Menu

FIRST AID KIT

Uppsala

Svandammshallarna
lördag, 14 februari 2015 kl:20:00

First Aid Kits karriär är en framgångssaga få förunnat, från Myspace-demos och en YouTube-cover till utsålda turnéer världen över och hyllningar från alla håll. I februari nästa år ger sig Klara och Johanna Söderberg ut på Sverigeturné med tolv stopp runt om i landet.


First Aid Kit tog sin första steg 2007 när systrarna som tonåringar började ladda upp sin musik på Myspace, och â?Tangerineâ? plockades snabbt upp av svensk radio och duon signades till The Knifes Rabid Records. Med en cover av Fleet Foxes â?Tiger Mountain Peasant Songâ? året därpå blev bandet en succé även internationellt och sedan dess har det bara rullat på, och i dag kan de räkna artister som Patti Smith, Jack White och Conor Oberst från Bright Eyes som fans.


First Aid Kit släppte sin debut-EP â?Drunken Treesâ? 2008 och följde upp den med debutalbumet â?The Big Black & The Blue 2010â?. Sedan dess har de släppt ytterligare två album; succén â?The Lionâ??s Roaâ?r 2012 och deras senaste album â?Stay Goldâ? i våras, som möttes av hyllningar från en enad kritikerkår både på hemmaplan och internationellt. Med sin vackra och starka country-folk har First Aid Kit lyckats skapa fullständigt tidlös musik, lika hemma i sextio- och sjuttiotalets country som i dagens indievärld - med ett unikt sound och en egen röst, ledd av systrarnas otroliga harmonier.


Efter att ha tillbringat sommaren på Europas festivalscener â?? och på turné i USA, Australien och Japan â?? samt gjort bejublade besök i Stockholm och Göteborg under hösten är det i äntligen dags för First Aid Kit att ge sig ut på vägarna i Sverige i februari.


Support: Jo Rose


Ståplats. 13-årsgräns.

Datum / Tid

lördag, 14 februari 2015 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Svandammshallarna

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

425

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad