Menu

Mycket sång och lite verkstad

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal C
lördag, 4 oktober 2014 kl:13:01

Våra klassiska barnvisor spelade av en trio som med jazzen som ingrediens vrider och vänder på de gamla visorna - och lägger till några nya.

Alla sjunger, tycker och tänker och är med i Mycket sång ...och lite verkstad.

“Mycket sång... och lite verkstad” handlar om att lyssna och att sjunga. Ibland det ena, ibland det andra, och ibland båda samtidigt. Vi börjar med att lyssna på tystnaden, sjunger sedan för full hals för att avsluta med världens tystaste Blinka Lilla Stjärna.

Margareta Bengtson, sång, Mathias Algotsson, piano och Per Sjöberg, tuba har satt ihop en ny trio för att spela för barn i åldrarna 5-9 år.

Margareta Bengtsson är tidigare medlem i The Real Group och en av Sveriges skickligaste sångerskor, arvtagare till Alice Babs. Pianisten och kompositören Mathias Algotsson är en av Sveriges bästa jazzpianister. Per Sjöberg har spelat tuba i stora och små sammanhang, allt från symfoniorkester till jazzgrupper.


Ålder: 5 - 9 år

Konsertlängd: cairka 40-45 minuter

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musik i Uppland

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 4 oktober 2014 kl: 13:01

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal C

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

70

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad