Menu

Tonbruket

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
lördag, 20 september 2014 kl:19:30

Dan Berglund startade Tonbruket 2009. Då hade han grubblat färdigt på vad han skulle göra efter vännens och e.s.t.-kollegan Esbjörn Svenssons tragiska bortgång 2008. Tillsammans med Johan Lindström (som tidigare samarbetat med uppsalaaktuelle Elvis Costello), Martin Hederos (från The Soundtrack of Our Lives) och Andreas Werliin (ena halvan av Wildbirds & Peacedrums) satsade Dan Berglund på att göra musik som inte riktigt låter sig genreindelas.

För även om bandet fått tre grammisar för sina hittills tre album (!!!) i kategorin Årets Jazz är det för snävt att kalla dem för ett jazzband. Tonbruket är med sina rutinerade medlemmar kort och gott en exceptionell konstellation på den internationella musikscenen. Deras nyfikenhet och upptäckarlusta har skapat en musik som är fri från hämmande regelverk och som står över de flesta gränser.

Tonbruket smälter samman jazz, prog, rock, funk, folk, fusion, modern konstmusik, nordiskt vemod, rymdklanger, gatusorl, Bollywood, technicolor, brus och Ummagumma. Den senaste skivan, Nubium Swimtrip är inspelad i den klassiska Abbey Road-studion i London och där finns musikaliska trådar till såväl The Beatles som Pink Floyd. Men även till Sjostakovitj, Wilco och Radiohead.

Medverkande:
Dan Berglund, bas
Martin Hederos, piano, keyboards, violin
Johan Lindström, gitarr, keyboards, piano
Ola Hultgren, trummor och percussion (ersätter Anders Werliin i den här konserten)

Konsertlängd: cirka 90 minuter

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Tonbruket
2024-04-20 19:00:00
Karlstad, Värmlands Museum

Datum / Tid

lördag, 20 september 2014 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad