om Måns Möller För den stora publiken är Måns Möller mest känd för sitt egna tv-program Cirkus Möller, men även som ständig panelmedlem i Time Out och som programledare för Extra Extra. Hans humor är snabb, bred och vass. Måns är lite av en branschens retsticka när han gör parodier av kändisar och på kända företeelser. Det är på scenen som Måns Möller verkligen kommer till sin rätt. I det spontana mötet med publiken blixtrar det av komiska infall. Han ses som landets bästa improvisatör och kan hålla en kärleksfull låda med en publik som viker sig av skratt. Visst kan Måns humor hetta till lite, men den värmer alltid â?? inte bränns.
Biljetter/Info

Evenemang: Releasefest Janne Åström Villervallan @ Teater Lederman på TEATER LEDERMAN, GÄSTRIKEGATAN, STHLM i Stockholm. Genre: Folkmusik - Musik
maj
27
kl: 19:00
Stockholm, TEATER LEDERMAN, GÄSTRIKEGATAN, STHLM, Musik / Folkmusik

Låtar från nya Villervallan framförs live för första gången på en scen, hälsar Villervallanbandet: Jan Åström – sång Peder af Ugglas – gitarr Matts Alsberg – bas Mats Persson – trummor Göran Månsson – flöjt OSA senast 18 maj till kemmusik@norden.st Karl-Erik Mattsson: 070 692 64 29 eller till medborgare@janastrom.com Teater Lederman: 08 30 30 94 Cash is King! Hjärtligt välkomna! Janne Å Mer info: http://www.janastrom.com/2015/01/13/ny-skiva-slapps-under-varen-2015/
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholm Comedy Club LIVE med Johan Glans, Janne Westerlund mfl. på Södra Sällskapet i Stockholm. Genre: Show - Show
maj
27
kl: 20:00
Stockholm, Södra Sällskapet, Show / Show

Varje onsdag bjuder komikern Janne Westerlund in sina vänner och kollegor till standupshower på Åsög.111 På säsongsavslutningen ser ni Johan Glans, Janne Westerlund, Fernando, Jonas Starndberg och Magdalena Bibik. Missa inte huvudstadens hetaste humor.
Biljetter/Info

Evenemang: Johnny Rawls på Bryggarsalen Restaurang & Konferens i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
27
kl: 20:00
Stockholm, Bryggarsalen Restaurang & Konferens, Övrigt /

Blues och soulkungen från Memphis kommer till Sverige. Han är en veteran som har spelat med alla de stora namnen i genren- Little Milton, Bobby Bland, O V Wright, Joe Tex, ZZ Hill och många fler. Johnny Rawls är 'still going strong' och har vunnit många utmärkelser för sina skivor och framträdanden. Johnny Rawls kommer att bli uppbackad av Stockholms svängigaste soulfunkgrupp Top Dogs förstärkt med blåssektionen The Forlorn Blues Horns. Sätt på er era röda dansskor och kom till festen!
Biljetter/Info

Evenemang: Lupino Live: Moskus & Water Boogie System på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
maj
27
kl: 20:00
Stockholm, Fasching, Musik /

MOSKUS kombinerar ett personligt och modernt uttryck man vanligtvis finner hos långt mer erfarna musiker med en sprudlande energi och fördomsfri öppenhet. Moskus är ett minst sagt dynamiskt band som växlar mellan fri lek, utforskande allvar, säregna improvisationer och komponerade låtar. Den norska pianotrion Moskus föddes i den kreativa miljön på jazzlinjen på musikkonservatoriet i Trondheim. De har sina rötter i kammarjazzens bördiga jord, men hämtar också inspiration från såväl religiösa hymner som avantgardefilm och europeisk frijazz! De har hyllats av The Guardian, BBC, The Independent och turnerat flitigt i Europa, Japan och Kanada. Sammantaget ett av de mest intressanta unga banden på den norska jazzscenen! Anja Lauvdal - piano, tramporgel, synth, Fredrik Luhr Dietrichson - kontrabas, Hans Hulbækmo - trummor www.moskustrio.no| www.facebook.com/moskus WATER BOOGIE SYSTEM har beskrivits som en schizofren berg-och-dalbana som får adrenalinet att pumpa. De förenar progressiv jazz, slagkraftiga melodier, skeva discodängor och improvisation, alltsammans i underskönt koordinerade pastellfärger. Den Göteborgsbaserade kvartetten skriver sin musik tillsammans, och de hittar ofta inspiration till sina underfundiga texter i små, små notiser i tidningar. Sedan starten 2011 har de bland annat spelat på Umeå Jazzfestival, Dølajazz i Lillehammer, och Match&Fuse-festivalen i Rom. År 2012 fick de utmärkelsen "Årets Jazzdebutant" av SR P2 "Jazzlandet". I april 2014 släppte Water Boogie System sitt debutalbum â??Greetingsâ? som nyligen blev nominerad till Årets Jazz på Manifestgalan. Karin Verbaan â?? röst, Viktor Reuter â?? kontrabas, William Soovik â?? trummor, Jonathan Albrektson â?? klaviatur www.waterboogiesystem.com Impra är en förening vars främsta syfte är att främja kvinnliga musiker som arbetar med improvisation oavsett genre. Impras vision är ett musikliv i balans där alla har lika möjligheter att utöva detta yrke, oavsett kön, sexuell läggning eller härkomst. Kvinna för IMPRA omfattar även trans! Lupino Live är Impras liveklubb i Stockholm. www.impra.se
Biljetter/Info

Evenemang: Markandeya på Nalen - Stacken i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
27
kl: 22:00
Stockholm, Nalen - Stacken, Övrigt /


Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här