Menu

Irländskt! - Sharon Shannon med Alan Connor

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
lördag, 31 januari 2015 kl:15:00

Sharon Shannon med Alan Connor

Sharon Shannon är en av Irlands mest uppskattade sångare och musiker. Med dragspelet av märket Castganari som ständig följeslagare och musiken bokstavligen talat och uti fingerspetsarna har hon fått kultstatus över hela världen. Hon har bjudits in att turnera med en lång rad av de allra största musikprofilerna: Bono, Sinead OConnor, Jackson Browne, Steve Earle, Mark Knopfler, The Chieftains, The Waterboys, Willie Nelson, Nigel Kennedy, Alison Krauss och kultsångaren Shane MacGowan.

Hon ger sig gärna i kast med andra genrer, men är samtidigt den irländska musiksjälen personifierad. 2013 fyrade hon av ett magnifikt 21-årsjubileum med ett samlingsalbum fyllt av låtar från sina nio storsäljande studioalbum. På den efterföljande jubileumsturnen fanns vid hennes sida multiinstrumentalisten Alan Connor som i en person förenar både den traditionella irländska musiken, genuin blues och musik med rötter i New Orleans. Med sin gitarr, uppmickat fotstamp, piano och direktinspelade loopar skapar han ensam en hel orkester.

Vid den här konserten hör vi Sharon Shannon i både gamla och nya låtar och åter har hon Alan Connors enmansorkester med på scenen.


Konsertlängd: cirka 75 min ingen paus

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 31 januari 2015 kl: 15:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad