Att göra i Uppsala


PRESS
29 maj
kl: 11:33

Lasse Sigfridsson Gör Succé - Etta På Sverigetopplistan!

När Lasse Sigfridsson bestämde sig för att göra slag i saken och spela in sina favoritlåtar från sin tid i Lasse Stefanz hade han målet inställt på en sak, att ta låtarna tillbaks till Nashville i USA och spela in dem på plats, med några av de mest meriterade studiorävarna i countryvärldens huvudstad.

- För det var ofta så när vi satt och valde låtar, att vi lyssnade mycket på låtar från amerikanska countryartister och som vi sedan spelade in, säger Lasse.

Sagt och gjort - under ett par veckor våras spelades albumet in och i förra veckan släpptes det, och ingen kan säga att det var en dum tanke Lasse kommit på. För denna vecka gick albumet "På mitt sätt" rätt upp i toppen på den svenska topplistan!

- Det är helt otroligt. Det är så jag får nypa mig i armen för att se att jag inte drömmer. Visst jag har legat etta på topplistan med Lasse Stefanz och det var såklart kul, men som soloartist, det hade jag aldrig vågat hoppas säger Lasse. Det känns helt underbart!

På skivan samsas countrylåtar från USA som hans gamla band spelat in med ett gäng andra Lasse Stefanz-låtar som Lasse tyckte passade det sound Nashville-killarna kunde erbjuda och resultatet blev precis så bra som han bara vågat drömma om.

- Att få vara på plats och se dessa killar lira på låtar som jag levt med så länge och se när de gjorde dem till något nytt och fräscht var helt fantastiskt. Det ska bli otroligt kul nu är att få ringa till dom och berätta att de ligger etta på den svenska topplistan. För dom är jag Lassie. De tyckte det var kul att jag var döpt efter en hund skrattar Lasse.

Lasses sommar är fullbokad med konserter i alla former. Det är både allsångskvällar, renodlade konserter och som gästartist på olika danskvällar. Bland annat under Dansbandsveckan i Malung.

Lasse Sigfridsson facebookATENZIA RECORDS


Presskontakt: Rickard Werecki Lycknert, pr@werecki.com tfn:0707-178008 

werecki promotion company 

Pressbilder/pressinfo och downloads se: www.werecki.com

Kontakt: Atenzia Records Anneli Yinen via mail: anneli.ylinen@ginza.se

Atenzia Records är ett av Sveriges största oberoende skivbolag med folklighet som sitt motto.Vi startade våren 2011 och vi har släpps över 100 album varav över 40 hamnat på den svenska topplistan och ett tjugotal av dessa på topp 20. Vi har ett flertal grammisnomineringar. Vi har vunnit Manifestpriset tre år i följd och vi fick juryns specialpris på Guldklavengalan 2013. En gala där våra band varit nominerade och vunnit många priser. Atenzia Records ligger mitt i Västergötland i Fåglum (5 km från Nossebro).

Atenzia facebook


werecki promotion company - Promotion mot Press, Radio, Ny media och TV. Projektledning och rådgivning i samband med skivreleaser, teaterpremiärer, konserter, turnéer och krogshower. Promotionturneér, pressdagar med både internationella som nationella artister inom musik, teater och nöjesbranschen.

Besök oss gärna även på: www.werecki.com

Rickard Werecki Lycknert

e-post: pr@werecki.com
telefon: 0707-178008

werecki promotion company - Skivartister, Konserter, Teater, Turnéer och Krogshower.

Namnsdag: Vera Veronika

30 maj 1971 – Europarådets avtal om au pair-placering, som har antagits 1969, träder i kraft. Det innebär att au pair-placerade personer varken ska räknas som hushållspersonal eller studenter. Till dags dato (2015) har endast sex stater godkänt avtalet (Luxemburg har till och med sagt upp det 2002) och även om det har föreslagits att Sverige ska godkänna det har så ännu inte skett.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Cirkus Scott - Familjeshow på Stort Vitt Tält, Gränby Cirkusplats i Uppsala. Genre: Cirkus - Show
augusti
29
kl: 16:30
Sponsor Uppsala, Stort Vitt Tält, Gränby Cirkusplats, Show / Cirkus

Helt Ny Show - Glädje, Humor och Spänning för hela familjen. Cirkusparken öppnar 1h innan showen. Någon har lämnat ett fotavtryck utanför cirkustältet. Avtrycket är otvetydigt ett avtryck av en elefant! Men på Cirkus Scott har vi ju inga elefanter? Vem kan då ha lämnat avtrycket? Kom med och hjälp Robert och hans vänner lösa mysteriet i sommarens roligaste cirkusäventyr!

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Barnens konserthus - Majas alfabetssånger på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala. Genre: Familjeföreställning - Övrigt
maj
30
kl: 13:00
Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress, Övrigt / Familjeföreställning

Majas alfabetssånger Familjekonsert för både stora och små! Majas alfabetssånger har blivit riktiga klassiker, under många år har de sjungits av barn både hemma och i skolan. Lyssna till den yngsta årskursen i Uppsala Musikklasser när de sjunger de vackra och finurliga sångerna om bokstäverna. En livsbejakande konsert med mycket sångglädje. Linnékvintetten har låtit arrangera sångerna för brasskvintett. Linnékvintetten är anställda vid Musik i Uppland och spelar även i Uppsala Kammarorkester. De har stor vana och erfarenhet av att samarbeta med olikakörer. Ensemble Bengt Fagerström, trumpet Paul Hägglöf, trumpet Lennart Stevensson, horn Birgitta Lagerstedt, trombon Alexander Skylvik, tuba Ålder: Från ca 4 år Konsertlängd: ca 40 min www.ukk.se Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musik i Uppland med stöd av Musikens Hus Vänner
Biljetter/Info

Evenemang: Pelle Svanslösvandringar i Uppsala 13:00 på Domkyrkoplan i Uppsala. Genre: - Övrigt
maj
30
kl: 13:00
Uppsala, Domkyrkoplan, Övrigt /

Pelle Svanslös â?? Sveriges snällaste och mest kända katt Har du hört om katten som inte har nå'n svans? Pelle Svanslös är kanske Sveriges mest kända katt och han levde sitt liv i Uppsalas klassiska kvarter. Pelle kom som liten kattunge till stan från landet. En råtta hade bitit av hans svans, så därför var han lite annorlunda än de andra katterna och blev alltsom oftast utsatt av elakheter från Måns, Bill och Bull. Det Pelle inte hade i svansföring, kompenserade han med ett mycket gott hjärta och stor klokhet. Inte konstigt att den söta Maja Gräddnos blev mycket förtjust i Pelle. Pelle Svanslös är inte bara en saga. Det är också en berättelse om utanförskap och rätten att vara som man är. Under vandringarna i de klassiska Uppsalakvarteren berättar Pelleguiden om små kända och okända anekdoter ur Pelle Svanslös och de andra katternas liv.
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring BIG 6 i Uppsala på Domkyrkoplan i Uppsala. Genre: - Övrigt
maj
30
kl: 14:00
Uppsala, Domkyrkoplan, Övrigt /

Uppsala är en stad med anor och har varit ett viktigt maktcentrum. Idag är vi en av Sveriges fyra storstäder och erbjuder allt från 1500-talsruiner och kyrkor till gitarrfestivaler och spjutspetsforskning. Våra auktoriserde guider levandegör historia och nutid, sanningar, sagor och myter. Sevärdheter, historier och skatter i Uppsala stad På vandringen genom klassiska Uppsalakvarter får du höra om spännande händelser ur Uppsalas historia under 700 år. Du får se berömda byggnader och lära känna intressanta och betydelsefulla personer som är berömda långt utanför Sveriges gränser. Vi ser bland annat Uppsala Domkyrka, Nordens största katedral, Museum Gustavianum med sin berömda kupol, Universitetshuset, universitetsbiblioteket Carolina Rediviva med Silverbibeln , Uppsala slott och Botaniska trädgården. Reguljära visningar Under sommaren erbjuder vi i samarbete med Föreningen Uppsala Guider (FUG) reguljära stadsvandringar med auktoriserad Uppsalaguide.
Biljetter/Info

Evenemang: Akademiska kapellet: Vårkonsert på Uppsala Universitets Aula i Uppsala. Genre: Klassisk konsert - Musik
maj
30
kl: 15:00
Uppsala, Uppsala Universitets Aula, Musik / Klassisk konsert

Kungliga Akademiska kapellet är Uppsala universitets symfoniorkester. Orkestern grundades 1627 och hör till de äldsta i Europa. Sedan 2002 leds Akademiska kapellet av director musices Stefan Karpe. På denna konsert framförs Ravel: Le tombeau de Couperin Prokofiev: Pianokonsert nr 3 Sibelius: Symfoni nr 5 Solist: Roland Pöntinen Dirigent: Stefan Karpe Konserten framförs även 31 maj i Gustaf Vasa kyrka, Stockholm, kl. 17.00, samt på Wisby strand, Visby, 7 juni, kl. 15.00. Entré: 120 kr (inkl. serviceavg) Gratis för barn och student (med stud.leg.). Barn- och studentbiljetter delas ut på konsertdagen, samt i Uppsala universitets reception på S:t Olofsgatan 10 B en vecka innan konsert. Tider Insläpp kl 14.30 Start kl 15.00 Spellängd: ca 1,5 h inkl paus
Biljetter/Info

Evenemang: Uppsala Sunsplash med Dani M, Labyrint, mfl! på Svandammshallarna i Uppsala. Genre: - Övrigt
maj
30
kl: 20:00
Uppsala, Svandammshallarna, Övrigt /


Biljetter/Info

Evenemang: Magic II på Katalin, Uppsala i Uppsala. Genre: - Övrigt
maj
30
kl: 21:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Övrigt /

Tributebandet Magic II. De bästa låtarna från mitten av 1960-talet i tidstrogna versioner. Maths Isacson, elbas Mats-Olof Söderberg, orgel, kompgitarr, sång Emanuel Åström, sång, munspel Lennart Öhrn, trummor, sång Richard Öhrn, sologitarr, sång.
Biljetter/Info

Evenemang: Räfven Spelar I Håga By, Uppsala på Kulturoasen i Uppsala. Genre: - Övrigt
maj
31
kl: 14:00
Uppsala, Kulturoasen, Övrigt /

Räfven är tillbaka! Åttamannabandet från Göteborg bjuder in till releasekonsert för den nya skivan Bring back the Dinos! Smutsigt, stökigt, svängig. Mer information finns på: http://www.kulturoasen.se
Biljetter/Info

Evenemang: Uppsala 86ers vs Carlstad Crusaders på Studenternas Ip i Uppsala. Genre: Övrig sport - Musik
maj
31
kl: 16:00
Uppsala, Studenternas Ip, Musik / Övrig sport

Matchen är Uppsala 86ers femte Superseriesäsongen 2015.

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Unt-Cupen 2015 Fotboll på Skogsvallen/Storvreta i Uppsala. Genre: Fotboll - Sport
juni
05
kl: 00:00
Uppsala, Skogsvallen/Storvreta, Sport / Fotboll

Storvreta IK arrangerar Sveriges äldsta fotbollsturnering för ungdomslag, den populära UNT-cupen för 67:e gången. Cupen, som är öppen för pojk- och flicklag födda -08, -07, -06, -05, -04, -03 och -02 spelas på Skogsvallen och Vretavallen i Storvreta eftermiddag 5 juni till 7 juni 2015. Vi kommer även ha kul mellan matcherna vi spelar! Vad sägs om flyga helikopter över Storvreta, eller köp ett aktivitetsband klättra på klätterväggar hoppa hoppborg studsa på trampolin eller testa någon utav vatten aktiviteter som kommer attfinnas på området! Välkomna!
Biljetter/Info

Evenemang: Uppsala Vasafestival 2015 på Uppsala Slott, Uppsala i Uppsala. Genre: - Övrigt
juni
05
kl: 10:00
Uppsala, Uppsala Slott, Uppsala, Övrigt /

Här får du under tre dagar möjligheten att grotta ner dig i 1500-talet, se tidsperioden återupplivas i teaterframträdande och musik samt ströva omkring bland marknadsstånd och lyssna på spännande föredrag! (Öppettiderna kan komma att ändras)
Biljetter/Info

Evenemang: Uppsala Vasafestival på Vasaborgen Uppsala Slott i Uppsala. Genre: - Övrigt
juni
05
kl: 12:00
Uppsala, Vasaborgen Uppsala Slott, Övrigt /

Välkommen till Vasaborgen Uppsala Slott! Här får du under tre dagar möjligheten att grotta ner dig i 1500-talet, se tidsperioden återupplivas i teaterframträdande och musik samt ströva omkring bland marknadsstånd där du kan köpa föremål som har med denna annars bortglömda tidsperiod! Eller varför inte gå på något föredrag eller workshop samt se våra ryttare och svärdsfolk!
Biljetter/Info

Evenemang: Uppsala Vasafestival Helgbiljett på Vasaborgen Uppsala Slott i Uppsala. Genre: - Övrigt
juni
05
kl: 12:00
Uppsala, Vasaborgen Uppsala Slott, Övrigt /

Välkommen till Vasaborgen Uppsala Slott! Här får du under tre dagar möjligheten att grotta ner dig i 1500-talet, se tidsperioden återupplivas i teaterframträdande och musik samt ströva omkring bland marknadsstånd där du kan köpa föremål som har med denna annars bortglömda tidsperiod! Eller varför inte gå på något föredrag eller workshop samt se våra ryttare och svärdsfolk!
Biljetter/Info

Evenemang: STUDENTEN 2015 // BIRGERJARL på Birgerjarl Nattklubb i Uppsala. Genre: - Övrigt
juni
05
kl: 22:00
Uppsala, Birgerjarl Nattklubb, Övrigt /

Äntligen! Studenten närmar sig med stormsteg och vi startar upp peppen inför årets stora studentfest på Birgerjarl fredag den 5 juni. Bj förvandlas då till ett helt fantastiskt party med ett hav av vita mössor och glada gäster. Vi på bj har under snart 15 år varit Uppsalas mesta nöjesställe med fantastiska fester och underbara gäster och som alltid levererat oförglömliga kvällar. En skolavslutning ska man givetvis fira utomhus och därför öppnar vi upp hela gården och bygger även upp ett dansgolv ute med dj´s, konfetti, kolsyra och mycket mer. Lägg dessutom till vår galet heta utebar som nyligen belönades med UNT´s Guldkaja för â?Årets barâ?. Så Lets get Outside och var med om sommarens stora fest där Sky is the limit.-) â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬ LETS GET OUTSIDE - SKOLAVSLUTNING - BJ Fredag 5 juni KL: 22.00-03.00 â?? Ålder 18+ â?? Entré: 250:- â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬â?¬ www.birgerjarl.nu Välkomna
Biljetter/Info

Evenemang: Ekebyloppet 2015 på Ekebybruk i Uppsala. Genre: - Övrigt
juni
06
kl: 00:00
Uppsala, Ekebybruk, Övrigt /

Välkomna till tredje upplagan av Ekebyloppet, en löparfest för elitlöpare, motionärer och hela familjen! Loppet går liksom tidigare år av stapeln den 6e juni och bjuder på natursköna banor. Nytt för i år är det förutom banorna 5km och 10km även bjuds på en Halvmara. Barnen har såklart sitt eget lopp! De kan också ha kul hos våra barnvakter medan du springer. I år har du även möjlighet att gå ihop med 4 st vänner, kollegor, familjemedlemmar etc. och anmäla ett lag! Är du redo att anta utmaningen? Anmäl dig redan idag!
Biljetter/Info

Hämta fler evenemang

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här