Att göra i Uppsala


PRESS
30 jan
kl: 21:22

Nya akter klara till Kingsizegalan

Fredagen den 27 februari är det dags för Kingsizegalan 2015 på Annexet i Stockholm.

Sedan tidigare är det klart att ingen mindre än amerikanska rapstjärnan Joey Bada$$ avslutar kvällen med en hel konsert, efter det att Ken Ring avrundat Gala-delen med ett liveframträdande. Joey Bada$$ släppte förra veckan sitt debutalbumt "B4.DA.$$" vilket direkt gick upp i amerikanska Billboardlistans topp.

Nu är samtliga artister för liveuppträdande denna kväll klara. Biljetter finns till försäljning via LiveNation.se.

Nedan följer hela uppställningen för denna grymma kväll.

Live under galan:
Ken Ring med Keya & TNT (Masa Music)
Näääk & Nimo (NY!)
Beldina
LöstFolk med Dani M
Yarah Bravo (NY!)
Kumba, Allyawan & Gee Dixon (NY!)
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra

Prisutdelning till ett antal av Sveriges främsta artister i ett tjugotal kategorier (Årets Album, Årets Grupp, Årets Video m.m.)

Galan leds av Behrang Miri och kvällen ramas in av DJ Qute bakom skivspelarna.

KONSERT EFTER GALAN: JOEY BADA$$ (US)

Svenska folket avgör vinnarna! Röstning pågår till 6:e februari: www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Kingsizegalan 2015
Kingsizegalan arrangeras sedan 2012 årligen av Kingsize Magazine. Det är en gala som prisar urban musik med fokus på svensk hiphop, men också med inslag av soul, r&b och reggae/dancehall. Svensk hiphop, liksom galan och KingsizeMagazine.se, har vuxit de senaste åren och tar nu ytterligare ett stort steg i och med samarbetet med Live Nation och en flytt till Annexet.

Namnsdag: Ivar Joar

31 januari 1906 – De sydamerikanska länderna Colombia och Ecuador drabbas av en jordbävning med en magnitud av 8,8 på richterskalan, varvid omkring 1 000 personer omkommer.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Belgoträff på Fyrishov Hall C i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 12:00
Uppsala, Fyrishov Hall C, Övrigt /

Årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare. Brygg något belgiskt eller franskt, enligt typdefinitioner eller efter eget huvud, och dela med likasinnade. Endast ett begränsat antal biljetter kommer att finnas tillgängliga vid entrén, för att säkra din plats och undvika köer så rekommenderar vi att du köper din biljett via Tickster. Besökare över 20 år är välkomna att lära sig mer om hembryggning. Alla besökarna är också domare i folkets val. Datum: lördag 31 januari 2015 Tid: 12-17 Plats: Fyrishov i Uppsala, hall C (Obs! Ny lokal). Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C. Se www.fyrishov.seför vägbeskrivning. Fyrishovs kiosk och restaurang erbjuder fika. På Fyrishov finns också bland annat äventyrsbad, simhall och bowling som kan roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen. Bryggare hittar du information om anmälan m m på www.shbf.se Frågor? Mejla till belgo snabel-a carlstrom punkt org Boendetips Några tips för tillresande som behöver en kudde att luta örat mot. Fyrishovs camping och stugby har campingstugor för 4-5 personer: www.fyrishov.seUppsala vandrarhem vid Kvarntorget: www.uppsalavandrarhem.seVandrarhem Uppsala vid Kungsängstorg ligger centralt i Uppsala: www.vandrarhemuppsala.se För den som föredrar hotell finns många alternativ, t ex Hotel Uppsala som ligger centralt på Kungsgatan 27: www.profilhotels.se/hoteluppsala/ Vid inställt evenemang löses köpta biljetter tillbaka i en månad framåt från evenemangsdatumet. Varmt välkommen! Uppsala Hembryggareförening och Svenska Hembryggareföreningen
Biljetter/Info

Evenemang: Vernissage/opening Taus Makhacheva - (In)Sidenotes på Uppsala konstmuseum i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 12:00
Uppsala, Uppsala konstmuseum, Övrigt /

TAUS MAKHACHEVA (In)sidenotes 31 januari – 8 mars 2015 Vernissage/Opening lördag 31 januari 12.00-16.30 Invigning/Inauguration 15:00: Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, inviger utställningen. Taus Makhacheva närvarar vid invigningen. Inbjudan via facebook ger fri entre under vernissagedagen. Anmäl dig här och säg till personalen i receptionen när du kommer. Med videon som främsta uttrycksmedel återvänder Taus Makhacheva till uppväxtens Dagestan. Hon tillhör den etniska gruppen avarer i Dagestan, men är även verksam i Moskva och på en internationell konstscen, med masterexamen från Royal College of Arts i London. Utställningen visar fotografi, objekt och videoverk ofta med performativa inslag från de senaste åren. På Köttinspektionen i Uppsala presenteras en parallell utställning med Taus Makhacheva och den dagestanska konstnärskollegan Musay Gayvoronsky 20-28 februari. I samarbete med haka-gruppen. (In)sidenotes är den första större separatutställningen med konstnären Taus Makhacheva i Sverige. Med videon som främsta uttrycksmedel återvänder hon till uppväxtens Dagestan. Det kaukasiska bergslandskapet, i sin bländande skönhet, blir projektionsyta för en berättelse om klansamhällets traditioner, ett ryskt och sovjetiskt kolonialt förtryck, men också människans relation till naturen. Utmärkande i Taus Makhachevas konstnärliga projekt är den dubbla identitet hon själv besitter. Inifrånperspektivet ger henne tillgång till specifika miljöer och sociala sammanhang. Samtidigt använder hon likt etnologen en distans i skildrandet av lokala traditioner och syn på könsroller. I de nyproducerade filmerna Super Taus föreslår konstnären en ny dagestansk kvinna som i sin pastorala nedtonade klädsel försetts med superkrafter för att både rucka på ”naturlagarna” i landskapet såväl som i samhället. Till utställningen har Madina Tlostanova skrivit essän Border Sensibility. Madina Tlostanova är professor i filosofi i Moskva och forskar kring postsovjetisk kultur, konst och litteratur samt sociala rörelser. PROGRAM Lördag 31 januari 12.00-16.30 Vernissage: Taus Makhacheva,(In)sidenotes. Invigning 15.00: Marlene Burwick, Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, inviger utställningen. Taus Makhacheva närvarar under invigningen. Lördag 31 januari 13.30-16.00 Familjelördag: Super Taus – teckning och skulptur Lördag 14 februari 14.00 Visning: Taus Makhacheva,(In)sidenotes Fredag 20 februari 17.00-19.00 Vernissage: På Köttinspektionen Musay Gayvoronsky och Taus Makhacheva Onsdag 25 februari 18.00 Samtal och visning: Konstnären Natasha Dahnberg samtalar med intendent Rebecka Wigh Abrahamsson om utställningen (In)sidenotes av Taus Makhacheva, om att söka kulturella rötter och konstnärens position som observatör och samhällsskildrare.
Biljetter/Info

Evenemang: Irländskt! på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 12:00
Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress, Övrigt /

Vår irländska musikfest får en efterlängtad uppföljare! Lördagen den 31 januari kommer Uppsala Konsert & Kongress att åter bubbla av den bästa Irländska musiken. Det blir garanterat uppsluppna pubspelningar, initierade workshops och konserter med tongivande veteraner och några av Irlands hetaste band, som Lúnasa, Lynched och Sharon Shannon med Alan Connor.
Biljetter/Info

Evenemang: Irländskt! - Sharon Shannon med Alan Connor på Uppsala Konsert & Kongress Sal B i Uppsala. Genre: World Music - Övrigt
januari
31
kl: 15:00
Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B, Övrigt / World Music

Sharon Shannon med Alan Connor Sharon Shannon är en av Irlands mest uppskattade sångare och musiker. Med dragspelet av märket Castganari som ständig följeslagare och musiken bokstavligen talat och uti fingerspetsarna har hon fått kultstatus över hela världen. Hon har bjudits in att turnera med en lång rad av de allra största musikprofilerna: Bono, Sinead OConnor, Jackson Browne, Steve Earle, Mark Knopfler, The Chieftains, The Waterboys, Willie Nelson, Nigel Kennedy, Alison Krauss och kultsångaren Shane MacGowan. Hon ger sig gärna i kast med andra genrer, men är samtidigt den irländska musiksjälen personifierad. 2013 fyrade hon av ett magnifikt 21-årsjubileum med ett samlingsalbum fyllt av låtar från sina nio storsäljande studioalbum. På den efterföljande jubileumsturnen fanns vid hennes sida multiinstrumentalisten Alan Connor som i en person förenar både den traditionella irländska musiken, genuin blues och musik med rötter i New Orleans. Med sin gitarr, uppmickat fotstamp, piano och direktinspelade loopar skapar han ensam en hel orkester. Vid den här konserten hör vi Sharon Shannon i både gamla och nya låtar och åter har hon Alan Connors enmansorkester med på scenen. Konsertlängd: cirka 75 min ingen paus www.ukk.se Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress
Biljetter/Info

Evenemang: Det Ultimata Upproret - Uppsala på Pingstkyrkan Uppsala i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 19:00
Uppsala, Pingstkyrkan Uppsala, Övrigt /

Sverige behöver ett nytt slags uppror. Ett positivt uppror som handlar om att se medmänniskor. Sprida glädje till sin omgivning, våga gå mot strömmen. Sitta brevid den som är ensam i klassrummet, be för sin skola. Ge en bibel till någon som behöver en, visa sann kärlek. Det är det ultimata upproret. Kvällen blir en folkfest fylld av glädje, inspiration och uppmuntran där vardag, Jesus och världsförbättring står i fokus. När? 31/1 Var? Pingstkyrkan, Uppsala Välkommen!
Biljetter/Info

Evenemang: Irländskt! - Lúnasa & Lynched på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala. Genre: World Music - Övrigt
januari
31
kl: 19:30
Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress, Övrigt / World Music

Lúnasa Med en kvarts miljon sålda och i flera fall prisbelönade album är Lúnasa ett av Irlands mest uppskattade och framstående band. Med svindlande virtuositet och enastående musikalitet får de även den allra stelaste lyssnaren att svänga med. De turnerar över hela världen och har besökt internationellt kända arenor som The Hollywood Bowl, National Concert Hall i Dublin, operan i Sydney och Moskvas internationella musikhus. De har också framträtt i Vita huset. Deras spelskicklighet och förmåga att förnya sig har fört Lúnasa fram till en frontposition inom den keltiska musiken. Och de gör ständigt nya landsvinningar, som till exempel deras konserter med irländska radions orkester RTÉ. – Det är bara att tacka och ta emot att den irländska musiken är så mångsidig! Vi hittar hela tiden nytt material, nya melodier, som vi kan använda. Alla i bandet har en stark vilja och passion för musiken, det håller både oss själva och den musikaliska traditionen levande, säger flöjtisten och whistle-spelaren Kevin Crawford. Bandet bildades 1996 av Seán Smyth, Trevor Hutchinson och Donogh Hennessy efter en skandinavienturne och har sedan dess varit en av Irlands mest efterfrågade grupper. Vid sidan av Lúnasa samarbetar medlemmarna med några av världens främsta artister. Trevor Hutchinson har nyligen turnerat med The Waterboys, Cillian Vallely medverkar på Bruce Springsteens senaste platta High Hopes, Kevin Crawford har turnerat med Martin Hayes och John Doyle och Ed Boyd med Flook och Cara Dillon. Seán Smyth – fiol, tin whistle och low whistle Kevin Crawford – flöjter, tin whistle och low whistle Trevor Hutchinson – kontrabas Cillian Vallely – uilleann pipe (irländsk säckpipa) tin whistle och low whistle Ed Boyd – gitarr Lynched Gruppen Lynched senaste album ”Cold Old Fire” fick fantastiska recensioner. ”Ett passionerat och fullkomligt fängslande album”, skrev tidningen FRoots. ”Otyglat men sammanhållet, både rötter och magkänsla. Så förbannat bra!” enligt legendariske Mike Harding i sin Folk Show. Lynched är starkt förankrade i den irländska musikmyllan med grupper som Planxty och Dubliners, samtidigt som de lyckas vara både radikala och nytänkande. Med traditionella instrument som uilleann pipe, den irländska säckpipan, dragspelet concertina, fiol, och gitarr ackompanjerar de själva sin fyrstämmiga sång och skapar en egen och helt oemotståndligt medryckande musik. De mixar humoristisk music-hall-underhållning med gatusånger, traditionella irländska publåtar med musik från 1800-talets kringresandetradition. Dessutom en stor del eget material. Lynched bildades som en experimentell psykedelisk folkpunk-duo av bröderna Ian och Daragh för femton år sedan, men har sedan dess genomgått flera inkarnationer. Med tiden har de lätt anarkistiska dragen fått sällskap av den irländska musiktraditionen. Kombinationen är fantastisk och uppmärksamheten har varit överväldigande. Medlemmarna har inte velat begränsa sig till bara konserter eller skivor utan har även medverkat vid filminspelningar, komponerat filmmusik och gjort TV-dokumentärer. Efter att deras album ”Cold Old Fire” släpptes 2013 har de också varit på en omfattande USA-turne. Ian Lynch – gitarr, uilleman pipe (irländsk säckpipa) sång Darragh Lynch – gitarr, uilleman pipe (irländsk säckpipa) sång Radie Peat – concertina (litet dragspel), sång Cormac Dermody – fiol, sång Konsertlängd: cirka 2 x 45 minuter www.ukk.se Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress
Biljetter/Info

Evenemang: HIGHWAY STARS 30-årsjubileum på Svandammshallarna i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 20:00
Uppsala, Svandammshallarna, Övrigt /

HIGHWAY STARS - 30 år i glitter och platå! Välkomna till Highway Stars på Svandammshallarna den 31 januari. Beppe the Swede är som vanligt världens bästa DJ som värmer upp med 70-talets tunga floor-fillers från 20.00 då dörrarna öppnar. Kl. 21.30 går Highway Stars på för ett första set. Ca 22.45 börjar spelar Highway Stars andra setet. Beppe håller er varma däremellanâ?¦och efter! P.S. Glöm inte att plocka fram platådojjorna och de finaste discosvidarna!! D.S. I år är det dessutom 30-årsjubileum för hjältarna från Jumkil som utlovar en fantastisk jubileumsshow! Oh vilket party.... Join the disco & glam!! Nattklubb. 20-årsgräns.
Biljetter/Info

Evenemang: Reverend April – Releasespelning på Interpool Uppsala i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 20:00
Uppsala, Interpool Uppsala, Övrigt /

I januari släpper vi vårt debutalbum ”This is the way it was meant to be” på Spotify! Detta ska självklart firas med en releasespelning som kommer att äga rum lördagen den 31/1 på Interpool i centrala Uppsala! Ingen entrekostnad. Skivan kommer inte bara att släppas på Spotify, iTunes mm utan finns så klart också att köpa på releasefesten. Efter att vi har spelat så blir det nattklubb med dans till gryningen (eller nåja, stängningsdags). Skivan finns att köpa på iTunes, att lyssna på på Spotify och en mängd andra digitala tjänster. http://open.spotify.com/album/4UmHJFFxSXzbqk5booTZou Bandet består som vanligt av: Elin Hammarbäck - sång Andreas Johannesson - gitarr, kör Jens Westerinen - bas Johan Persson - trummor Vi går på kl 20! Ses då!
Biljetter/Info

Evenemang: Bonefish @ Pitchers, Uppsala på Pitchers Uppsala i Uppsala. Genre: - Övrigt
januari
31
kl: 21:00
Uppsala, Pitchers Uppsala, Övrigt /

Vi drar igång våren med att gigga på Pitchers i Uppsala. Med oss har vi den rykande färska singeln Jimmy!! som släpptes precis innan jul. Vi kommer att spela en hel del nytt material såväl som låtar från förra årets EP samt från debutalbumet. Bandet: Bie Karlsson, gitarr och sång Anders Nylle Thoor, bas och sång, Lasse Nilsen, gitarr och sång, Rasmus Rasmusson, trummor. Lyssna på Spotify: http://open.spotify.com/album/7nJGu46rP99XccV0F1nsJ8 Youtube: http://youtu.be/ErnrhWYUbfA http://www.youtube.com/watch?v=j6vc1qn1blY http://www.youtube.com/watch?v=6_PbI2j_Mvo http://www.youtube.com/user/BonefishSWE?feature=watch Homepage: www.bonefishswe.com https://www.facebook.com/BonefishSWE
Biljetter/Info

Evenemang: Kammarsolisterna och Pöntinen på Uppsala Konsert & Kongress Sal B i Uppsala. Genre: Klassisk - Musik
februari
01
kl: 16:00
Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B, Musik / Klassisk

Solist: Roland Pöntinen, piano Gabriel Faure (1845–1924) Nocturne nr 4 i Ess-dur Impromptu nr 2 i f-moll Nocturne nr 11 i fiss-moll Pianokvintett nr 2 i c-moll Alfred Schnittke (1934–1998) Pianokvintett Uppsala Kammarsolister Nils-Erik Sparf, violin Klara Hellgren, violin Bernt Lysell, violin Susanne Magnusson, viola Erik Wahlgren, cello Arrangör: Musik i Uppland www.musikiuppland.se
Biljetter/Info

Evenemang: Favoritsånger Från Pippi, Emil Och Madicken & Peter Och Vargen på Missionskyrkan, Uppsala i Uppsala. Genre: - Övrigt
februari
01
kl: 16:00
Uppsala, Missionskyrkan, Uppsala, Övrigt /

’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi. ’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’ (citat från Pippi Långstrump går ombord) Uppsala Blåsarsinfonietta inleder det nya året med en stor familjekonsert. Gästsolister är alla de fantastiska unga sångarna från årskurs 4 vid Uppsala Musikklasser. På programmet står odödliga sånger ur Astrid Lindgrens filmer – musikskatter signerade Ulf Björlin, Georg Riedel och Jan Johansson. Uppsala musikklassers unga sångare framträder som solister och som kör i musik från Pippi, Madicken, Emil, Saltkråkan m fl. Vi ägnar en hel konsert åt musik som sätter igång fantasin. Föreställningen inleds med den ryska musiksagan om Peter och Vargen där Marika Lagercrantz berättar historien tillsammans med orkesterns som gestaltar de olika karaktärerna. Utöver detta framträder Klara Blomgren, en av orkesterns yngre musikanter, som solist med orkestern i Trumpeter’s Lullaby av Leroy Anderson. Uppsala Blåsarsinfonietta är en orkester där man lyckas kombinera spelglädje med hög ambitionsnivå. Orkestern består av musiker med väldigt olika bakgrund där man tillsammans skapar harmoni. -- Marika Lagercrantz -- Marika Lagercrantz har sedan mitten av 70-talet verkat som skådespelare, regissör och dramatiker för både scen och film. Som filmskådespelare har Lagercrantz medverkat i en mängd svenska långfilmer och TV-dramer. Bland de roller hon gjort kan nämnas rollen som miljöaktivist i TV-serien Blueprint (1992), huvudrollen som Rita i Drömmen om Rita (1993), rollen som lärarinna i Bo Widerbergs Lust och fägring stor (1995) och rollen som åklagare i TV-serien Emma åklagare (1997). Hon har senare även medverkat i bland annat Män som hatar kvinnor (2009). Under sin karriär har Lagercrantz belönats med och nominerats till flera priser. 1993 mottog hon filmtidskriften Chaplins pris för sina stridbara kvinnoroller och 1994 nominerades Lagercrantz till en Guldbagge i kategorin Bästa skådespelerska för sina insatser i filmerna Drömmen om Rita och Morfars resa. För sina insatser i Lust och fägring stor belönades hon med en Silverdelfin vid en filmfestival i Troia och nominerades även till en Guldbagge för samma rollprestation. Marika Lagercrantz var 2011–2014 kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin. -- Uppsala Musikklasser -- Uppsala Musikklasser har funnits i över 30 år och består idag av sångklasser i årskurserna 3-9 samt musikklasser på Katedralskolan, som är en av Uppsalas gymnasieskolor. Skolan är en friskola som drivs av Stiftelsen Uppsala Musikklasser och verksamheten erbjuder undervisning med inriktning både på sång och orkesterspel. Från och med hösten 2010 finns Uppsala Musikklasser i det anrika Seminariet som ligger i Luthagen i centrala Uppsala. Musikklasserna har till stor del en konserterande verksamhet som förutom årliga vårkonserter i Universitetsaulan och Luciakonserter i Domkyrkan även gör musikaler och stora körverk som Mozarts och Brahms Requiem med orkester och professionella sångsolister. Musikklasserna har även samarbeten med andra musiker, som nu med Uppsala Blåsarsinfonietta, och tidigare har vi haft konserter med bl.a. Peter Mattei, Olle Persson, Trio X och Veronica Maggio. -- Leif Karlsson, Uppsala Blåsarsinfoniettas konstnärlige ledare -- Efter 4 års musikhögskoleutbildning med inhopp i Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgssymfonikerna, Stockholmsoperan och Kungl. Filharmoniska orkestern fick Leif Karlsson 1979 anställning som soloslagverkare i Västerås Symfoniorkester. Vid samma tid startades ensemblen Kroumata med Leif Karlsson som en av grundarna Sedan dess har han tillsammans med Kroumata rest världen runt för att sprida svensk kultur och framföra svensk musik. Solistuppgifter med Los Angeles Philharmonic, Berliner Symphoniker, WDR Rundfunkorchester, Göteborgssymfonikerna, Islands Symfoniorkester, Sverige Mer info finns på arrangörssidan!
Biljetter/Info

Evenemang: W-Dagens Eventvecka 2015 på Uppsala, Sweden i Uppsala. Genre: - Övrigt
februari
02
kl: 00:00
Uppsala, Uppsala, Sweden, Övrigt /

Här är schemat för W-dagens eventvecka 2015! :D Anmälningslänkar finns under informationen om respektive event som kräver anmälan samt på w.utn.se/sv/w-dagen-2015/aktiviteter, där du även kan hitta mer detaljerad information om de olika eventen. Fre 30/1 Tjuvstart: Lunchföredrag med Sweco 12.15, Siegbahnsalen I samarbete med STS och ES Det bjuds på lunch, föranmälan krävs Anmäl dig här: PLATSERNA ÄR SLUT Mån 2/2 INVIGNINGSCERMONI med Pär Holmgren (Hedersdoktor vid UU och fd. tv-meteorolog) Inspirationsföreläsning om de tre stora utmaningarna Ekologi, Ekonomi och Energi, och deras samspel. 12.15 - Paulan, ITC De 150 första anmälda bjuds på lunch, 100 drop-in-platser ÅTTIO exemplar av Pärs bok Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt kommer att lottas ut Anmäl dig här: http://www.bit.ly/w-invigning Tis 3/2 Paneldiskussion om hållbar matproduktion 18.30 - 20.30 - Slottsbiografen Det bjuds på snittar och dryck, drop-in Ons 4/2 Forskarlunch med Mikael Höök, universitetslektor i forskningsgruppen Globala Energisystem vid Uppsala Universitet Föreläsning om omställningsutmaningen, det vill säga om och hur snabbt det är möjligt att ställa om från dagens fossilberoende samhälle till ett hållbarare system med förnybar och alternativ energi. 12.15 - Polhemsalen, Ångströms Det bjuds på lunch, föranmälan krävs Anmäl dig här: http://www.bit.ly/w-forskarlunch Ons 4/2 Workshop med Jordens Vänner om klimaträttvisa 17.30 - 20.30 - Norrlands, Geocentrum Ta med matlåda. Det bjuds på kaffe och te, föranmälan krävs Anmäl dig här: http://www.bit.ly/w-workshop Tors 5/2 Lunchevent med SGU 12.15 - Polhemsalen, Ångströms Det bjuds på fika, drop-in Tors 5/2 Filmkväll 18.30 - Hambergsalen, Geocentrum Det bjuds på snacks, drop-in Fre 6/2 W-DAGEN 8.00 - 15.00 - Geocentrum Lör 7/2 Idrottsevent med sektionens idrottsansvariga 10.00 - 11.00 - Svettishuset Drop-in Lör 7/2 W-dagsgasquen 17 dk, GH-nation Anmälan till gasquen öppnar onsdag 21/1 kl18.00 länk till facebookevent: http://bit.ly/w-sittning länk till anmälan: PLATSERNA ÄR SLUT
Biljetter/Info

Evenemang: Poetry Slam Uppsala Deltävling #1 på Reginateatern i Uppsala. Genre: - Övrigt
februari
02
kl: 19:00
Uppsala, Reginateatern, Övrigt /

Poetry Slam är tillbaka på Reginateatern! Poetry Slam är en tävling i Poesi där varje poet har max 3 minuter att framföra sin egenskrivna dikt helt utan rekvisita. Publiken agerar själva som jurygrupper och röstar tillsammans fram en vinnare för kvällen! Kom och lyssna, läs & rösta Vi öppnar bar & cafe 18.00 Det kostar gratis och vi kör igång kl.19.00!! Följande regler gäller: Regler -Poetry Slam är en tävling i poesi. -Den leds av en Master of Cermonies. -Juryn utgörs av publik. -Du läser dikter du skrivit själv. -Ingen rekvisita får användas. -Du har max 3 minuter på dig. -Du får poäng, max 10. -Du går ev. vidare till semifinal och final. - därför måste varje poet vara beredd att läsa 3 dikter Vid frågor kontakta maja.olsson1@uppsala.se
Biljetter/Info

Evenemang: The United States Ambassador H.e. Mark Brzezinski Visiting Geijerska Studentföreningen At Uppsala University på Universitetshuset i Uppsala. Genre: - Övrigt
februari
03
kl: 18:00
Uppsala, Universitetshuset, Övrigt /

Info in English below. Som startskott för vårterminen står Geijerska studentföreningen som värd för H.E. Mark Brzezinski, USA:s ambassadör i Sverige! Ta tillfället att lyssna när ambassadören talar på temat "USA in a multipolar world". Plats: Universitetshuset, Sal X Tid: 18:00 (platser intagna 17.45) Inträde: Evenemanget är öppet för alla och är gratis. Företräde ges åt föreningens medlemmar och övriga släpps in i mån av plats - så var där i god tid! Medlem kan man bli gratis här: http://fmsf.se/bli-medlem/ Välj då "FMS-Uppsala". Väl mött den 3 februari! Happy holiday greetings från Geijerska! ---------------------------------------------------------------------------- Welcome to listen to Mark Brzezinski, the United States Ambassador to Sweden (US Embassy Sweden), when he visits Geijerska studentföreningen at Uppsala University, as a great start to the spring semester! Location: University building, Lecture hall X Admittance: Open to everyone, free entrance. Time: 18.00 (seats taken by 17.45) See you on February 3!
Biljetter/Info

Evenemang: Among Lynx @hijazz Uppsala på Bistro Hijazz i Uppsala. Genre: - Övrigt
februari
06
kl: 00:00
Uppsala, Bistro Hijazz, Övrigt /

Jajjemen! Vi har en helkväll på Hijazz den 6:e februari, fyllda av amerikansk inspiration, detta får ni inte missa! Kanske dyker det upp nån gammal goding på scen.. den som kommer får se! I slutspurten innan vinylerna är redo finnes tygkassar och stickers i merchväg. Vi ses! / Moa, Elin, Evami, Tove
Biljetter/Info

Hämta fler evenemang

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här