Menu

Favoritsånger Från Pippi, Emil Och Madicken & Peter Och Vargen

Uppsala

Missionskyrkan, Uppsala
söndag, 1 februari 2015 kl:16:00

’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi. ’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’ (citat från Pippi Långstrump går ombord)

Uppsala Blåsarsinfonietta inleder det nya året med en stor familjekonsert. Gästsolister är alla de fantastiska unga sångarna från årskurs 4 vid Uppsala Musikklasser.
På programmet står odödliga sånger ur Astrid Lindgrens filmer – musikskatter signerade Ulf Björlin, Georg Riedel och Jan Johansson. Uppsala musikklassers unga sångare framträder som solister och som kör i musik från Pippi, Madicken, Emil, Saltkråkan m fl.

Vi ägnar en hel konsert åt musik som sätter igång fantasin. Föreställningen inleds med den ryska musiksagan om Peter och Vargen där Marika Lagercrantz berättar historien tillsammans med orkesterns som gestaltar de olika karaktärerna.

Utöver detta framträder Klara Blomgren, en av orkesterns yngre musikanter, som solist med orkestern i Trumpeter’s Lullaby av Leroy Anderson.

Uppsala Blåsarsinfonietta är en orkester där man lyckas kombinera spelglädje med hög ambitionsnivå. Orkestern består av musiker med väldigt olika bakgrund där man tillsammans skapar harmoni.

-- Marika Lagercrantz --
Marika Lagercrantz har sedan mitten av 70-talet verkat som skådespelare, regissör och dramatiker för både scen och film.

Som filmskådespelare har Lagercrantz medverkat i en mängd svenska långfilmer och TV-dramer. Bland de roller hon gjort kan nämnas rollen som miljöaktivist i TV-serien Blueprint (1992), huvudrollen som Rita i Drömmen om Rita (1993), rollen som lärarinna i Bo Widerbergs Lust och fägring stor (1995) och rollen som åklagare i TV-serien Emma åklagare (1997). Hon har senare även medverkat i bland annat Män som hatar kvinnor (2009).

Under sin karriär har Lagercrantz belönats med och nominerats till flera priser. 1993 mottog hon filmtidskriften Chaplins pris för sina stridbara kvinnoroller och 1994 nominerades Lagercrantz till en Guldbagge i kategorin Bästa skådespelerska för sina insatser i filmerna Drömmen om Rita och Morfars resa. För sina insatser i Lust och fägring stor belönades hon med en Silverdelfin vid en filmfestival i Troia och nominerades även till en Guldbagge för samma rollprestation.

Marika Lagercrantz var 2011–2014 kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin.

-- Uppsala Musikklasser --
Uppsala Musikklasser har funnits i över 30 år och består idag av sångklasser i årskurserna 3-9 samt musikklasser på Katedralskolan, som är en av Uppsalas gymnasieskolor. Skolan är en friskola som drivs av Stiftelsen Uppsala Musikklasser och verksamheten erbjuder undervisning med inriktning både på sång och orkesterspel. Från och med hösten 2010 finns Uppsala Musikklasser i det anrika Seminariet som ligger i Luthagen i centrala Uppsala.

Musikklasserna har till stor del en konserterande verksamhet som förutom årliga vårkonserter i Universitetsaulan och Luciakonserter i Domkyrkan även gör musikaler och stora körverk som Mozarts och Brahms Requiem med orkester och professionella sångsolister. Musikklasserna har även samarbeten med andra musiker, som nu med Uppsala Blåsarsinfonietta, och tidigare har vi haft konserter med bl.a. Peter Mattei, Olle Persson, Trio X och Veronica Maggio.


-- Leif Karlsson, Uppsala Blåsarsinfoniettas konstnärlige ledare --
Efter 4 års musikhögskoleutbildning med inhopp i Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgssymfonikerna, Stockholmsoperan och Kungl. Filharmoniska orkestern fick Leif Karlsson 1979 anställning som soloslagverkare i Västerås Symfoniorkester. Vid samma tid startades ensemblen Kroumata med Leif Karlsson som en av grundarna Sedan dess har han tillsammans med Kroumata rest världen runt för att sprida svensk kultur och framföra svensk musik. Solistuppgifter med Los Angeles Philharmonic, Berliner Symphoniker, WDR Rundfunkorchester, Göteborgssymfonikerna, Islands Symfoniorkester, Sverige
Mer info finns på arrangörssidan!

Datum / Tid

söndag, 1 februari 2015 kl: 16:00

Plats

Uppsala, Missionskyrkan, Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad